Logotyp Sydnärkenytt
04 March 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Kyla och snö är inget som lockar

​Det blev ett riktigt vackert vinterväder idag med. Det har ju varit det nu ett par veckor i sträck egentligen. Kallt, soligt och lagom med snö. Som gjort för vinteraktiviteter utomhus och mina sociala medier har svämmat över av folk som skidat, pimplat, åkt skridskor, eller ägnat sig åt den senaste flugan vinterbadat.

Inte jag dock.

Trots försök att uppbringa inspiration för dylika aktiviteter så vill det sig inte riktigt. Väl ute längtar jag bara tillbaka in i värmen. Och det är lite märkligt det där, jag uppskattar att vi lever i ett land som har fyra olika årstider, men ju äldre jag blir ju större aversion känner jag kring vintern.

Om man ska ranka årstiderna är vintern helt klart fyra i min bok.

Därmed inte sagt att denna årstid är en pina, Jag tycker bara inte det är så lockande att vara ute. Men som tur är finns det goda sätt att fördriva ledig tid på inomhus med. Att dra en filt över sig och bunkra upp med några mackor och te till VM i skidskytte och skidor är svårslaget även i konkurrens med “bättre” årstider.

Och om det möjligen finns nåt gott som den här pandemin fört med sig för min del är det att förmågan att växla ner och kunna njuta av att ta det lugnt har stärkts.

Ta mig tusan igår till och med längtade jag efter att få se På Spåret!

Det kommer förhoppningsvis tillbaka en mer normal vardag för oss och när den gör det hoppas jag verkligen att den här känslan med att se fram mot även de små sakerna i vardagen hänger kvar.

Och vad gäller vintern är den inte bäst, men den duger bra ändå. Alla fall så länge jag får ligga kvar under min filt.

2021-02-14 0:54
Kommentera
Anders Björks blogg

Anders Björk

Kumlakillen Anders Björk är reporter på Sydnärkenytt. Anders skriver om alla möjliga ämnen som berör honom, även om det största intresset är sport.

Inlägg

En norsk maskin som är ostoppbar Låt oss slippa “Sverige-propagandan” i VM Vintern är bäst under en filt Sur förlust, men silver med guldkant Det är en av vår tids största lögner Löfven lever inte som han lär Jag och internen hade nåt gemensamt Om att Antonio Lindbäck lägger av Den “vinsten” på tipset blev det inget med. Otursgänget Indianerna drabbades igen Hur resonerar Indianerna inför finalen? Trampade nästan direkt på mardrömmen Vem ska bort? Indianerna ska fortsätta att heta Indianerna Osten i affären drog ut på tiden Den tyste norrlänningen dök upp Smög ut bakvägen för att slippa samtal En stackars fågel i Kumlas nattskimmer Padel - från ingenstans till en folkrörelse Håll igen Tegnell Lurad vid 1 april Vakna Kumla Bostäder Skriv positiv lista Missnöjda väljare Byt jobb vid ångest Vi har ett vackert torg Ockeravgift från staten Om Djurgårdens guld Tack “Pepe”, min favorit Känns riktigt tungt Smederna i kvarten Tveksamt om Indianerna går längre än kvartsfinal Slaget vid Poltava Hur är det med gud? Fyra nycklar som krävs för Indianframgång 2019 Bragdguld vid vinst ÖSK åker ur Då var Skid-VM igång När kommer utestället? Skolminnen fram i ljus Vad heter vi? 58 miljoner kr inte nog Ur spår! Blev ingen comeback De borde skämmas Sverige ut i gruppspelet Vår vänförening tar fart “Bästa tv-sporten” En slingrande fobi När jag mötte Löfven Zlatan till VM? Avstår Aftonbladet Bättre än på länge Indianernas läge Spring av planen Min tro kom åter Upp med tian i taket! Bedrövligt i Parken Var är kumlingarna? Inlåst och utlåst Jag vinner aldrig Svara när det ringer Indianer och sponsorer En dålig trend Silvernationen Sverige När kommer modet? Skriver som en kråka Märkliga hockeyregler Oro tog över min kropp Osmakliga kommentarer om fans Kryper vid guld En runda i Viaspåret Helvetesveckan över Redo för Göteborgsvarvet. Eller? Om stöket i skolan Squash en höjdare Henka fick ingen respekt Tiggare förtjänar respekt Om spel och trav Dackarna rätt motståndare Vilka vinner VM? Fotbollen behöver ändra attityd Ingen final för Indianer Legenden knäckte mig Malmö försvarar guldet Det gulsvarta spöket borta Kan Kumla Hockey vända på skutan? Bästa OS? Knappast! Speedwayradio i år igen Bilen som blev stulen Är hockey överklass? Mardrömslaget AIK Mästarna visade klass Varför, Svff? Ingen nörd längre Comeback Superettan-besök Öppet slutspel Tips på sportböcker Golf i olika former
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.