Logotyp Sydnärkenytt
20 April 2021
Tipsa: 073-094 57 58

​Ett silver med guldkant

Det blev silver för Sverige i VM i handboll efter förlust med 26-24 mot Danmark i dagens final. Surt såklart att falla på målsnöret, men handbollsgrabbarna har gjort en fantastisk turnering, det var nog ingen som trodde de skulle ta sig till final.

Återbuden haglade in och det var många nya namn att lära sig. Visst är det extra kul när ett lag kommer från ingenstans och lyckas.

Finalen var helt jämn i paus och jag satt med goda förhoppningar i soffan om att Sverige då skulle kunna ro hem det eftersom de i alla tidigare VM-matcher varit väldigt starka i just den andra halvleken.

Men det blev tyvärr ingen av Sveriges bättre halvlekar. Det mer rutinerade Danmark styrde tempot och framförallt hade de en mycket bättre målvakt i finalen, vilket 41 mot 23 i räddningsprocent för Landin mot Palicka visar.

Med tanke på hur många unga spelare Sverige hade med i det här laget bör de dock ha många fina mästerskap framför sig. En personlig favorit för mig blev kantspelaren Hampus Wanne som var grym under hela mästerskapet.

Wanne blev tillsammans med landsmännen Jim Gottfridsson och målvakten Palicka uttagna i All star team för VM. En sak jag dock inte förstår med dessa All star teams är varför de tas ut innan finalen är spelad.

Det är rent obegripligt. Naturligtvis ska även den överlägset viktigaste matchen i en turnering räknas med. Om så vore fallet har jag exempelvis svårt att se att Sveriges målvakt Palicka tagit plats där.

2021-01-31 21:58
peterklippan
Med en räddningsprocent på 46 är det inte konstigt att han blev utagen till allstar. Men helt godtyckligt kan tyckas då man kan sitta på bänken halva matchen. Framtiden för svensk handboll ska bli intressant att följa framöver.
2021-02-01 19:34
Anders Björk Sydnärkenytt
Tjena. Palicka hade inför finalen en räddningsprocent på 35. Något som placerade honom sexa bland målvakterna i VM. I finalen räddade han sen "bara" 23 procent. Så vet inte precis vad han slutade på sammanlagt, men bör varit nån, eller ett par procent under 35.
2021-02-01 20:05
peterklippan
Med en räddningsprocent på 46 är det inte konstigt att han blev utagen till allstar. Men helt godtyckligt kan tyckas då man kan sitta på bänken halva matchen. Framtiden för svensk handboll ska bli intressant att följa framöver.
2021-02-01 19:34
Anders Björk Sydnärkenytt
Tjena. Palicka hade inför finalen en räddningsprocent på 35. Något som placerade honom sexa bland målvakterna i VM. I finalen räddade han sen "bara" 23 procent. Så vet inte precis vad han slutade på sammanlagt, men bör varit nån, eller ett par procent under 35.
2021-02-01 20:05
Kommentera
Anders Björks blogg

Anders Björk

Kumlakillen Anders Björk är reporter på Sydnärkenytt. Anders skriver om alla möjliga ämnen som berör honom, även om det största intresset är sport.

Inlägg

Bonke Innocent och MFF vinnare Märkligt läge att byta tränare Blev inget ras med annonser under 2020 En norsk maskin som är ostoppbar Låt oss slippa “Sverige-propagandan” i VM Vintern är bäst under en filt Sur förlust, men silver med guldkant Det är en av vår tids största lögner Löfven lever inte som han lär Jag och internen hade nåt gemensamt Om att Antonio Lindbäck lägger av Den “vinsten” på tipset blev det inget med. Otursgänget Indianerna drabbades igen Hur resonerar Indianerna inför finalen? Trampade nästan direkt på mardrömmen Vem ska bort? Indianerna ska fortsätta att heta Indianerna Osten i affären drog ut på tiden Den tyste norrlänningen dök upp Smög ut bakvägen för att slippa samtal En stackars fågel i Kumlas nattskimmer Padel - från ingenstans till en folkrörelse Håll igen Tegnell Lurad vid 1 april Vakna Kumla Bostäder Skriv positiv lista Missnöjda väljare Byt jobb vid ångest Vi har ett vackert torg Ockeravgift från staten Om Djurgårdens guld Tack “Pepe”, min favorit Känns riktigt tungt Smederna i kvarten Tveksamt om Indianerna går längre än kvartsfinal Slaget vid Poltava Hur är det med gud? Fyra nycklar som krävs för Indianframgång 2019 Bragdguld vid vinst ÖSK åker ur Då var Skid-VM igång När kommer utestället? Skolminnen fram i ljus Vad heter vi? 58 miljoner kr inte nog Ur spår! Blev ingen comeback De borde skämmas Sverige ut i gruppspelet Vår vänförening tar fart “Bästa tv-sporten” En slingrande fobi När jag mötte Löfven Zlatan till VM? Avstår Aftonbladet Bättre än på länge Indianernas läge Spring av planen Min tro kom åter Upp med tian i taket! Bedrövligt i Parken Var är kumlingarna? Inlåst och utlåst Jag vinner aldrig Svara när det ringer Indianer och sponsorer En dålig trend Silvernationen Sverige När kommer modet? Skriver som en kråka Märkliga hockeyregler Oro tog över min kropp Osmakliga kommentarer om fans Kryper vid guld En runda i Viaspåret Helvetesveckan över Redo för Göteborgsvarvet. Eller? Om stöket i skolan Squash en höjdare Henka fick ingen respekt Tiggare förtjänar respekt Om spel och trav Dackarna rätt motståndare Vilka vinner VM? Fotbollen behöver ändra attityd Ingen final för Indianer Legenden knäckte mig Malmö försvarar guldet Det gulsvarta spöket borta Kan Kumla Hockey vända på skutan? Bästa OS? Knappast! Speedwayradio i år igen Bilen som blev stulen Är hockey överklass? Mardrömslaget AIK Mästarna visade klass Varför, Svff? Ingen nörd längre Comeback Superettan-besök
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.