EE =& get_instance(); $seg1 = $this->EE->uri->segment(1); switch ($seg1) { case 'sydnarke': $cat = 228; break; case 'kumla': $cat = 229; break; case 'hallsberg': $cat = 230; break; case 'askersund': $cat = 231; break; case 'lekeberg': $cat = 232; break; case 'laxa': $cat = 233; break; default: $cat = 228; } echo << " > {/exp:channel:entries}

Bloggar

Följ våra Kumlabloggare

 

 

 

ÖSK har tappat allt

Det kändes nästintill klart redan innan kvällens derbymatch. Men nu är det definitivt, ÖSK åker ur Allsvenskan och spelar Superettan nästa år. Teoretiskt finns ännu en liten chans att laget hänger kvar, men i verkligheten är det kört. 

Degerfors vann med 2-1 och det betyder att ÖSK har tio poäng upp till kvalplats. Jag var inne och såg matchen ikväll och klasskillnaden var stor i första halvlek. 

De rödvita trillade boll och kombinerade sig fram på sitt sedvanligt fyndiga och underhållande sätt. ÖSK? De hade ingenting, absolut ingenting. Hur ÖSK kunde nobba den briljante anfallaren Edvardsen för ett par år sedan är för mig en gåta. 

Han är snabb, har bra spelsinne, bra skott och är målfarlig. I förra derbyt satte han alla Degerfors tre mål. Nu gjorde han 1-0 när han gick rakt igenom Michael Almebäck, en av många svartvita som har sett sina bästa dagar. 

Det blev 2-0 också innan pausen. 

De desperata brölen på läktaren kom allt tätare i andra halvlek. Samtidigt var många uppgivna och kunde krasst konstatera det uppenbara att ÖSK anno 2021 inte håller allsvensk klass. 

Ifjol blev ÖSK sjua, helt ärligt tycker jag inte de var bra då heller. Men det fanns ändå en helt annan grundstabilitet som genomsyrade laget.

Dessutom hade man målvakten Oscar Jansson som räddade hur många extrapoäng som helst till ÖSK, poäng man egentligen inte var förtjänta av. Jansson var möjligen Allsvenskans MVP två år i rad. Så viktig var han.

Till i år har han ersatts av Bobby Allain som fick ett par omöjliga skor att fylla. Jag har sett nästan alla ÖSK:s matcher och tycker absolut inte Allain varit dålig, som många experter påtalat, men han är långtifrån Janssons klass.

ÖSK:s ledord är “stolthet, hjärta & passion”. 

Det har bara varit tomma ord i år. Den som kämpade mest mot Degerfors var en tunn inlånad nigerian på topp med efternamnet “Friday”. Så mycket mer än kämpande lyckades han förvisso inte bidra med, men han försökte alla fall. 

ÖSK har varit dåliga hela säsongen, från början till slut. En period under den sparkade Gazimbas vingar spelade man förvisso hyfsad fotboll mellan straffområdena, men poängen uteblev även då.

Detta beroende till stor del på att laget är extremt impotent framåt. 

Under sommaren värvades flera stora namn in till klubben och även om ÖSK låg i botten då med verkade alla säkra på sin sak. Nu vänder det. Med det här manskapet kan inte ÖSK fortsätta ligga där nere. 

Jiloan Hamad och Nahir Besara är två spelare med fina karriärer bakom sig, men de har i stort sett inte bidragit med nånting. Det är inte lätt att komma in i ett lag som hackar, men jag hade ändå trott de skulle göra nån form av skillnad. 

Alla fall i en eller ett par matcher.

I andra halvlek byttes yttern Jake Larsson in. Varför han inte startar är för mig också en gåta. Larsson är en av ytterst få i ÖSK som vill och klarar av att ta egna offensiva initiativ. Det blev klart bättre efter hans inträde i andra halvlek. 

Men till poäng räckte det inte, en sen reducering var allt. 

Kanske är det rent av bra för ÖSK att börja om i Superettan. Att rensa ut och bygga nytt. Det är ett måste om ÖSK ska bli att räkna med igen. 

Publicerad: 2021-10-25 23:45
Kommentarer
JB:
Heja pöjkera från värmland 😊 😊 Grattis nästan som ett SM guld
2021-10-26 8:16
WILHELMSON Sture:
ÖSK har pengar. Degerfors har kultur. Det är skillnad.
2021-10-26 12:32
Skriv kommentar

EE =& get_instance(); $seg1 = $this->EE->uri->segment(1); switch ($seg1) { case 'sydnarke': $cat = 228; break; case 'kumla': $cat = 229; break; case 'hallsberg': $cat = 230; break; case 'askersund': $cat = 231; break; case 'lekeberg': $cat = 232; break; case 'laxa': $cat = 233; break; default: $cat = 228; } echo << " > {/exp:channel:entries}