Logotyp Sydnärkenytt
05 March 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Skriv en positiv lista

Det gick fort. Väldigt fort. Visst pratades det och skrevs om Coronaviruset innan med, men inom loppet av ett par dagar förra veckan så skenade allt och man började verkligen förstå allvaret i situationen.

Som idrottsfantast så har tomheten direkt gjort sig påmind. Inget mer NHL. SHL. Skidor och skidskytte. Premier League. Och förmodligen inget Fotbolls-EM framåt sommaren. Och hur blir det med OS i höst?

Inte ens på lokal nivå kan idrott fortsätta. I lördags exempelvis tänkte jag gå och kolla när Kumlas innebandyherrar hade en helt avgörande match för att nå allsvenskt kvalspel. Men det blev inställt även där.

Detta blandat med den allmäna oron över var allt ska ta vägen. Allt från ekonomi och jobb till oron för närstående.

Jag har blivit riktigt deppig av utvecklingen och alla domedagsrubriker som översköljt en. Därför skrev jag en lista. En lista med bara positiva saker. Det behövdes verkligen, ty det är svårt att ta in för mycket negativt på en gång.

Ett tips till er är att göra likadant. Idag skiner solen, himlen är blå och fåglarna kvittrade när jag gick ut. Hunden viftade på svansen och den där intressanta boken jag tidigare skjutit upp att läsa kommer det finnas tid för nu.

Förhoppningsvis när det här ligger bakom oss har många, inklusive jag själv, blivit bättre på att glädjas över saker som man tidigare tagit för givet.

2020-03-16 14:06
Nutta
Vackert o tänkvärt skrivet.
2020-03-16 16:28
Alice Sandström
Låter som en bra alternativ till "göralistan" som aldrig tar slut. Positiva listan idag: Kunde gå upp när jag hade lust, solen sken och fåglarna var i full fart vid fågelbordet, skatorna bygger i min häck, Inget av det jag skulle köpa var slut i affären, renbäddade i morse så ikväll blir det skönt att lägga sig.
2020-03-16 23:46
Mats
Alice. Då får skatorna det mörkt och varmt!!
2020-03-17 13:26
Lena
Jag löste korsord igår, vilket jag inte gjort på ett par år. Toppenbra!
2020-03-18 17:29
Nutta
Vackert o tänkvärt skrivet.
2020-03-16 16:28
Alice Sandström
Låter som en bra alternativ till "göralistan" som aldrig tar slut. Positiva listan idag: Kunde gå upp när jag hade lust, solen sken och fåglarna var i full fart vid fågelbordet, skatorna bygger i min häck, Inget av det jag skulle köpa var slut i affären, renbäddade i morse så ikväll blir det skönt att lägga sig.
2020-03-16 23:46
Mats
Alice. Då får skatorna det mörkt och varmt!!
2020-03-17 13:26
Lena
Jag löste korsord igår, vilket jag inte gjort på ett par år. Toppenbra!
2020-03-18 17:29
Kommentera
Anders Björks blogg

Anders Björk

Kumlakillen Anders Björk är reporter på Sydnärkenytt. Anders skriver om alla möjliga ämnen som berör honom, även om det största intresset är sport.

Inlägg

En norsk maskin som är ostoppbar Låt oss slippa “Sverige-propagandan” i VM Vintern är bäst under en filt Sur förlust, men silver med guldkant Det är en av vår tids största lögner Löfven lever inte som han lär Jag och internen hade nåt gemensamt Om att Antonio Lindbäck lägger av Den “vinsten” på tipset blev det inget med. Otursgänget Indianerna drabbades igen Hur resonerar Indianerna inför finalen? Trampade nästan direkt på mardrömmen Vem ska bort? Indianerna ska fortsätta att heta Indianerna Osten i affären drog ut på tiden Den tyste norrlänningen dök upp Smög ut bakvägen för att slippa samtal En stackars fågel i Kumlas nattskimmer Padel - från ingenstans till en folkrörelse Håll igen Tegnell Lurad vid 1 april Vakna Kumla Bostäder Skriv positiv lista Missnöjda väljare Byt jobb vid ångest Vi har ett vackert torg Ockeravgift från staten Om Djurgårdens guld Tack “Pepe”, min favorit Känns riktigt tungt Smederna i kvarten Tveksamt om Indianerna går längre än kvartsfinal Slaget vid Poltava Hur är det med gud? Fyra nycklar som krävs för Indianframgång 2019 Bragdguld vid vinst ÖSK åker ur Då var Skid-VM igång När kommer utestället? Skolminnen fram i ljus Vad heter vi? 58 miljoner kr inte nog Ur spår! Blev ingen comeback De borde skämmas Sverige ut i gruppspelet Vår vänförening tar fart “Bästa tv-sporten” En slingrande fobi När jag mötte Löfven Zlatan till VM? Avstår Aftonbladet Bättre än på länge Indianernas läge Spring av planen Min tro kom åter Upp med tian i taket! Bedrövligt i Parken Var är kumlingarna? Inlåst och utlåst Jag vinner aldrig Svara när det ringer Indianer och sponsorer En dålig trend Silvernationen Sverige När kommer modet? Skriver som en kråka Märkliga hockeyregler Oro tog över min kropp Osmakliga kommentarer om fans Kryper vid guld En runda i Viaspåret Helvetesveckan över Redo för Göteborgsvarvet. Eller? Om stöket i skolan Squash en höjdare Henka fick ingen respekt Tiggare förtjänar respekt Om spel och trav Dackarna rätt motståndare Vilka vinner VM? Fotbollen behöver ändra attityd Ingen final för Indianer Legenden knäckte mig Malmö försvarar guldet Det gulsvarta spöket borta Kan Kumla Hockey vända på skutan? Bästa OS? Knappast! Speedwayradio i år igen Bilen som blev stulen Är hockey överklass? Mardrömslaget AIK Mästarna visade klass Varför, Svff? Ingen nörd längre Comeback Superettan-besök Öppet slutspel Tips på sportböcker Golf i olika former
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.