EE =& get_instance(); $seg1 = $this->EE->uri->segment(1); switch ($seg1) { case 'sydnarke': $cat = 228; break; case 'kumla': $cat = 229; break; case 'hallsberg': $cat = 230; break; case 'askersund': $cat = 231; break; case 'lekeberg': $cat = 232; break; case 'laxa': $cat = 233; break; default: $cat = 228; } echo << " > {/exp:channel:entries}

Bloggar

Följ våra Kumlabloggare

 

 

 

Liv eller död kan
bero på en toffla

När jag nyser gör det förbaskat ont i revbenen på vänster sida. När jag hostar är det som att få ett knivhugg på samma ställe. Det är tofflornas fel.

Jag skulle bara hämta en grej i gamla huset och klev ut i mina tofflor av klassisk modell från Skoindustrimuseet, Vet inte hur många par jag slitit ut genom åren, absolut bästa tofflorna någonsin. Men sulorna brukar bli blankslitna och det hade snöat och nu tog jag ett kliv på den snöklädda trappstenen.

Man fattar ju ingenting när man ligger där. På en tiondels sekund har man förvandlats till en förvriden människospillra, en ömklig gestalt som inte bara tappat ena toffeln utan också kvider och grimaserar av smärta.

Jag kunde förstås ha slagit ihjäl mig. Dunkat skallen i trappstenen. Eller brutit ben. Hamnat på sjukan. Nu slog jag sidan mot ett vasst trapphörn, fick en riktig kyss mot revbenen men utan att punktera lungan, som det verkar. Tur i oturen.

Men fy för den lede vad ont det kan göra. Om revben spricker är det bara att vänta ut läkningen, har jag fått höra. Smärtan är samtidigt en påminnelse om hur fruktansvärt snabbt livet kan förändras. Ett litet felsteg och du kan ha tappat tofflorna för gott.

Publicerad: 2021-01-09 14:06
Kommentarer
Svennis:
Lars jag vet hur det känns för några år sedan så gick jag för att köpa pizza till mig och syrran i centrala Kumla. Glad i hågen så var jag på väg till bostaden och ett tunt lager nysnö hade fallit under dagen. Utan förvarning så slogs benen undan för mig och jag kastades handlöst till marken. Glasögonen for åt ett håll och pizzorna åt ett annat håll och själv slog jag i bakhuvudet. Döm om min förvåning när jag skulle hämta pizzorna så var de helt oskadda för de hade landat på rätt sätt med botten ned. En läkare sa en gång till mig en gång citat: Att livet kan ta slut lika snabbt som att trycka på en strömbrytare kusligt men sant En idé kanske Skoindustrimuseet kan tillverka tofflor med vintersula grovmönstrade? Krya på dig hälsar en lika envis man som Lars.
2021-01-09 16:31
Sonja Cederlöf:
Vilken otur. Men tacka Gud att det inte blev värre, att du hade hamnat på akuten och blivit av med ditt självbestämmande. Men kanske borde du träffa en doktor? Tidigare fanns hemsjukvård för den som bor inom 2 mils radie från Örebro - men den servicen är nog indragen. Kan inte hitta den i Regionkatalogen. Du borde i alla fall ringa 1177 för att få råd. Det sägs att revbensskador är besvärliga och smärtsamma. Hoppas på det bästa och ett snart tillfrisknande!
2021-01-09 17:02
Anna:
Ta det lugnt o krya på dig
2021-01-09 19:06
Skriv kommentar

EE =& get_instance(); $seg1 = $this->EE->uri->segment(1); switch ($seg1) { case 'sydnarke': $cat = 228; break; case 'kumla': $cat = 229; break; case 'hallsberg': $cat = 230; break; case 'askersund': $cat = 231; break; case 'lekeberg': $cat = 232; break; case 'laxa': $cat = 233; break; default: $cat = 228; } echo << " > {/exp:channel:entries}