Logotyp Sydnärkenytt
03 June 2023
Tipsa: 073-629 83 19

Jobbigt men roligt i gruvan

Starten gick klockan 11:20. 

Klassen, 10 kilometer herrar motion. Mitt upplägg var att ta det lugnt de första kilometrarna och inte ryckas med i ett för högt tempo. För i gruvan visste jag att nånting riktigt jobbigt väntade. 

Efter två kilometer var vi framme vid gruvan och tre kilometer i konstant nedförsbacke väntade. Jag har läst nånstans att i nedförlöpning ska man bara följa med och inte bromsa. Så jag släppte på handbromsen och rullade iväg. 

Denna del av loppet var min starkaste och många placeringar togs. Fast det är lite nervigt att springa i brant nedförsbacke i en mörk miljö. Några gånger när det gick riktigt fort fällde jag ut armarna likt ett flygplan för att säkerställa balansen. 

Man sprang och sprang och sprang, men vändpunkten kom aldrig. Att ta sig upp för samma sträcka skulle bli en pärs, det stod helt klart. Till slut kom den trots allt. Nu väntade tre kilometer uppför med 15 graders lutning i snitt. 

Att springa eller jogga var inte på tapeten för min del. Det skulle bli tufft nog bara att gå uppför. Jag var rädd för att jag skulle gå in i väggen, att benen skulle bli till gele. Men det gick förvånansvärt bra med tanke på att det var rätt länge sen jag var ute på en löprunda.

De första två kilometrarna alla fall. 

Den sista var riktigt jobbig. Gruvarbetare som manade på längs sidan gav dock lite extra kraft och visst var det häftigt att plötsligt stöta på hårdrock från ett släp i denna miljö. När ytterligare en sväng visade mörker runt kröken istället för ljus var jag nära att ge upp. Redo att packas in i nån gruvhiss som ett kolli för uppfärd. 

Men så kom äntligen ljuset. Det var en av de skönaste känslor på väldigt länge att gå mot det och lämna gruvan och veta att det värsta var gjort. Nu återstod bara två kilometers plan löpning tillbaka till målområdet. 

Någon spurt hade jag inte att ge och flera i högre tempo sprang om mig. När målet kom hade jag tagit ut mig så gott det går och var faktiskt nöjd med tiden. Run of Mine i Zinkgruvan är verkligen ett unikt lopp. långt från ett vanligt motionslopp. Till kvällen kunde jag ta en öl med gott samvete. 

2021-09-12 12:44
Kommentera
Anders Björks blogg

Anders Björk

Kumlakillen Anders Björk är reporter på Sydnärkenytt. Anders skriver om alla möjliga ämnen som berör honom, även om det största intresset är sport.

Inlägg

Stockholmarna helt borta i år En roligare säsong väntar Indianfansen Miltons genombrott har kommit Janne tappade det fullständigt Skosäljaren sa, “du är den utvalde” Den ihärdige i luren ville inte ge upp Den bästa film jag sett på flera år Påverkade vid kassan Vi blev inte bättre av publik, tvärtom Final väntar Indianerna får ett starkt lag 2023 Nerver som bara blir sämre med åren Så gick tipset “Ni är inte till gagn för Sydnärkenytt ” Bestulen igen Saker inom fotbollen jag stör mig på Sossarna och Moderaterna lugnast Magkänslan om Indianerna 2022 stämde Knappt gångbar efter femkamp EM tog slut Hejdå Saab Är jag ensam om att gilla fiskmåsar? Hej Degerfors Två sportsliga besvikelser samma dag Hockeyns högtid är nu i mitten av maj Inte oväntat att Kumla Hockey åker ur Stackars ÖSK, det ser riktigt illa ut Därför åker båda Kumlalagen ur Nils bäst, men tråkigt med Frida Usel säsong Han är Sveriges främste bollidrottare Ryttarna värdiga vinnare på galan Omöjligt att få svar från polisen Grisen i Danmark blev min inkilning Det är världens bästa TV-sport MFF vann på målskillnad, Degerfors kvar Ändra reglerna för fotbollens parodi Varför krymper Sverige av Zlatan? Hejdå ÖSK Debaclet i Sörmlands hjärta En helg i Sarajevo i regn och solsken Upp och ner i gruvan, en unik tävling Sommaren försvann snabbt i år Allt som vanligt, silver, silver, silver Omöjligt med förlust på Pizzeria Haga Bästa matchen nånsin startade OS Spindeln i badkaret svår att fånga Jag var med Live i Radiosporten ikväll Svårt att inse att vi inte alltid vet bäst Bonke Innocent och MFF vinnare Märkligt läge att byta tränare Blev inget ras med annonser under 2020 En norsk maskin som är ostoppbar Låt oss slippa “Sverige-propagandan” i VM Vintern är bäst under en filt Sur förlust, men silver med guldkant Det är en av vår tids största lögner Löfven lever inte som han lär Jag och internen hade nåt gemensamt Om att Antonio Lindbäck lägger av Den “vinsten” på tipset blev det inget med. Otursgänget Indianerna drabbades igen Hur resonerar Indianerna inför finalen? Trampade nästan direkt på mardrömmen Vem ska bort? Indianerna ska fortsätta att heta Indianerna Osten i affären drog ut på tiden Den tyste norrlänningen dök upp Smög ut bakvägen för att slippa samtal En stackars fågel i Kumlas nattskimmer Padel - från ingenstans till en folkrörelse Håll igen Tegnell Lurad vid 1 april Vakna Kumla Bostäder Skriv positiv lista Missnöjda väljare Byt jobb vid ångest Vi har ett vackert torg Ockeravgift från staten Om Djurgårdens guld Tack “Pepe”, min favorit Känns riktigt tungt Smederna i kvarten Tveksamt om Indianerna går längre än kvartsfinal Slaget vid Poltava Hur är det med gud? Fyra nycklar som krävs för Indianframgång 2019 Bragdguld vid vinst ÖSK åker ur Då var Skid-VM igång När kommer utestället? Skolminnen fram i ljus Vad heter vi? 58 miljoner kr inte nog Ur spår! Blev ingen comeback De borde skämmas Sverige ut i gruppspelet Vår vänförening tar fart “Bästa tv-sporten”
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Trädgårdsgatan 9B, 692 31 Kumla