Logotyp Sydnärkenytt
06 March 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Loppet som tog död på

mitt travintresse

Idag fredag med första start 18:20 arrangeras Kumladagen och V64 ute på Örebrotravet. Flera företag från kommunen är med och sponsrar loppen och även Kumla kommun själva pyntar in segerpengar i ett av loppen. Personligen är travintresset inte så stort, det jag slås av de fåtagliga besök som är på en travbana är hur mycket större hästarna är och hur mycket snabbare det går än vad det framgår om man ser på tv.

En gång i tiden fanns alla fall något som kunde utvecklats till ett spelintresse för trav. Jag hade nån period som varade drygt ett år där jag alltid slängde in ett helgtips på V75 och ofta flera spel på Dagens Dubbel i veckan. Men större delen av intresset försvann vid en tung spelförlust som bevittnades live ute på Örebrotravet. Har för mig att jag slängde in 300 kronor på en storfavorit som vinnare.

Och 300, det är väl inte mycket tänker kanske ni? Jo men på den tiden man bara hade ett studiebidrag under gymnasieåren att leva på var det faktiskt en del. Hur som haver, hästarna vände upp längst ner på rakan och gjorde sig redo att börja kuta. Jag var så nervös att jag satte händerna framför ansiktet och kikade igenom fingrarna på ingången till första kurvan.

Det dröjde en stund innan hästarna kom dit, men klappret av springande hovar mot marken avslöjade att loppet var igång alla fall. Till slut kom de in i mitt synfält, min häst syntes inte bland de två, tre första. Ingen fara tänkte jag, den har nog öppnat lugnt. När sju, åtta hästar sprungit förbi och mitt favorittips fortfarande inte synts till började en dålig känsla sprida sig genom kroppen.

Nio, tio hästar nu och fortfarande var den osynlig. Var sjutton är kusen hann jag tänka? Jag drog bort händerna för ansiktet och blodet frös till is (lite överdrivet kanske, men nåt åt det hållet) av synen som mötte mig. Hästskrället sprang och galopperade 100 meter bakom övriga fältet och loppet var kört innan det ens hunnit börja. Hästens namn har jag glömt, men inte kuskens: Erik Berglöf, jag glömmer dig aldrig!

Någon storvinst har jag aldrig dragit hem på nåt spel, förmodligen beroende på jag inte spelar för stora summor. Brukar sällan spela för mer än 50 kronor åt gången. Den största vinsten var nog på 1700 kronor, ett spel på MATCHEN där det gäller tippa rätt resultat. Det var Sverige som mötte Finland i hockey i Globen och jag var på plats ihop med min svåger. Tipset 3-1 till Sverige gick in och en satsad hundring gav lite utdelning.

Var dock säker på att det skulle spricka eftersom jag trodde nån satt en spelförbannelse över mig, ty några dagar innan sprack ett MATCHEN-tips efter mål 19:59 i sista perioden. Det har ju blivit allt vanligare att spela på nätet när man lägger ett spel, själv tycker jag det är helt värdelöst. Det är ju halva grejen att gå in i en spelbutik, kolla lite tabeller som sitter uppklistrade på väggen framför, fylla i kupongen, lämna in den och få en lapp tillbaka.

Den känslan kan aldrig några knapptryckningar på en dator komma i närheten av. Noterade för övrigt att det blev kombination 12 - 11 på Dagens Dubbel här för några dagar sen igen! Undrar om vår vän, som jag skrev om tidigare på Kumlanytt, som alltid spelar 12-11 på Dagens Dubbel då han fyller 12/11, och under en vecka vunnit storkovan på den kombinationen, vann på det även denna dag. Avslutningvis tycker jag det är bedrövligt av ett parti att lova idrotten betydligt mer pengar om man vinner valet och sen inte hålla det.

2014-10-24 15:24
Kommentera
Anders Björks blogg

Anders Björk

Kumlakillen Anders Björk är reporter på Sydnärkenytt. Anders skriver om alla möjliga ämnen som berör honom, även om det största intresset är sport.

Inlägg

En norsk maskin som är ostoppbar Låt oss slippa “Sverige-propagandan” i VM Vintern är bäst under en filt Sur förlust, men silver med guldkant Det är en av vår tids största lögner Löfven lever inte som han lär Jag och internen hade nåt gemensamt Om att Antonio Lindbäck lägger av Den “vinsten” på tipset blev det inget med. Otursgänget Indianerna drabbades igen Hur resonerar Indianerna inför finalen? Trampade nästan direkt på mardrömmen Vem ska bort? Indianerna ska fortsätta att heta Indianerna Osten i affären drog ut på tiden Den tyste norrlänningen dök upp Smög ut bakvägen för att slippa samtal En stackars fågel i Kumlas nattskimmer Padel - från ingenstans till en folkrörelse Håll igen Tegnell Lurad vid 1 april Vakna Kumla Bostäder Skriv positiv lista Missnöjda väljare Byt jobb vid ångest Vi har ett vackert torg Ockeravgift från staten Om Djurgårdens guld Tack “Pepe”, min favorit Känns riktigt tungt Smederna i kvarten Tveksamt om Indianerna går längre än kvartsfinal Slaget vid Poltava Hur är det med gud? Fyra nycklar som krävs för Indianframgång 2019 Bragdguld vid vinst ÖSK åker ur Då var Skid-VM igång När kommer utestället? Skolminnen fram i ljus Vad heter vi? 58 miljoner kr inte nog Ur spår! Blev ingen comeback De borde skämmas Sverige ut i gruppspelet Vår vänförening tar fart “Bästa tv-sporten” En slingrande fobi När jag mötte Löfven Zlatan till VM? Avstår Aftonbladet Bättre än på länge Indianernas läge Spring av planen Min tro kom åter Upp med tian i taket! Bedrövligt i Parken Var är kumlingarna? Inlåst och utlåst Jag vinner aldrig Svara när det ringer Indianer och sponsorer En dålig trend Silvernationen Sverige När kommer modet? Skriver som en kråka Märkliga hockeyregler Oro tog över min kropp Osmakliga kommentarer om fans Kryper vid guld En runda i Viaspåret Helvetesveckan över Redo för Göteborgsvarvet. Eller? Om stöket i skolan Squash en höjdare Henka fick ingen respekt Tiggare förtjänar respekt Om spel och trav Dackarna rätt motståndare Vilka vinner VM? Fotbollen behöver ändra attityd Ingen final för Indianer Legenden knäckte mig Malmö försvarar guldet Det gulsvarta spöket borta Kan Kumla Hockey vända på skutan? Bästa OS? Knappast! Speedwayradio i år igen Bilen som blev stulen Är hockey överklass? Mardrömslaget AIK Mästarna visade klass Varför, Svff? Ingen nörd längre Comeback Superettan-besök Öppet slutspel Tips på sportböcker Golf i olika former
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.