Logotyp Sydnärkenytt
05 March 2021
Tipsa: 073-094 57 58

En favorit som blir saknad

Att Indianernas kultförare, med det stora klubbhjärtat, Piotr “Pepe” Protasiewicz tackar för sig efter 20 år gör ont. “Pepe” är min favoritförare i Indianerna och har varit det i många år.

Framförallt för den respekt han visat för Indianerna och Kumla genom åren i klubben. Jag har dessutom alltid högaktat “Pepe” för hans professionalism och visuellt njutit av hans sätt att åka speedway.

Han är inte bland världens absolut bästa förare, men han är definitivt en av de mest eleganta. Att se “Pepe” med centimeterprecision genomföra vågade omkörningar på “Hea” har varit en njutning.

I depån kring matcher är det snudd på omöjligt att konversera med karln. Han är då helt inne i sin bubbla. Möter man “Pepe” vid andra tillfällen är han helt annorlunda. Betydligt mer lättsam och pratglad.

Jag minns när jag var i Zielona Gora och besökte honom. Staden som kallas “de gröna bergen” är staden där han växte upp och bor i än idag, och han har även kört för Zielona Gora i Ekstraliga sedan 2007.

Var det något som verkligen stack ut med “Pepe” under vårt umgänge där så var det hans stolthet. Det gick inte att ta miste på hur stolt han var över sin stad och hur stolt han var över att representera både Zielona Gora och Indianerna.

Finns det någon förare jag verkligen velat se lyfta SM-bucklan i Indiandressen var det “Pepe”. Det är alltid hans ansikte jag sett framför mig när jag fantiserat om att jag intervjuar en förare i guldyra efter att det blivit klart.

Att det var “Pepe” själv som nobbat en fortsättning känns dock förvånande. Jag trodde alltid att “Pepe” skulle köra så länge för Indianerna som de ville ha honom kvar. Nu lämnar han för att satsa på Polen och mot GP.

Det kändes märkligt att höra det om GP då han inte är nån ungdom längre. Men att alltfler av de främsta väljer bort Sverige för att bara köra i Polen är tyvärr en trend. Världsmästaren Tai Woffinden lämnade Indianerna med den motiveringen med.

Men att “Pepe” lämnar känns tyngre. Tack för allt “Pepe”

2019-10-22 23:03
Kommentera
Anders Björks blogg

Anders Björk

Kumlakillen Anders Björk är reporter på Sydnärkenytt. Anders skriver om alla möjliga ämnen som berör honom, även om det största intresset är sport.

Inlägg

En norsk maskin som är ostoppbar Låt oss slippa “Sverige-propagandan” i VM Vintern är bäst under en filt Sur förlust, men silver med guldkant Det är en av vår tids största lögner Löfven lever inte som han lär Jag och internen hade nåt gemensamt Om att Antonio Lindbäck lägger av Den “vinsten” på tipset blev det inget med. Otursgänget Indianerna drabbades igen Hur resonerar Indianerna inför finalen? Trampade nästan direkt på mardrömmen Vem ska bort? Indianerna ska fortsätta att heta Indianerna Osten i affären drog ut på tiden Den tyste norrlänningen dök upp Smög ut bakvägen för att slippa samtal En stackars fågel i Kumlas nattskimmer Padel - från ingenstans till en folkrörelse Håll igen Tegnell Lurad vid 1 april Vakna Kumla Bostäder Skriv positiv lista Missnöjda väljare Byt jobb vid ångest Vi har ett vackert torg Ockeravgift från staten Om Djurgårdens guld Tack “Pepe”, min favorit Känns riktigt tungt Smederna i kvarten Tveksamt om Indianerna går längre än kvartsfinal Slaget vid Poltava Hur är det med gud? Fyra nycklar som krävs för Indianframgång 2019 Bragdguld vid vinst ÖSK åker ur Då var Skid-VM igång När kommer utestället? Skolminnen fram i ljus Vad heter vi? 58 miljoner kr inte nog Ur spår! Blev ingen comeback De borde skämmas Sverige ut i gruppspelet Vår vänförening tar fart “Bästa tv-sporten” En slingrande fobi När jag mötte Löfven Zlatan till VM? Avstår Aftonbladet Bättre än på länge Indianernas läge Spring av planen Min tro kom åter Upp med tian i taket! Bedrövligt i Parken Var är kumlingarna? Inlåst och utlåst Jag vinner aldrig Svara när det ringer Indianer och sponsorer En dålig trend Silvernationen Sverige När kommer modet? Skriver som en kråka Märkliga hockeyregler Oro tog över min kropp Osmakliga kommentarer om fans Kryper vid guld En runda i Viaspåret Helvetesveckan över Redo för Göteborgsvarvet. Eller? Om stöket i skolan Squash en höjdare Henka fick ingen respekt Tiggare förtjänar respekt Om spel och trav Dackarna rätt motståndare Vilka vinner VM? Fotbollen behöver ändra attityd Ingen final för Indianer Legenden knäckte mig Malmö försvarar guldet Det gulsvarta spöket borta Kan Kumla Hockey vända på skutan? Bästa OS? Knappast! Speedwayradio i år igen Bilen som blev stulen Är hockey överklass? Mardrömslaget AIK Mästarna visade klass Varför, Svff? Ingen nörd längre Comeback Superettan-besök Öppet slutspel Tips på sportböcker Golf i olika former
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.