Logotyp Sydnärkenytt
17 September 2021
Tipsa: 073-629 83 19

Folkets Hus står och förfaller

- inget kommunalt bidrag nästa år

Kommunen har varje år bidragit till Folkets Hus-föreningarna i kommunen och i Hallsberg har föreningen fått nära 1,3 miljoner kronor, men nu ska det sparas. Det betyder att från år 2014 och framåt beviljas inget bidrag till Folkets Hus i Hallsberg.

I slutet på 1900-talet var det tal om att bygga ett nytt Folkets Hus som skulle placeras i nedre delen av Stortorget. Det skulle bli en grandios byggnad med många olika lokaler för verksamheten.

Men luften gick ur projektet som stannade vid en modell av ett hus som aldrig blev annat än en modell. Byggkrisen på 1990-talet satte stopp för drömmen om ett nytt Folkets Hus.

Skriande behov

Det som i dag är Folkets Hus i Hallsberg är i skriande behov av renovering. Huset är svårt nedslitet och lokalerna är inte handikappanpassade.

Och nu ska kommunen spara och det innebär att det inte kommer att hända något alls de närmaste åren med den gamla byggnaden.

2013-06-11 17:18
Kommentera
Anne-Marie Hellströms blogg

Anne-Marie Hellström

AnneMarie Hellström, journalist och författare, är uppväxt i en lokförarfamilj i Hallsberg. Hon har perspektiv på förr och nu i bygden, som gärna förmedlas med lämplig knorr.

ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.