EE =& get_instance(); $seg1 = $this->EE->uri->segment(1); switch ($seg1) { case 'sydnarke': $cat = 228; break; case 'kumla': $cat = 229; break; case 'hallsberg': $cat = 230; break; case 'askersund': $cat = 231; break; case 'lekeberg': $cat = 232; break; case 'laxa': $cat = 233; break; default: $cat = 228; } echo << " > {/exp:channel:entries}

Bloggar

Följ våra Kumlabloggare

 

 

 

Längtar efter korsord

Sommartid är korsordstid. Det har regnat en hel del i maj, det anar jag att de flesta kan vittna om. Idag, onsdag, tåg på väg tillbaka mot Örebro från att hålla en utbildning i Halmstad, då lyser solen. Jag får en känsla av den annalkande sommaren och det är inte många veckor kvar till min semester. Som jag gillar semester! Och som jag längtar efter att få köpa en… eller kanske fem korsordstidningar!

Det är någonting särskilt med korsord. Kanske handlar det om att min mamma och pappa alltid löste tillsammans. Syrran och jag badade, fikade, sprang runt och föräldrarna fanns där, alldeles nära och till hands och samtidigt koncentrerade och i sin egen bubbla, tillsammans.

Kanske handlar det också om att det för mig innebär extrem avkoppling – en stund på filten i solen, eller i soffan en regnig dag. Det är som att korsord passar så bra när som helst på sommaren.

Jag tror att jag tjuvstartar och köper mig en korsordstidning redan imorgon!

Publicerad: 2015-06-03 23:27
Kommentarer
Den här artikeln har ännu inga kommentarer
Skriv kommentar

EE =& get_instance(); $seg1 = $this->EE->uri->segment(1); switch ($seg1) { case 'sydnarke': $cat = 228; break; case 'kumla': $cat = 229; break; case 'hallsberg': $cat = 230; break; case 'askersund': $cat = 231; break; case 'lekeberg': $cat = 232; break; case 'laxa': $cat = 233; break; default: $cat = 228; } echo << " > {/exp:channel:entries}