Logotyp Sydnärkenytt
17 September 2021
Tipsa: 073-629 83 19

Högre gräs när kommunen ska spara

Grönytorna i Hallsbergs kommun kommer bara att klippas två gånger under sommaren, detta på grund av att kommunen måste spara in trettio miljoner kronor under kommande år. Gräsklippning kostar alltså pengar.

Än så länge syns inte besparingen mer än på vissa ställen. Men med regn och solsken kommer gräset att växa fort och räkna med att områden i kommunen  kommer att få ett mycket annorlunda utseende.

De gräsytor som kommer att bli klippta mer frekvent är de som finns i centrala delarna av tätorterna och i anslutning till lekplatserna.

Klipper själva

Men samtidigt är det riktigt vackert med ängsmark där hundlokan blommar tillsammans med vilda prästkragar.

I Pålsboda har de som bor intill en fotbollsplan gått ut och klippt gräset själva för att kunna spela fotboll även i sommar, även om kommunen inte kommer för att göra jobbet.

2013-06-14 17:48
Kommentera
Anne-Marie Hellströms blogg

Anne-Marie Hellström

AnneMarie Hellström, journalist och författare, är uppväxt i en lokförarfamilj i Hallsberg. Hon har perspektiv på förr och nu i bygden, som gärna förmedlas med lämplig knorr.

ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.