Logotyp Sydnärkenytt
02 March 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Tre lag gör upp om två platser i Superettan

Torsdagen bjöd på toppmöte i Superettan i Örebro. Lilla Falkenbergs FF kom på besök, laget som förra året var en hårsmån från att åka ur har i år chockat de flesta och är med stormsteg på väg mot Allsvenskan. Att ÖSK skulle vara med i toppen var däremot lika väntat som oväntat att Falkenberg är det. Matchen drog igång och ÖSK tog direkt tag i taktpinnen. I 20:e minuten fick svartvitt en frispark precis utanför straffområdet. Hemvändande Nordin Gerzic klev fram och smekte upp bollen i krysset bakom en förstenad Otto Martler som inte rörde sig ur fläcken. Det var mycket vackert!

Jag hade fått för mig att Falkenberg var ett bolltrillande och lirande lag. Det var de inte. Däremot kändes de samspelta och hela tiden farliga i sina snabba omställningar. Men större delen av första halvlek uppträde de som kusinen från landet som kommit till storstan på besök. De vågade/kunde inte skapa nånting utan verkade nöjda med att ligga passivt långt ner i banan och hoppas att någon lagkamrat skulle försöka hitta på nåt. Det dröjde ända till den 39:e minuten innan halläningarna skapade något som liknade en chans, en djupledsboll som kunde blivit till en farlig målchans, men inte blev det på grund av en misslyckad mottagning.

Det var dock som att den halvchansen gav laget tändvätska och halvlekens sista fem minuter skapade de mer chanser än de gjort på de första 40. Ett jätteskott strax utanför straffområdet som gjort självaste Super-Mac i Buster avis avlossades, men på något mirakulöst sätt hann örebros målvakt Oscar Jansson få upp händerna och reflexrädda. Två minuter senare stod Jansson för en ny kanonräddning när han avvärjde ett frilläge med en benparad. Denne Jansson imponerade stort och blev rättmätigt utsedd till bästa hemmaspelare. Kanske är han till och med en framtida landslagsmålvakt? Blågults nuvarande burväktare Andreas Isaksson måste ju pensionera sig nån gång och det känns inte som det finns någon direkt given ersättare till honom i nuläget alla fall.

Andra halvlek blev betydligt jämnare. Falkenberg hade inte samma respekt som första 45 och stod inte med mössan i hand och tittade på utan tog initiativ, agerade och ville framåt. Men även om spelet jämnade ut sig så var det ÖSK som skapade flest chanser. Den träbensbekläddde gamle högerbacken Patrik Haginge var ytterst nära göra 2-0 när han hade öppet mål, men lyckades träffa en motståndare som stod i vägen. Mål där och ÖSK hade säkerligen vunnit. Nu kom kvitteringen istället i minut 70 genom hela Superettans skyttekung Viktor Sköld som bröstade in ett inlägg, inte ens suveräne Oscar Jansson kunde hindra det.

Sju minuter senare var det extremt nära att Falkenberg även tog ledningen. Ett misslyckat inlägg träffade först ribban och sen stolpen. Det går inte att komma så mycket närmre. ÖSK skulle dock få den sista stora chansen. Hela arenan trodde nog på mål när nye Markus Pode kom först på ett inlägg efter en supersnabb kontring, och skarvade bollen på volley mot bortre hörnet. Falkenbergs målvakt Otto Martler fick dock på nåt sätt ut benet i vad som såg ut som ren instinkt och räddade ett givet mål. Lagen fick nöja sig med en poäng var och det är fortfarande tokjämt mellan ÖSK, Falkenberg och GIF Sundsvall i toppen. Trion ligger inom en poäng och två av dessa lag kommer ta direktplatserna till Allsvenskan. Mitt tips: ÖSK och GIF Sundsvall tar platserna. Pigga skrällen Falkenberg får försöka kvala sig upp.

2013-08-30 0:03
Kommentera
Anders Björks blogg

Anders Björk

Kumlakillen Anders Björk är reporter på Sydnärkenytt. Anders skriver om alla möjliga ämnen som berör honom, även om det största intresset är sport.

Inlägg

En norsk maskin som är ostoppbar Låt oss slippa “Sverige-propagandan” i VM Vintern är bäst under en filt Sur förlust, men silver med guldkant Det är en av vår tids största lögner Löfven lever inte som han lär Jag och internen hade nåt gemensamt Om att Antonio Lindbäck lägger av Den “vinsten” på tipset blev det inget med. Otursgänget Indianerna drabbades igen Hur resonerar Indianerna inför finalen? Trampade nästan direkt på mardrömmen Vem ska bort? Indianerna ska fortsätta att heta Indianerna Osten i affären drog ut på tiden Den tyste norrlänningen dök upp Smög ut bakvägen för att slippa samtal En stackars fågel i Kumlas nattskimmer Padel - från ingenstans till en folkrörelse Håll igen Tegnell Lurad vid 1 april Vakna Kumla Bostäder Skriv positiv lista Missnöjda väljare Byt jobb vid ångest Vi har ett vackert torg Ockeravgift från staten Om Djurgårdens guld Tack “Pepe”, min favorit Känns riktigt tungt Smederna i kvarten Tveksamt om Indianerna går längre än kvartsfinal Slaget vid Poltava Hur är det med gud? Fyra nycklar som krävs för Indianframgång 2019 Bragdguld vid vinst ÖSK åker ur Då var Skid-VM igång När kommer utestället? Skolminnen fram i ljus Vad heter vi? 58 miljoner kr inte nog Ur spår! Blev ingen comeback De borde skämmas Sverige ut i gruppspelet Vår vänförening tar fart “Bästa tv-sporten” En slingrande fobi När jag mötte Löfven Zlatan till VM? Avstår Aftonbladet Bättre än på länge Indianernas läge Spring av planen Min tro kom åter Upp med tian i taket! Bedrövligt i Parken Var är kumlingarna? Inlåst och utlåst Jag vinner aldrig Svara när det ringer Indianer och sponsorer En dålig trend Silvernationen Sverige När kommer modet? Skriver som en kråka Märkliga hockeyregler Oro tog över min kropp Osmakliga kommentarer om fans Kryper vid guld En runda i Viaspåret Helvetesveckan över Redo för Göteborgsvarvet. Eller? Om stöket i skolan Squash en höjdare Henka fick ingen respekt Tiggare förtjänar respekt Om spel och trav Dackarna rätt motståndare Vilka vinner VM? Fotbollen behöver ändra attityd Ingen final för Indianer Legenden knäckte mig Malmö försvarar guldet Det gulsvarta spöket borta Kan Kumla Hockey vända på skutan? Bästa OS? Knappast! Speedwayradio i år igen Bilen som blev stulen Är hockey överklass? Mardrömslaget AIK Mästarna visade klass Varför, Svff? Ingen nörd längre Comeback Superettan-besök Öppet slutspel Tips på sportböcker Golf i olika former
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.