EE =& get_instance(); $seg1 = $this->EE->uri->segment(1); switch ($seg1) { case 'sydnarke': $cat = 228; break; case 'kumla': $cat = 229; break; case 'hallsberg': $cat = 230; break; case 'askersund': $cat = 231; break; case 'lekeberg': $cat = 232; break; case 'laxa': $cat = 233; break; default: $cat = 228; } echo << " > {/exp:channel:entries}

Bloggar

Följ våra Kumlabloggare

 

 

 

En ska bort i Indianerna, men vem?

​Det står mellan tre förare om två platser till Indianernas startuppställning inför slutspelet. Joel Andersson, Jonatan Grahn och Ludvig Lindgren. De fyra “toppnamnen” Jeppesen, Fricke, Iversen och Aspgren är naturligtvis alla självskrivna.

Därefter återstår två platser och Jonatan Grahn hade skaffat sig lite trumf på hand efter några starka insatser, samtidigt som Andersson och Lindgren haft det tyngre. Men Grahn stod för en svag insats mot Vetlanda under tisdagen och nu känns det helt öppet igen.

Joel Andersson och Ludvig Lindgren tog ett steg närmare en plats utan att ens köra. Christoffer Selvin var kanske den i det yngre gardet som imponerade mest inför seriestarten, men han har inte alls fått till det och efter ytterligare en svag insats denna kväll får nog Selvin ses som borta ur diskussionen.

Vad talar då för och emot de tre lagkamraterna Andersson, Grahn och Lindgren? Om vi börjar med Ludvig Lindgren så är ett plus att han varit lagets lagkapten de senaste åren. Det talar för att han har högt förtroende både hos lagledning och förare.

Fredriks lillebrorsa är en lagförare som sällan faller igenom helt utan alltid tar några poäng även en tyngre kväll. Däremot saknar han förmågan som både Andersson och Grahn besitter att ibland slå slagkraftiga namn. Han överraskar sällan positivt.

Lindgren har inte samma högstakapacitet och han är förvisso inte lastgammal, men det är ytterst tveksamt om han har sina bästa år framför sig. Det har definitivt Jonatan Grahn vars utvecklingskurva är den av de tre som pekar överlägset mest uppåt.

Grahn har redan visat att han kan besegra bra motståndare i Elitserien och om han bara kommer iväg i starten och får en bra position efter första kurvan åker han både smidigt och smart. Men Grahns lägstanivå är fortfarande för låg, vilket gör att lagledare Johansson kan känna att de övriga två är säkrare kort.

Joel Andersson då? Han är faktiskt den med klart högst poängsnitt per heat av de tre. 1,24 poäng per heat har Joel plockat i år. Och han är även den som tagit överlägset mest poäng i en match när han slog till med 13 borta mot Masarna.

Joel har dock visat en formkurva som pekar svagt neråt de senaste matcherna och han har inte Lindgrens ledarposition inom laget eller Grahns kraftiga utvecklingskurva uppåt.

Såvida inte nån skada avgör det hela ska det bli intressant att se vem av de tre som lagledare Peter Johansson inte tar med till slutspelet. Just nu känns det väldigt öppet.

Publicerad: 2020-09-01 23:05
Kommentarer
Varför bort?:
Nu förstår jag inte hur du tänker Björk. Varför ska någon bort i slutspelet. Man tar ju bara ut laget för en match i taget. Den som inte platsar en match har absolut chans att platsa i någon eller några av dom kommande matcherna. Tur att inte du tar ut laget.
2020-09-02 14:20
Göran:
Valet är självklart. För det handlar enbart om att låta dom yngsta köra. Bygga för framtiden. För dom har visat så pass brant utvecklingskurva att det vore slöseri att inte låta dom fortsätta så iår. Nästa år kanske det är fullt med utlandsproffs igen å våra unga får stå vid sidan om. Låt dom åka ÄVEN om vi inte vinner iår. Så kanske dom klarar å slå sig in i laget nästa år oxå. Hejar hellre på lokala killar än polska dussin förare.
2020-09-02 16:25
Skriv kommentar

EE =& get_instance(); $seg1 = $this->EE->uri->segment(1); switch ($seg1) { case 'sydnarke': $cat = 228; break; case 'kumla': $cat = 229; break; case 'hallsberg': $cat = 230; break; case 'askersund': $cat = 231; break; case 'lekeberg': $cat = 232; break; case 'laxa': $cat = 233; break; default: $cat = 228; } echo << " > {/exp:channel:entries}