EE =& get_instance(); $seg1 = $this->EE->uri->segment(1); switch ($seg1) { case 'sydnarke': $cat = 228; break; case 'kumla': $cat = 229; break; case 'hallsberg': $cat = 230; break; case 'askersund': $cat = 231; break; case 'lekeberg': $cat = 232; break; case 'laxa': $cat = 233; break; default: $cat = 228; } echo << " > {/exp:channel:entries}

Bloggar

Följ våra Kumlabloggare

 

 

 

Höjning krävs för Indianerna

Indianerna kommer att ta sig till slutspel.

Förvisson är det inte helt klart ännu teoretiskt sett, men i praktiken är det så. Masarna hemma torskar man knappast mot. Och även om man mot förmodan skulle göra det så måste Piraterna vinna sina tre återstående matcher och dessutom ta bonusen i alla dessa.

Det kommer inte hända.

Dock är chansen att ta sig direkt till semifinal, via plats ett eller två i tabellen, nu körd efter gårdagens storförlust mot Lejonen. Det innebär alltså kvartsfinal för Indianerna, och det är frågan om laget klarar sig förbi en kvartsinal.

Som det känns nu, tveksamt!

Om man kollar på hur tabellen ser ut att sluta så blir det Västervik och Dackarna som går direkt till semi och, förutom Indianerna, Lejonen, Smederna och Vetlanda som gör upp i kvartsfinal.

Indianerna har blivit ordentligt utskåpade av alla dessa lag borta i år, och inte varit nära bonusen mot nån, så vilket motstånd man än får blir det väldigt tufft. Smederna föll man även stort mot på hemmaplan och Eskilstunagänget har utvecklats till ett boogie-team för Indianerna.

Ett måste är att Indianerna kan ställa upp med ett ordinarie lag i kvartsfinal. Anders Thomens skada verkar dock jobbigare än först befarat och Indianerna skrev igår på hemsidan att Thomsen inte är att räkna med nästa vecka heller.

Ett måste är även att Kenneth Bjerre tar sig ur den djupa formsvacka han drabbats av. Dansken var en av Indianernas främsta i början av säsongen, men den senaste månaden har det låst sig fullständigt.

Ett par av mina kollegor inom skrivandet från NA har utmålat Indianerna som guldfavoriter och även satt smeknamnet “Real Indianerna” på gänget. Där förstår jag inte riktigt hur man tänker.

Inför säsongen tippade jag Dackarna som stora guldfavoriter, och jag ser ingen anledning till att ändra på det nu. Indianerna har inte den bredd eller bortakörning som krävs för att vara en guldfavorit.

Men jag ska inte bara måla fan på väggen. Visst finns det positiva vibbar med. Tai Woffinden har kommit tillbaka på ett suveränt sätt efter sin allvarliga skada och Chris Holder får mer än godkänt för sin första säsong i klubben.

Men bakom dessa två herrar känns det för tunnt i nuläget, och jag hoppas att de två avslutande omgångarna visar på flera trendbrott som krävs om Indianerna ska ta sig förbi kvartsfinalen.

I måndags följde jag Kalmar FF-ÖSK på tv. Vad är det för ofog som spridit sig på arenor att spekarn måste hålla på och gapa så hela tiden? ÖSK:s speaker är framträdande inom gebitet, men i Kalmar var det än värre.

Där gapades det rakt ut så att högtalarsystemet höll på att spricka bara för att hemmalaget gjorde ett byte! Lägg ner det där larvet.

På tal om fotboll så har IFK Kumla seriesegern i Division 3 och uppflyttning till tvåan i en liten ask. I förra omgången utökade man avståndet från fem till sju poäng och jag har väldigt svårt att se hur man ska tappa det.

Laget har självklart gjort det väldigt bra, samtidigt saknas den där riktiga toppkonkurrenten i år. Kungsör har en grym målskillnad, tio mål bättre än Kumla, men är ändå sju poäng efter.

FBK Karlstad såg bra ut när de var på besök i Kumla och har en bra formkurva, men de startade säsongen rätt uselt och är åtta poäng efter.

Ett nyckelmöte blir 23 augusti när Yxhult kommer till IP. Yxhult är ett av få lag som visat att de kan slå IFK i år. Kan de vinna även andra derbyt så kan det bli spänning i serien ändå. Men IFK får gälla som knappa favoriter.

Publicerad: 2019-08-14 14:00
Kommentarer
Kumling:
Är det möjlig att köra Thomsen istället för Bjerre & ha kvar Pieszezk i laget?
2019-08-14 15:21
Ruben den röde:
Vilken dä går aldriiii inställning. Men håller med om att Indianerna måste ha ett ordinarie lag för att lyckas. De är för tunna annars.
2019-08-15 23:08
Skriv kommentar

EE =& get_instance(); $seg1 = $this->EE->uri->segment(1); switch ($seg1) { case 'sydnarke': $cat = 228; break; case 'kumla': $cat = 229; break; case 'hallsberg': $cat = 230; break; case 'askersund': $cat = 231; break; case 'lekeberg': $cat = 232; break; case 'laxa': $cat = 233; break; default: $cat = 228; } echo << " > {/exp:channel:entries}