Logotyp Sydnärkenytt
06 March 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Bollsporter går före gym

Idag fick jag upp ögonen för en “ny” sport som var jobbig men riktigt kul, squash! Har bara testat squash en gång innan, det var fem,sex år sedan, men motståndet den gången var inget vidare så blev inte mycket till spel. Denna gång var det däremot inget fel på motståndet, min pingiskompis “smålänningen” som spelat några gånger mer än mig och är kvickare i fotarbetet, så han fick leva med favoritrollen.

Squash spelas på en bana med fyra väggar, spelplanen är drygt tio meter lång och sex och en halv meter bred. Under bollarna finns det två linjer på väggen man slår mot varav en linje man inte får slå över, och en linje man ej får gå under. Annars är reglerna väldigt okomplicerade, bollen får studsa en gång i golvet efter att den träffat väggen med linjerna och det handlar kort och gott om att avgöra.

Smålänningen satte tonen direkt med listiga servar (man servar via väggen och diagonalt) som damp ner i hörnet och vallningar som gjorde mig yr i knoppen och några gånger höll på att leda till höftledsoperation, ty det är även tillåtet att valla på sidoväggarna så länge bollen träffar frontväggen mellan linjerna. Några gånger höll jag på att braka in i betongväggen med huvet före i ivern att nå den lilla svarta gummibollen.

Han var strået vassare överlag, men jag kröp närmare och närmare och lyckades vinna sista set vilket var en skön känsla, för jag vet att oavsett hur många set smålänningen vunnit dessförinnan så gör han allt för att vinna även nästa. Squash var en positiv överraskning och det kommer definitivt inte dröja flera år till nästa match. Alla som gillar bollsporter lär gilla squash, men förbered er på att det är riktigt jobbigt.

Jag har alltid föredragit att få min träning genom att jaga en boll, träna på gym är bland det tråkigaste jag vet. Efter hemkomsten går jag in på nätet och läser på lite om sporten och en mening får mig att tappa hakan. “Spelet karakteriseras av ett högt tempo och långa bolldueller, elitspelare kan ibland hålla igång bollen över minuten i sina matcher” Över minuten!!? Dit lär det behövas en del träning innan man är.

2014-12-28 18:06
Johnny Ericsson
Så kul Anders. Squash är verkligen en sport med tempo. Bollen måste ju hållas igång för att hålla värmen och därmed studsen. Jag spelade en hel del i yngre år. Nu hänger jag inte med så jag får hålla tillgodo med gymet. Lycka till med spelet.
2014-12-29 14:22
Johnny Ericsson
Så kul Anders. Squash är verkligen en sport med tempo. Bollen måste ju hållas igång för att hålla värmen och därmed studsen. Jag spelade en hel del i yngre år. Nu hänger jag inte med så jag får hålla tillgodo med gymet. Lycka till med spelet.
2014-12-29 14:22
Kommentera
Anders Björks blogg

Anders Björk

Kumlakillen Anders Björk är reporter på Sydnärkenytt. Anders skriver om alla möjliga ämnen som berör honom, även om det största intresset är sport.

Inlägg

En norsk maskin som är ostoppbar Låt oss slippa “Sverige-propagandan” i VM Vintern är bäst under en filt Sur förlust, men silver med guldkant Det är en av vår tids största lögner Löfven lever inte som han lär Jag och internen hade nåt gemensamt Om att Antonio Lindbäck lägger av Den “vinsten” på tipset blev det inget med. Otursgänget Indianerna drabbades igen Hur resonerar Indianerna inför finalen? Trampade nästan direkt på mardrömmen Vem ska bort? Indianerna ska fortsätta att heta Indianerna Osten i affären drog ut på tiden Den tyste norrlänningen dök upp Smög ut bakvägen för att slippa samtal En stackars fågel i Kumlas nattskimmer Padel - från ingenstans till en folkrörelse Håll igen Tegnell Lurad vid 1 april Vakna Kumla Bostäder Skriv positiv lista Missnöjda väljare Byt jobb vid ångest Vi har ett vackert torg Ockeravgift från staten Om Djurgårdens guld Tack “Pepe”, min favorit Känns riktigt tungt Smederna i kvarten Tveksamt om Indianerna går längre än kvartsfinal Slaget vid Poltava Hur är det med gud? Fyra nycklar som krävs för Indianframgång 2019 Bragdguld vid vinst ÖSK åker ur Då var Skid-VM igång När kommer utestället? Skolminnen fram i ljus Vad heter vi? 58 miljoner kr inte nog Ur spår! Blev ingen comeback De borde skämmas Sverige ut i gruppspelet Vår vänförening tar fart “Bästa tv-sporten” En slingrande fobi När jag mötte Löfven Zlatan till VM? Avstår Aftonbladet Bättre än på länge Indianernas läge Spring av planen Min tro kom åter Upp med tian i taket! Bedrövligt i Parken Var är kumlingarna? Inlåst och utlåst Jag vinner aldrig Svara när det ringer Indianer och sponsorer En dålig trend Silvernationen Sverige När kommer modet? Skriver som en kråka Märkliga hockeyregler Oro tog över min kropp Osmakliga kommentarer om fans Kryper vid guld En runda i Viaspåret Helvetesveckan över Redo för Göteborgsvarvet. Eller? Om stöket i skolan Squash en höjdare Henka fick ingen respekt Tiggare förtjänar respekt Om spel och trav Dackarna rätt motståndare Vilka vinner VM? Fotbollen behöver ändra attityd Ingen final för Indianer Legenden knäckte mig Malmö försvarar guldet Det gulsvarta spöket borta Kan Kumla Hockey vända på skutan? Bästa OS? Knappast! Speedwayradio i år igen Bilen som blev stulen Är hockey överklass? Mardrömslaget AIK Mästarna visade klass Varför, Svff? Ingen nörd längre Comeback Superettan-besök Öppet slutspel Tips på sportböcker Golf i olika former
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.