Logotyp Sydnärkenytt
19 October 2021
Tipsa: 073-629 83 19

OS utan publik kan ändå vara njutbart

På fredag hålls invigningen för Sommar-OS i Tokyo.

Men redan idag tjuvstartade spelen och för Sveriges del var det genom damernas fotbollslandslag som ställdes mot de regerande världsmästarna USA. Svenskorna stod för en fantastisk insats och segrade med 3-0.

Jag har definitivt inte sett precis alla landskamper som damerna spelat genom åren, men jag har ändå hyfsad koll och vågar påstå att detta var en de absolut bästa matcher laget nånsin gjort. Förmodligen till och med den bästa.

Det var inga duvungar de mötte. USA har alltid varit med i toppen och vunnit många guld genom åren i mästerskap. Men i första halvlek mot Sverige blev de helt överkörda. Med bättre effektivitet hade det stått mer än 1-0 i pausen.

Sverige var löpvilliga, kreativa, tuffa, tempostarka och alla lagdelar hjälpte varann på ett strålande sätt. Det här var bara en match, men kan svenskorna fortsätta hålla den här nivån blir de svåra att rå på.

Förbundskapten Peter Gerhardsson har fått fason på laget på ett klart bättre sätt än föregångaren Pia Sundhage.

Egentligen skulle ju OS i Tokyo avgjorts förra året, det blev då uppskjutet på grund av pandemin. Många har velat skjuta upp det nu med, men spelen blir av, dock utan publik vilket känns sådär.

Men det går att skapa idrottsmagi till tv-soffan även utan publik, det visade fotbollsdamerna omgående.

2021-07-21 13:33
Daniel
Fantastisk insats av vårt mest offensiva fotbollslandslag. En fröjd att se deras matcher, forza Sverige!
2021-07-21 14:18
Daniel
Fantastisk insats av vårt mest offensiva fotbollslandslag. En fröjd att se deras matcher, forza Sverige!
2021-07-21 14:18
Kommentera
Anders Björks blogg

Anders Björk

Kumlakillen Anders Björk är reporter på Sydnärkenytt. Anders skriver om alla möjliga ämnen som berör honom, även om det största intresset är sport.

Inlägg

Debaclet i Sörmlands hjärta En helg i Sarajevo i regn och solsken Upp och ner i gruvan, en unik tävling Sommaren försvann snabbt i år Allt som vanligt, silver, silver, silver Omöjligt med förlust på Pizzeria Haga Bästa matchen nånsin startade OS Spindeln i badkaret svår att fånga Jag var med Live i Radiosporten ikväll Svårt att inse att vi inte alltid vet bäst Bonke Innocent och MFF vinnare Märkligt läge att byta tränare Blev inget ras med annonser under 2020 En norsk maskin som är ostoppbar Låt oss slippa “Sverige-propagandan” i VM Vintern är bäst under en filt Sur förlust, men silver med guldkant Det är en av vår tids största lögner Löfven lever inte som han lär Jag och internen hade nåt gemensamt Om att Antonio Lindbäck lägger av Den “vinsten” på tipset blev det inget med. Otursgänget Indianerna drabbades igen Hur resonerar Indianerna inför finalen? Trampade nästan direkt på mardrömmen Vem ska bort? Indianerna ska fortsätta att heta Indianerna Osten i affären drog ut på tiden Den tyste norrlänningen dök upp Smög ut bakvägen för att slippa samtal En stackars fågel i Kumlas nattskimmer Padel - från ingenstans till en folkrörelse Håll igen Tegnell Lurad vid 1 april Vakna Kumla Bostäder Skriv positiv lista Missnöjda väljare Byt jobb vid ångest Vi har ett vackert torg Ockeravgift från staten Om Djurgårdens guld Tack “Pepe”, min favorit Känns riktigt tungt Smederna i kvarten Tveksamt om Indianerna går längre än kvartsfinal Slaget vid Poltava Hur är det med gud? Fyra nycklar som krävs för Indianframgång 2019 Bragdguld vid vinst ÖSK åker ur Då var Skid-VM igång När kommer utestället? Skolminnen fram i ljus Vad heter vi? 58 miljoner kr inte nog Ur spår! Blev ingen comeback De borde skämmas Sverige ut i gruppspelet Vår vänförening tar fart “Bästa tv-sporten” En slingrande fobi När jag mötte Löfven Zlatan till VM? Avstår Aftonbladet Bättre än på länge Indianernas läge Spring av planen Min tro kom åter Upp med tian i taket! Bedrövligt i Parken Var är kumlingarna? Inlåst och utlåst Jag vinner aldrig Svara när det ringer Indianer och sponsorer En dålig trend Silvernationen Sverige När kommer modet? Skriver som en kråka Märkliga hockeyregler Oro tog över min kropp Osmakliga kommentarer om fans Kryper vid guld En runda i Viaspåret Helvetesveckan över Redo för Göteborgsvarvet. Eller? Om stöket i skolan Squash en höjdare Henka fick ingen respekt Tiggare förtjänar respekt Om spel och trav Dackarna rätt motståndare Vilka vinner VM? Fotbollen behöver ändra attityd Ingen final för Indianer Legenden knäckte mig Malmö försvarar guldet Det gulsvarta spöket borta Kan Kumla Hockey vända på skutan?
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.