Logotyp Sydnärkenytt
21 April 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Svenska mästarna i kvarten

Förvisso återstår en omgång av Elitserien för flera lag, men jag vågar lovar en sak ändå, Indianerna kommer att ställas mot svenska mästarna Smederna i kvartsfinal.

Som tabellen ser ut nu har både Västervik och Smederna kört klart och de hamnade på samma poäng, men Västervik har bättre poängskillnad vilket placerar dem före i tabellen och då med förmånen att välja kvartsfinalmotstånd.

Två poäng bakom de båda lagen finns Dackarna som dock har två matcher kvar att köra och dessa är hemmamatcher mot Indianerna och Masarna. Två poäng krävs för att Dackarna ska ta sig förbi och upp på andra plats. Det kommer de att fixa.

Det innebär att Västervik blir trea i tabellen och då får välja om de vill möta Indianerna eller Lejonen, som hamnar femma och sexa, i kvartsfinal. Det vore oerhört oväntat om Västervik inte valde Lejonen.

Båda Västerviks matcher i år mot Lejonen har slutat med seger. Borta vann man med 47-43 och hemma med 50-39. Indianerna däremot har man inte lyckats vinna mot vare sig hemma eller borta.

När lagen möttes i Västervik blev det 45-45 och när de möttes i Kumla vann Indianerna med 46-44. Förvisso har Lejonen varit formstarkare än Indianerna andra halvan av säsongen, men då bör man ta med i ekvationen att Indianerna saknat Tai Woffinden i flertalet matcher.

Det enda som skulle kunna göra att Västervik trots detta får för sig att välja Indianerna är att kumlingarna åker på en skada på Chris Holder eller Tai Woffinden inför nästa vecka.

När Västervik, som trea i tabellen, valt att möta Lejonen återstår då bara Indianerna och Smederna och eftersom Smederna är högre upp i tabellen kommer man att få välja om man vill börja hemma eller borta.

Sett till hur det sett ut de senaste åren är Smederna en väldigt tuff motståndare för Indianerna. Eskilstunagänget slog ut Indianerna ifjol i just kvarten med dunder och brak och har vunnit båda mötena i år.

I Kumla segrade man med 47-43 och i Eskilstuna med 53-37, dock saknades Woffinden i båda dessa matcher. Men trenden de senaste åren att Indianerna passar Smederna bra finns ändå där.

Smederna har vunnit SM-guld de två senaste åren och lär gälla som favoriter. Men kan Indianerna komma upp i den nivå de var på i början av säsongen, och kan köra med ett ordinarie lag, ska de trots allt ha en bra chans.

Och om jag är helt fel ute i mitt tips och Västervik väljer Indianerna? Nä, det kommer inte att hända.

2019-08-21 13:58
Ruben den röde
Ja du Björk, det var ju ett riktigt kanontips.
2019-08-22 11:31
Anders Björk
Blev väldigt förvånad att Västervik valde Indianerna framför Lejonen! Men Västerviks lagledare Morgan Andersson (är även förbundskapten) är ju kanske landets mest kunnige inom speedway så han ser väl saker som vi andra inte ser. Men ett bra val för Indianerna! De har större chans mot Västervik än de skulle haft mot Smederna.
2019-08-22 11:34
Ruben den röde
Ja du Björk, det var ju ett riktigt kanontips.
2019-08-22 11:31
Anders Björk
Blev väldigt förvånad att Västervik valde Indianerna framför Lejonen! Men Västerviks lagledare Morgan Andersson (är även förbundskapten) är ju kanske landets mest kunnige inom speedway så han ser väl saker som vi andra inte ser. Men ett bra val för Indianerna! De har större chans mot Västervik än de skulle haft mot Smederna.
2019-08-22 11:34
Kommentera
Anders Björks blogg

Anders Björk

Kumlakillen Anders Björk är reporter på Sydnärkenytt. Anders skriver om alla möjliga ämnen som berör honom, även om det största intresset är sport.

Inlägg

Bonke Innocent och MFF vinnare Märkligt läge att byta tränare Blev inget ras med annonser under 2020 En norsk maskin som är ostoppbar Låt oss slippa “Sverige-propagandan” i VM Vintern är bäst under en filt Sur förlust, men silver med guldkant Det är en av vår tids största lögner Löfven lever inte som han lär Jag och internen hade nåt gemensamt Om att Antonio Lindbäck lägger av Den “vinsten” på tipset blev det inget med. Otursgänget Indianerna drabbades igen Hur resonerar Indianerna inför finalen? Trampade nästan direkt på mardrömmen Vem ska bort? Indianerna ska fortsätta att heta Indianerna Osten i affären drog ut på tiden Den tyste norrlänningen dök upp Smög ut bakvägen för att slippa samtal En stackars fågel i Kumlas nattskimmer Padel - från ingenstans till en folkrörelse Håll igen Tegnell Lurad vid 1 april Vakna Kumla Bostäder Skriv positiv lista Missnöjda väljare Byt jobb vid ångest Vi har ett vackert torg Ockeravgift från staten Om Djurgårdens guld Tack “Pepe”, min favorit Känns riktigt tungt Smederna i kvarten Tveksamt om Indianerna går längre än kvartsfinal Slaget vid Poltava Hur är det med gud? Fyra nycklar som krävs för Indianframgång 2019 Bragdguld vid vinst ÖSK åker ur Då var Skid-VM igång När kommer utestället? Skolminnen fram i ljus Vad heter vi? 58 miljoner kr inte nog Ur spår! Blev ingen comeback De borde skämmas Sverige ut i gruppspelet Vår vänförening tar fart “Bästa tv-sporten” En slingrande fobi När jag mötte Löfven Zlatan till VM? Avstår Aftonbladet Bättre än på länge Indianernas läge Spring av planen Min tro kom åter Upp med tian i taket! Bedrövligt i Parken Var är kumlingarna? Inlåst och utlåst Jag vinner aldrig Svara när det ringer Indianer och sponsorer En dålig trend Silvernationen Sverige När kommer modet? Skriver som en kråka Märkliga hockeyregler Oro tog över min kropp Osmakliga kommentarer om fans Kryper vid guld En runda i Viaspåret Helvetesveckan över Redo för Göteborgsvarvet. Eller? Om stöket i skolan Squash en höjdare Henka fick ingen respekt Tiggare förtjänar respekt Om spel och trav Dackarna rätt motståndare Vilka vinner VM? Fotbollen behöver ändra attityd Ingen final för Indianer Legenden knäckte mig Malmö försvarar guldet Det gulsvarta spöket borta Kan Kumla Hockey vända på skutan? Bästa OS? Knappast! Speedwayradio i år igen Bilen som blev stulen Är hockey överklass? Mardrömslaget AIK Mästarna visade klass Varför, Svff? Ingen nörd längre Comeback Superettan-besök
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.