Logotyp Sydnärkenytt
06 March 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Speedwayradio & Vänner

Vi kommer återigen att sända populära programmet Speedwayradio i år där vi bevakar alla Indianernas bortamatcher på plats och refererar varje heat live. Att programmet varit saknat av många har vi förstått efter att tagit ett uppehåll ifjol.

Innan dess hade vi sänt varenda match och varje heat sedan 2011, med kommentator på plats uppbackad av folk hemma i studion i Kumla, men när Indianernas framtid tedde sig så oviss som den gjorde ifjol var det omöjligt att planera inför projektet.

Men helt ärligt så tycker jag att det var skönt med ett uppehåll. Jag var trött på klubben och dess ledning och förarnas uppenbara brist på lagsammanhållning. Det var ett uppehåll som kom lägligt.

Nu har lusten för Indianerna kommit åter, även om laget inte är lika “stjärnspäckat” på papperet känns det mer spännande att följa dem och stämningen runt hela laget och klubben är betydligt mer öppen, ärlig och lättsam än tidigare.

I Sydnärkenytts tidningsnummer som utkom i mars presenterade vi vår nya idé “Sydnärkenytts Vänner”. Syftet är att skapa större närhet till våra intresserade läsare, att ge riktigt bra innehåll tillbaka och självklart även att det ska bidra till en ekonomisk stötning för oss.

Vi är helt annonsfinansierande och på det sättet helt självförsörjande kan man säga utan att få bidrag eller ta betalt för nyheter som produceras i allt högre tempo. Att stå på “egna ben” på det sättet är delvis skönt men innebär även en ständig stress och press.

Sydnärkenytts Vänner är en av delarna i vår inkomstkälla, och vi är tacksamma och glada över de företag och privatpersoner som nappat. Framförallt är det företagen som nappat, siffran för privatpersoner är i skrivande stund relativt låg.

Några fler hade man nog hoppats på där, senaste driven med utskick via Facebook som når en hel del gav knappt inget. Med tanke på hur många som trots allt dagligen följer oss och anser att vi behövs vore det väldigt trevligt att se en ökning.

Risken är annars att vi inte kan fortsätta producera lokala nyheter i den utsträckning som nu görs, eller att se över alternativet att införa betalvägg för vissa nyheter. Men vi hoppas slippa det och hoppas att du läsare vill bli vår vän.

Det betyder mycket.

Den första tävlingen, av fyra under året, presenteras i helgens tidningsnummer som kommer ut. Den som skickar in den bästa vårbilden av våra vänner vinner en helt ny cykel från Bikepartner i Örebro (värde 4 000 kr).

Därefter dröjer det inte länge till vi ordnar grillkväll i Viaskogen i Kumla där vi förutom mat bjuder på den andra tävlingen, en tipspromenad med chans att vinna fina priser igen och framförallt får vi chansen att träffa er som stöttar oss. Jag hoppas att vi ses där! www.sydnarkenytt.se/vanner.

2018-04-28 11:31
Kommentera
Anders Björks blogg

Anders Björk

Kumlakillen Anders Björk är reporter på Sydnärkenytt. Anders skriver om alla möjliga ämnen som berör honom, även om det största intresset är sport.

Inlägg

En norsk maskin som är ostoppbar Låt oss slippa “Sverige-propagandan” i VM Vintern är bäst under en filt Sur förlust, men silver med guldkant Det är en av vår tids största lögner Löfven lever inte som han lär Jag och internen hade nåt gemensamt Om att Antonio Lindbäck lägger av Den “vinsten” på tipset blev det inget med. Otursgänget Indianerna drabbades igen Hur resonerar Indianerna inför finalen? Trampade nästan direkt på mardrömmen Vem ska bort? Indianerna ska fortsätta att heta Indianerna Osten i affären drog ut på tiden Den tyste norrlänningen dök upp Smög ut bakvägen för att slippa samtal En stackars fågel i Kumlas nattskimmer Padel - från ingenstans till en folkrörelse Håll igen Tegnell Lurad vid 1 april Vakna Kumla Bostäder Skriv positiv lista Missnöjda väljare Byt jobb vid ångest Vi har ett vackert torg Ockeravgift från staten Om Djurgårdens guld Tack “Pepe”, min favorit Känns riktigt tungt Smederna i kvarten Tveksamt om Indianerna går längre än kvartsfinal Slaget vid Poltava Hur är det med gud? Fyra nycklar som krävs för Indianframgång 2019 Bragdguld vid vinst ÖSK åker ur Då var Skid-VM igång När kommer utestället? Skolminnen fram i ljus Vad heter vi? 58 miljoner kr inte nog Ur spår! Blev ingen comeback De borde skämmas Sverige ut i gruppspelet Vår vänförening tar fart “Bästa tv-sporten” En slingrande fobi När jag mötte Löfven Zlatan till VM? Avstår Aftonbladet Bättre än på länge Indianernas läge Spring av planen Min tro kom åter Upp med tian i taket! Bedrövligt i Parken Var är kumlingarna? Inlåst och utlåst Jag vinner aldrig Svara när det ringer Indianer och sponsorer En dålig trend Silvernationen Sverige När kommer modet? Skriver som en kråka Märkliga hockeyregler Oro tog över min kropp Osmakliga kommentarer om fans Kryper vid guld En runda i Viaspåret Helvetesveckan över Redo för Göteborgsvarvet. Eller? Om stöket i skolan Squash en höjdare Henka fick ingen respekt Tiggare förtjänar respekt Om spel och trav Dackarna rätt motståndare Vilka vinner VM? Fotbollen behöver ändra attityd Ingen final för Indianer Legenden knäckte mig Malmö försvarar guldet Det gulsvarta spöket borta Kan Kumla Hockey vända på skutan? Bästa OS? Knappast! Speedwayradio i år igen Bilen som blev stulen Är hockey överklass? Mardrömslaget AIK Mästarna visade klass Varför, Svff? Ingen nörd längre Comeback Superettan-besök Öppet slutspel Tips på sportböcker Golf i olika former
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.