30 October 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Vi har ett vackert torg

Häromkvällen kom jag knallande med vovven framåt torget. När jag var på Hagendalsvägen, ungefär i höjd med bankomaten, blev jag stående i nån halvminut och blickade ut över vårt torg. Vårt vackra torg.

Jag skriver vårt eftersom jag bor i Kumla.

Fontänen, med sitt skummande vatten vår och sommar, och nu under vintertid fräcka neongröna underbelysning. Träden är fyllda av julbelysning. En stor gran tronar mitt på torgets kullersten med en passande röd jättestol framför.

Stadshusets fasadbelysning gör sig riktigt bra mörka kvällar som denna och förvisso är jag oerhört långtifrån någon arketonisk expert, men jag gillar den inramning som kringliggande hus skapar i form av en gryta.

Askersund, Hallsberg, Laxå och Lekeberg är fina på sina sätt, men om man kollar just torg är Kumla nummer ett. Närmast är Askersund.

Kanske blir nästa besök vid torget på nyårsafton, som vanligt rings det nya året då in i Kumla. Nyår förresten, det får en osökt att tänka på nyårslöften. Kanske inbillar mig, men det verkar inte lika poppis att avge löften längre som förr?

Har ingen undersökning att hänvisa till i ämnet, bara den egna känslan.

Senast jag själv gav ett löfte var fyra år sen. För att statuera hur allvarligt löftet skulle tas skrev jag till och med ut en lapp och klistrade upp på en dörr.

Löftet blev det inte mycket med. Men lappen sitter kvar än idag. Ibland tar jag en titt på den och funderar på vad som gick snett.

2019-12-29 18:05
Mats
Vore trevligt om man inte behövde vara rädd när man går där. Har blivit ett tillhåll för div kriminella gäng som säljer droger.
2019-12-30 15:35
Mats
Vore trevligt om man inte behövde vara rädd när man går där. Har blivit ett tillhåll för div kriminella gäng som säljer droger.
2019-12-30 15:35
Kommentera
Anders Björks blogg

Anders Björk

Kumlakillen Anders Björk är reporter på Sydnärkenytt. Anders skriver om alla möjliga ämnen som berör honom, även om det största intresset är sport.

Inlägg

Den “vinsten” på tipset blev det inget med. Otursgänget Indianerna drabbades igen Hur resonerar Indianerna inför finalen? Trampade nästan direkt på mardrömmen Vem ska bort? Indianerna ska fortsätta att heta Indianerna Osten i affären drog ut på tiden Den tyste norrlänningen dök upp Smög ut bakvägen för att slippa samtal En stackars fågel i Kumlas nattskimmer Padel - från ingenstans till en folkrörelse Håll igen Tegnell Lurad vid 1 april Vakna Kumla Bostäder Skriv positiv lista Missnöjda väljare Byt jobb vid ångest Vi har ett vackert torg Ockeravgift från staten Om Djurgårdens guld Tack “Pepe”, min favorit Känns riktigt tungt Smederna i kvarten Tveksamt om Indianerna går längre än kvartsfinal Slaget vid Poltava Hur är det med gud? Fyra nycklar som krävs för Indianframgång 2019 Bragdguld vid vinst ÖSK åker ur Då var Skid-VM igång När kommer utestället? Skolminnen fram i ljus Vad heter vi? 58 miljoner kr inte nog Ur spår! Blev ingen comeback De borde skämmas Sverige ut i gruppspelet Vår vänförening tar fart “Bästa tv-sporten” En slingrande fobi När jag mötte Löfven Zlatan till VM? Avstår Aftonbladet Bättre än på länge Indianernas läge Spring av planen Min tro kom åter Upp med tian i taket! Bedrövligt i Parken Var är kumlingarna? Inlåst och utlåst Jag vinner aldrig Svara när det ringer Indianer och sponsorer En dålig trend Silvernationen Sverige När kommer modet? Skriver som en kråka Märkliga hockeyregler Oro tog över min kropp Osmakliga kommentarer om fans Kryper vid guld En runda i Viaspåret Helvetesveckan över Redo för Göteborgsvarvet. Eller? Om stöket i skolan Squash en höjdare Henka fick ingen respekt Tiggare förtjänar respekt Om spel och trav Dackarna rätt motståndare Vilka vinner VM? Fotbollen behöver ändra attityd Ingen final för Indianer Legenden knäckte mig Malmö försvarar guldet Det gulsvarta spöket borta Kan Kumla Hockey vända på skutan? Bästa OS? Knappast! Speedwayradio i år igen Bilen som blev stulen Är hockey överklass? Mardrömslaget AIK Mästarna visade klass Varför, Svff? Ingen nörd längre Comeback Superettan-besök Öppet slutspel Tips på sportböcker Golf i olika former Eftersnack med löprunda Derby i 100 minuter I år kommer Indianguldet AIK vinner! Vilken bragd Olsson! Fasth inspirerar Ut med brottningen Publiken sviker Kumla
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.