Logotyp Sydnärkenytt
02 March 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Aftonbladet och min skilsmässa

Jag minns inte precis när det var, men jag minns känslan som skrek ut invärtes att aldrig mer lägga en krona på Aftonbladet, och det har jag heller inte gjort sedan dess.

Sportdelen, som har sina exellenta skribenter, sörjer jag möjligtvis något. Men kolumnister och ledarskribenter från tidningen stod mig upp i halsen till slut. Det blev en abrupt skilsmässa.

Att skriva en tyckande text handlar om att tala för sin sak, men med det sagt ska man även ta hänsyn till att folk kan tycka olika. Det handlar till stor del om respekt och sunt förnuft.

I mitt tycke var det alldeles för många på Aftonbladet som saknade båda de delarna. Jag gillade inte tonen som ofta stank av översitteri, förminskande och ibland rent av folkförakt.

#Me Too har dragit fram som en lavin som bara växt och växt i sin omfattning och en betydande del av de anklagade har rört sig inom medievärlden och flera av de utpekade är från Aftonbladet.

Stora har rubrikerna blivit om ledarskribenten Fredrik Virtanen och sällan har väl hyckleriet och dubbelmoralen fått ett så tydligt ansikte som denne lustige figur Virtanen. En form av elithycklare!

I mängder av texter genom åren har han talat sig varm om feminism och jämställdhet, samtidigt som han på sin fritid har sextrakasserat unga tjejer.

Märkligt nog verkade Virtanen ändå bli förvånad när han petades som ledarskribent efter all skit som nu kommit fram. “Tölpigt betendee” sträckte han sig till att kalla alla sina påstådda övergrepp och ofredanden för.

Men det rimmar illa att inta en ledarroll som vurmar för jämställdhet och allas lika värde på jobbet och kombinera det med att uppträda som ett maktmissbrukande svin på fritiden som tror sig ha rätt att göra vad han vill.

Jag är glad att Fredrik Virtanen avslöjades till slut, och jag kommer inte att lägga en krona på Aftonbladet framöver heller. Skilsmässan står fast.

2017-11-01 23:30
Basse
Me to?
2017-11-02 8:47
Metoo
Dubbelmoralen lever i oss alla är det inte så? Tycker det är så lite överallt man får sila snacket lite, alla har ett skelett i garderoben.
2017-11-03 11:03
Bogdan
Fast är ju skillnad på ha nåt skelett i garderoben mot att skriva ledarkrönikor för Sveriges största tidning och sen vara totalt tvärtom själv mot hur man skriver
2017-11-03 11:40
metoo
bogdan: det är det som kallas dubbelmoral.
2017-11-03 14:08
Basse
Me to?
2017-11-02 8:47
Metoo
Dubbelmoralen lever i oss alla är det inte så? Tycker det är så lite överallt man får sila snacket lite, alla har ett skelett i garderoben.
2017-11-03 11:03
Bogdan
Fast är ju skillnad på ha nåt skelett i garderoben mot att skriva ledarkrönikor för Sveriges största tidning och sen vara totalt tvärtom själv mot hur man skriver
2017-11-03 11:40
metoo
bogdan: det är det som kallas dubbelmoral.
2017-11-03 14:08
Kommentera
Anders Björks blogg

Anders Björk

Kumlakillen Anders Björk är reporter på Sydnärkenytt. Anders skriver om alla möjliga ämnen som berör honom, även om det största intresset är sport.

Inlägg

En norsk maskin som är ostoppbar Låt oss slippa “Sverige-propagandan” i VM Vintern är bäst under en filt Sur förlust, men silver med guldkant Det är en av vår tids största lögner Löfven lever inte som han lär Jag och internen hade nåt gemensamt Om att Antonio Lindbäck lägger av Den “vinsten” på tipset blev det inget med. Otursgänget Indianerna drabbades igen Hur resonerar Indianerna inför finalen? Trampade nästan direkt på mardrömmen Vem ska bort? Indianerna ska fortsätta att heta Indianerna Osten i affären drog ut på tiden Den tyste norrlänningen dök upp Smög ut bakvägen för att slippa samtal En stackars fågel i Kumlas nattskimmer Padel - från ingenstans till en folkrörelse Håll igen Tegnell Lurad vid 1 april Vakna Kumla Bostäder Skriv positiv lista Missnöjda väljare Byt jobb vid ångest Vi har ett vackert torg Ockeravgift från staten Om Djurgårdens guld Tack “Pepe”, min favorit Känns riktigt tungt Smederna i kvarten Tveksamt om Indianerna går längre än kvartsfinal Slaget vid Poltava Hur är det med gud? Fyra nycklar som krävs för Indianframgång 2019 Bragdguld vid vinst ÖSK åker ur Då var Skid-VM igång När kommer utestället? Skolminnen fram i ljus Vad heter vi? 58 miljoner kr inte nog Ur spår! Blev ingen comeback De borde skämmas Sverige ut i gruppspelet Vår vänförening tar fart “Bästa tv-sporten” En slingrande fobi När jag mötte Löfven Zlatan till VM? Avstår Aftonbladet Bättre än på länge Indianernas läge Spring av planen Min tro kom åter Upp med tian i taket! Bedrövligt i Parken Var är kumlingarna? Inlåst och utlåst Jag vinner aldrig Svara när det ringer Indianer och sponsorer En dålig trend Silvernationen Sverige När kommer modet? Skriver som en kråka Märkliga hockeyregler Oro tog över min kropp Osmakliga kommentarer om fans Kryper vid guld En runda i Viaspåret Helvetesveckan över Redo för Göteborgsvarvet. Eller? Om stöket i skolan Squash en höjdare Henka fick ingen respekt Tiggare förtjänar respekt Om spel och trav Dackarna rätt motståndare Vilka vinner VM? Fotbollen behöver ändra attityd Ingen final för Indianer Legenden knäckte mig Malmö försvarar guldet Det gulsvarta spöket borta Kan Kumla Hockey vända på skutan? Bästa OS? Knappast! Speedwayradio i år igen Bilen som blev stulen Är hockey överklass? Mardrömslaget AIK Mästarna visade klass Varför, Svff? Ingen nörd längre Comeback Superettan-besök Öppet slutspel Tips på sportböcker Golf i olika former
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.