Logotyp Sydnärkenytt
25 March 2023
Tipsa: 073-629 83 19

Vi har ett vackert torg

Häromkvällen kom jag knallande med vovven framåt torget. När jag var på Hagendalsvägen, ungefär i höjd med bankomaten, blev jag stående i nån halvminut och blickade ut över vårt torg. Vårt vackra torg.

Jag skriver vårt eftersom jag bor i Kumla.

Fontänen, med sitt skummande vatten vår och sommar, och nu under vintertid fräcka neongröna underbelysning. Träden är fyllda av julbelysning. En stor gran tronar mitt på torgets kullersten med en passande röd jättestol framför.

Stadshusets fasadbelysning gör sig riktigt bra mörka kvällar som denna och förvisso är jag oerhört långtifrån någon arketonisk expert, men jag gillar den inramning som kringliggande hus skapar i form av en gryta.

Askersund, Hallsberg, Laxå och Lekeberg är fina på sina sätt, men om man kollar just torg är Kumla nummer ett. Närmast är Askersund.

Kanske blir nästa besök vid torget på nyårsafton, som vanligt rings det nya året då in i Kumla. Nyår förresten, det får en osökt att tänka på nyårslöften. Kanske inbillar mig, men det verkar inte lika poppis att avge löften längre som förr?

Har ingen undersökning att hänvisa till i ämnet, bara den egna känslan.

Senast jag själv gav ett löfte var fyra år sen. För att statuera hur allvarligt löftet skulle tas skrev jag till och med ut en lapp och klistrade upp på en dörr.

Löftet blev det inte mycket med. Men lappen sitter kvar än idag. Ibland tar jag en titt på den och funderar på vad som gick snett. 

2019-12-29 18:05
Mats
Vore trevligt om man inte behövde vara rädd när man går där. Har blivit ett tillhåll för div kriminella gäng som säljer droger.
2019-12-30 15:35
Mats
Vore trevligt om man inte behövde vara rädd när man går där. Har blivit ett tillhåll för div kriminella gäng som säljer droger.
2019-12-30 15:35
Kommentera
Anders Björks blogg

Anders Björk

Kumlakillen Anders Björk är reporter på Sydnärkenytt. Anders skriver om alla möjliga ämnen som berör honom, även om det största intresset är sport.

Inlägg

Skosäljaren sa, “du är den utvalde” Den ihärdige i luren ville inte ge upp Den bästa film jag sett på flera år Påverkade vid kassan Vi blev inte bättre av publik, tvärtom Final väntar Indianerna får ett starkt lag 2023 Nerver som bara blir sämre med åren Så gick tipset “Ni är inte till gagn för Sydnärkenytt ” Bestulen igen Saker inom fotbollen jag stör mig på Sossarna och Moderaterna lugnast Magkänslan om Indianerna 2022 stämde Knappt gångbar efter femkamp EM tog slut Hejdå Saab Är jag ensam om att gilla fiskmåsar? Hej Degerfors Två sportsliga besvikelser samma dag Hockeyns högtid är nu i mitten av maj Inte oväntat att Kumla Hockey åker ur Stackars ÖSK, det ser riktigt illa ut Därför åker båda Kumlalagen ur Nils bäst, men tråkigt med Frida Usel säsong Han är Sveriges främste bollidrottare Ryttarna värdiga vinnare på galan Omöjligt att få svar från polisen Grisen i Danmark blev min inkilning Det är världens bästa TV-sport MFF vann på målskillnad, Degerfors kvar Ändra reglerna för fotbollens parodi Varför krymper Sverige av Zlatan? Hejdå ÖSK Debaclet i Sörmlands hjärta En helg i Sarajevo i regn och solsken Upp och ner i gruvan, en unik tävling Sommaren försvann snabbt i år Allt som vanligt, silver, silver, silver Omöjligt med förlust på Pizzeria Haga Bästa matchen nånsin startade OS Spindeln i badkaret svår att fånga Jag var med Live i Radiosporten ikväll Svårt att inse att vi inte alltid vet bäst Bonke Innocent och MFF vinnare Märkligt läge att byta tränare Blev inget ras med annonser under 2020 En norsk maskin som är ostoppbar Låt oss slippa “Sverige-propagandan” i VM Vintern är bäst under en filt Sur förlust, men silver med guldkant Det är en av vår tids största lögner Löfven lever inte som han lär Jag och internen hade nåt gemensamt Om att Antonio Lindbäck lägger av Den “vinsten” på tipset blev det inget med. Otursgänget Indianerna drabbades igen Hur resonerar Indianerna inför finalen? Trampade nästan direkt på mardrömmen Vem ska bort? Indianerna ska fortsätta att heta Indianerna Osten i affären drog ut på tiden Den tyste norrlänningen dök upp Smög ut bakvägen för att slippa samtal En stackars fågel i Kumlas nattskimmer Padel - från ingenstans till en folkrörelse Håll igen Tegnell Lurad vid 1 april Vakna Kumla Bostäder Skriv positiv lista Missnöjda väljare Byt jobb vid ångest Vi har ett vackert torg Ockeravgift från staten Om Djurgårdens guld Tack “Pepe”, min favorit Känns riktigt tungt Smederna i kvarten Tveksamt om Indianerna går längre än kvartsfinal Slaget vid Poltava Hur är det med gud? Fyra nycklar som krävs för Indianframgång 2019 Bragdguld vid vinst ÖSK åker ur Då var Skid-VM igång När kommer utestället? Skolminnen fram i ljus Vad heter vi? 58 miljoner kr inte nog Ur spår! Blev ingen comeback De borde skämmas Sverige ut i gruppspelet Vår vänförening tar fart “Bästa tv-sporten” En slingrande fobi När jag mötte Löfven Zlatan till VM? Avstår Aftonbladet
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Trädgårdsgatan 9B, 692 31 Kumla