Logotyp Sydnärkenytt
26 March 2023
Tipsa: 073-629 83 19

Ge kort till gående spelare

Har sett fler matcher med ÖSK i år än på länge och var även inne och tittade på söndagens match mot IFK Göteborg. ÖSK vann med 4-2 och den första halvleken, som man vann med 4-0, lär ha varit en av de bästa laget gjort det senaste decenniet. Allting stämde och den klarast lysande stjärnan var Nahir Besara som gjorde tre av målen och var inblandad i det fjärde. Målet till 4-0, som fullbordade Besaras hattrick, var riktigt tjusigt.

Med en bredsida där man verkligen såg hur han siktade och hittade luckan mellan benen på den täckande försvararen rullade bollen retfullt in längs marken utom målvaktens räckhåll. IFK Göteborg då, var står de? Det forna storlaget är elva i tabellen och det är inte mycket som tyder på att de åter kommer bli ett lag som utmanar om guldet, de närmsta säsongerna alla fall. Deras spel känns väldigt statiskt och förutsägbart och långsamt. 

Nånting jag börjat störa mig på är när spelare på allsvensk nivå och uppåt blir utbytta. Plötsligt är de så slitna att inte ens orkar jogga av utan hasar sig fram mot bänken samtidigt som de välvilligt suger i sig publikens applåder. 80-åriga gubbar ute på söndagspromenaden rör sig snabbare! När har det blivit så accepterat att varenda spelare (alla fall om laget leder och har hemmaplan) ska ta en halv evighet på sig att ta sig av planen? Jag gillar det inte. 

Visst, de behöver inte lägga i femmans växel och göra en sprintrusch, men att jogga av istället för att gå, om man befinner sig en bra bit bort är det minsta man kan begära. Och gör de inte det kan domaren plocka upp sitt gula kort.

Så det så!

Det börjar dra ihop sig i Elitserien i speedway. Indianerna har på tisdag Dackarna hemma. Ett Dackarna som, i mitt tycke, har seriens bästa lag. På pappret alla fall. På banan har de inte nått upp till den nivå de borde besitta. Indianerna gjorde årets match när de slog Dackarna borta, så naturligtvis finns chansen att vinna även hemma. Varje poäng är oerhört viktig nu och kan Indianerna få med sig tre poäng härifrån (vinst plus bonus) ser det lovande ut inför avslutningen.

Roger Federer! 

Schweizaren vann i söndags Wimbledon för åttonde gången, vid snart 36 års ålder. Utan att tappa ett set! I tennis är man sällan med och konkurrerar när man blivit några år över 30, men Federer är unik. Förmodligen den bäste genom tiderna.

Under måndagen anordnade jag en turnering i frisbeegolf i Kumlasjön. Jag har ingen större talang i frisbeegolf,  men det är riktigt kul ändå! Banan i Kumlasjön har korta hål och "bara" sju korgar. Man skulle önska att det fanns en bana med 18, eller alla fall nio hål i Kumla. Det är en sport som tillhör framtiden och antalet utövare är på kraftigt uppåtgående.

I Örebro finns två kanonfina banor på 18 hål, en bana på 12 hål i Brevens Bruk, och man är snart klar med en ny bana i Ånnaboda. Sportens två giganter heter Paul Mcbeth och Ricky Wysocki. Ett klipp när de gjorde upp i ett dramatiskt särspel på VM för några år sen får runda av denna text.

https://www.youtube.com/watch?v=hNrJooN8zqg&t=436s

2017-07-18 12:11
Kommentera
Anders Björks blogg

Anders Björk

Kumlakillen Anders Björk är reporter på Sydnärkenytt. Anders skriver om alla möjliga ämnen som berör honom, även om det största intresset är sport.

Inlägg

Skosäljaren sa, “du är den utvalde” Den ihärdige i luren ville inte ge upp Den bästa film jag sett på flera år Påverkade vid kassan Vi blev inte bättre av publik, tvärtom Final väntar Indianerna får ett starkt lag 2023 Nerver som bara blir sämre med åren Så gick tipset “Ni är inte till gagn för Sydnärkenytt ” Bestulen igen Saker inom fotbollen jag stör mig på Sossarna och Moderaterna lugnast Magkänslan om Indianerna 2022 stämde Knappt gångbar efter femkamp EM tog slut Hejdå Saab Är jag ensam om att gilla fiskmåsar? Hej Degerfors Två sportsliga besvikelser samma dag Hockeyns högtid är nu i mitten av maj Inte oväntat att Kumla Hockey åker ur Stackars ÖSK, det ser riktigt illa ut Därför åker båda Kumlalagen ur Nils bäst, men tråkigt med Frida Usel säsong Han är Sveriges främste bollidrottare Ryttarna värdiga vinnare på galan Omöjligt att få svar från polisen Grisen i Danmark blev min inkilning Det är världens bästa TV-sport MFF vann på målskillnad, Degerfors kvar Ändra reglerna för fotbollens parodi Varför krymper Sverige av Zlatan? Hejdå ÖSK Debaclet i Sörmlands hjärta En helg i Sarajevo i regn och solsken Upp och ner i gruvan, en unik tävling Sommaren försvann snabbt i år Allt som vanligt, silver, silver, silver Omöjligt med förlust på Pizzeria Haga Bästa matchen nånsin startade OS Spindeln i badkaret svår att fånga Jag var med Live i Radiosporten ikväll Svårt att inse att vi inte alltid vet bäst Bonke Innocent och MFF vinnare Märkligt läge att byta tränare Blev inget ras med annonser under 2020 En norsk maskin som är ostoppbar Låt oss slippa “Sverige-propagandan” i VM Vintern är bäst under en filt Sur förlust, men silver med guldkant Det är en av vår tids största lögner Löfven lever inte som han lär Jag och internen hade nåt gemensamt Om att Antonio Lindbäck lägger av Den “vinsten” på tipset blev det inget med. Otursgänget Indianerna drabbades igen Hur resonerar Indianerna inför finalen? Trampade nästan direkt på mardrömmen Vem ska bort? Indianerna ska fortsätta att heta Indianerna Osten i affären drog ut på tiden Den tyste norrlänningen dök upp Smög ut bakvägen för att slippa samtal En stackars fågel i Kumlas nattskimmer Padel - från ingenstans till en folkrörelse Håll igen Tegnell Lurad vid 1 april Vakna Kumla Bostäder Skriv positiv lista Missnöjda väljare Byt jobb vid ångest Vi har ett vackert torg Ockeravgift från staten Om Djurgårdens guld Tack “Pepe”, min favorit Känns riktigt tungt Smederna i kvarten Tveksamt om Indianerna går längre än kvartsfinal Slaget vid Poltava Hur är det med gud? Fyra nycklar som krävs för Indianframgång 2019 Bragdguld vid vinst ÖSK åker ur Då var Skid-VM igång När kommer utestället? Skolminnen fram i ljus Vad heter vi? 58 miljoner kr inte nog Ur spår! Blev ingen comeback De borde skämmas Sverige ut i gruppspelet Vår vänförening tar fart “Bästa tv-sporten” En slingrande fobi När jag mötte Löfven Zlatan till VM? Avstår Aftonbladet
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Trädgårdsgatan 9B, 692 31 Kumla