Logotyp Sydnärkenytt
02 March 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Ska det vara Kumlanytt eller Sydnärkenytt?

“Jag måste fråga, Kumlanytt och Sydnärkenytt är det samma, eller olika?”. Den frågan fick jag i förra veckan och det var inte första gången utan den dyker upp då och då vid intervjuer, eller andra tillfällen.

Jag kan förstå att vissa som inte har järnkoll på oss tycker det är förvirrande. Kumlanytt var namnet under flera år i början. Vid 2012, eller om det möjligen var 2013, började vi även skriva om nyheter för Askersund, Hallsberg, Laxå och Lekeberg, både på webben och i tidningen.

Vid denna tidpunkt tillkom namnet Sydnärkenytt.

Men Kumlanytt lever fortfarande kvar, att den största andelen av våra läsare är från Kumla kan väl ha något med det att göra.

Dessutom har vi två olika nyhetssidor på Facebook där våra artiklar läggs ut, Kumlanytt och Sydnärkenytt. Kumlanytt har 3 136 följare och Sydnärkenytt “bara” 2 092. På Kumlanytt läggs det ut “Kumlanyheter” och på Sydnärkenytt om hela “Sydnärke”.

Vi försökte tidigare i år slå ihop dessa två till en på Facebook. Kumlanytt och Sydnärkenytt skulle bli bara Sydnärkenytt. Men det funkade inte, enligt de som kan betydligt mer om datorer än mig, så splittringen fick leva vidare.

Det här kan förvirra mig med. Ibland i telefon funderar jag i sista sekund om jag ska säga att jag ringer från Kumlanytt eller Sydnärkenytt. För tydlighetens skull vore det bra med bara ett namn att förhålla sig till.

Avslutningsvis: Bragdguldet gick idag till skidskytten Hanna Öberg. Ett bra val!

2018-12-04 23:30
Kommentera
Anders Björks blogg

Anders Björk

Kumlakillen Anders Björk är reporter på Sydnärkenytt. Anders skriver om alla möjliga ämnen som berör honom, även om det största intresset är sport.

Inlägg

En norsk maskin som är ostoppbar Låt oss slippa “Sverige-propagandan” i VM Vintern är bäst under en filt Sur förlust, men silver med guldkant Det är en av vår tids största lögner Löfven lever inte som han lär Jag och internen hade nåt gemensamt Om att Antonio Lindbäck lägger av Den “vinsten” på tipset blev det inget med. Otursgänget Indianerna drabbades igen Hur resonerar Indianerna inför finalen? Trampade nästan direkt på mardrömmen Vem ska bort? Indianerna ska fortsätta att heta Indianerna Osten i affären drog ut på tiden Den tyste norrlänningen dök upp Smög ut bakvägen för att slippa samtal En stackars fågel i Kumlas nattskimmer Padel - från ingenstans till en folkrörelse Håll igen Tegnell Lurad vid 1 april Vakna Kumla Bostäder Skriv positiv lista Missnöjda väljare Byt jobb vid ångest Vi har ett vackert torg Ockeravgift från staten Om Djurgårdens guld Tack “Pepe”, min favorit Känns riktigt tungt Smederna i kvarten Tveksamt om Indianerna går längre än kvartsfinal Slaget vid Poltava Hur är det med gud? Fyra nycklar som krävs för Indianframgång 2019 Bragdguld vid vinst ÖSK åker ur Då var Skid-VM igång När kommer utestället? Skolminnen fram i ljus Vad heter vi? 58 miljoner kr inte nog Ur spår! Blev ingen comeback De borde skämmas Sverige ut i gruppspelet Vår vänförening tar fart “Bästa tv-sporten” En slingrande fobi När jag mötte Löfven Zlatan till VM? Avstår Aftonbladet Bättre än på länge Indianernas läge Spring av planen Min tro kom åter Upp med tian i taket! Bedrövligt i Parken Var är kumlingarna? Inlåst och utlåst Jag vinner aldrig Svara när det ringer Indianer och sponsorer En dålig trend Silvernationen Sverige När kommer modet? Skriver som en kråka Märkliga hockeyregler Oro tog över min kropp Osmakliga kommentarer om fans Kryper vid guld En runda i Viaspåret Helvetesveckan över Redo för Göteborgsvarvet. Eller? Om stöket i skolan Squash en höjdare Henka fick ingen respekt Tiggare förtjänar respekt Om spel och trav Dackarna rätt motståndare Vilka vinner VM? Fotbollen behöver ändra attityd Ingen final för Indianer Legenden knäckte mig Malmö försvarar guldet Det gulsvarta spöket borta Kan Kumla Hockey vända på skutan? Bästa OS? Knappast! Speedwayradio i år igen Bilen som blev stulen Är hockey överklass? Mardrömslaget AIK Mästarna visade klass Varför, Svff? Ingen nörd längre Comeback Superettan-besök Öppet slutspel Tips på sportböcker Golf i olika former
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.