Logotyp Sydnärkenytt
21 April 2021
Tipsa: 073-094 57 58

MFF vinner och ÖSK åker ur

Allsvenskan är igång sedan ett par veckor. Jag hade tänkt tippa serien inför men glömde bort det, nåväl här kommer tipset, bättre sent än aldrig.

1. Malmö FF - Ingen glimrande start, men som tur är för MFF har inget av de tänkta topplagen startat strålande. Rosenberg skulle platsa i blågult bara han hade lust, danske Christiansen är seriens bäste mittfältare och tyske Rösler en vass tränare. Guldet hamnar i Skåne i år.

2. AIK - Framåt ser de bätttre ut än på väldigt många år och konkurrensen om platserna är stenhård just nu. Och bakåt är AIK alltid stabila. Men jag tror man får svårt ändå att fullt ut ersätta spelmotorn Kristoffer Olsson som var magnifik ifjol och tränare Norling är lite för defensiv för min smak.

3. Häcken - Vissa har till och med talat om Hisingens stolthet som vinnare i år. BK Häcken är bättre än nånsin och numer storebror i staden till alltmer avdankade IFK Göteborg. Till brons räcker det tror jag.

4. Djurgårdens IF - Sett svårslagna ut i seriens inledning. När de körde över ÖSK på Behrn Arena levde de upp till det gamla epitetet “Järnkaminerna” mot tamma örebroare.

5. IFK Norrköping - Inte riktigt lika vassa som för ett par år sedan, men fortfarande i sina bästa stunder ett lag som kan slå alla i serien vid en bra dag.

6. GIF Sundsvall - Har de senaste åren utvecklats till ett bolltrillande lag med flera duktiga spanjorer och vasse Hallenius på topp. Bevisade sin höga kapacitet när de nyligen slog MFF med 3-1.

7. Helsingborgs IF - Den gamle mjölkkossan är tillbaka där den hör hemma. Har ett bra lag med många rutinerade lirare ledda av Sveriges lagkapten, den alltmer populäre Andras “Granen” Granqvist!

8. Hammarby IF - Svag start på serien med två poäng efter tre matcher. Kan slå till i enstaka matcher, men håller inte i längden för att utmana högre upp. Danske backen Björn Paulsen var ett tungt tapp. Likaså örebroaren Jiloan Hamad som nu spelar i Sydkorea.

9. IK Sirius - Det här tipset tillkommer enbart på grund av deras start. Hade jag tippat inför säsongen hade jag tippat Sirius på plats 12 eller 13. Men Uppsalagänget har imponerat i säsongsöppningen. Gäller att undvika samma långvariga formsvacka som de hade ifjol.

10. Östersunds FK - Många av lirarna när ÖFK slog igenom med dunder och brak är borta. Men vissa är kvar som duglige mittbacken Tom Pettersson, yrvädret på kanten Hosam Aiesh och bolltrygge britten Edwards. Men tror de är lite för tunna för att hamna på övre halvan.

11. Elfsborgs IF - Har blivit lite sämre för varje år som gått nu ett tag och det känns inte som den kurvan vänt uppåt än. Har inte speciellt många spännande spelare i laget, men tillräckligt bra för att klara sig kvar med god marginal.

12. IFK Göteborg - Ett IFK Göteborg med många yngre namn. Jag gillar satsningen och tycker de såg ganska bra ut när jag såg dem mot Djurgården (snöplig förlust i slutet). Men ett bräckligt lag med ett tungt fjolår i ryggen.

13. Kalmar FF - Nja, känns som Elfsborg. Rätt profilfattigt med några okända importer från utlandet kombinerat med Elm-bröder och andra hemvändare som inte har sina bästa år framför sig.

14. AFC Eskilstuna - Ett av de lag som överraskat mest positivt under försäsongen och även gjort en klart godkänd inledning av Allsvenskan med fyra poäng på tre matcher. Jag tror chanserna till nytt kontrakt är goda.

15. Örebro SK - Tyvärr, det blir respass i år. Har stått för flera tokbleka insatser offensivt och ett stort frågetecken för vad för spel man vill/kan spela? Saknar en klippa där bak. Saknar en kvick kreatör på mitten och mycket kommer hänga på inlånade Carlos Strandberg framåt.

16. Falkenbergs FF - Slog ÖSK i premiären, därefter två raka förluster. De flesta tippar FFF i botten och jag ser ingen anledning till att inte göra det heller.

2019-04-16 23:00
Pp
Det va inte ens nära... Björk ska nog hålla sig till speedway 😉
2019-10-31 7:58
Pp
Det va inte ens nära... Björk ska nog hålla sig till speedway 😉
2019-10-31 7:58
Kommentera
Anders Björks blogg

Anders Björk

Kumlakillen Anders Björk är reporter på Sydnärkenytt. Anders skriver om alla möjliga ämnen som berör honom, även om det största intresset är sport.

Inlägg

Bonke Innocent och MFF vinnare Märkligt läge att byta tränare Blev inget ras med annonser under 2020 En norsk maskin som är ostoppbar Låt oss slippa “Sverige-propagandan” i VM Vintern är bäst under en filt Sur förlust, men silver med guldkant Det är en av vår tids största lögner Löfven lever inte som han lär Jag och internen hade nåt gemensamt Om att Antonio Lindbäck lägger av Den “vinsten” på tipset blev det inget med. Otursgänget Indianerna drabbades igen Hur resonerar Indianerna inför finalen? Trampade nästan direkt på mardrömmen Vem ska bort? Indianerna ska fortsätta att heta Indianerna Osten i affären drog ut på tiden Den tyste norrlänningen dök upp Smög ut bakvägen för att slippa samtal En stackars fågel i Kumlas nattskimmer Padel - från ingenstans till en folkrörelse Håll igen Tegnell Lurad vid 1 april Vakna Kumla Bostäder Skriv positiv lista Missnöjda väljare Byt jobb vid ångest Vi har ett vackert torg Ockeravgift från staten Om Djurgårdens guld Tack “Pepe”, min favorit Känns riktigt tungt Smederna i kvarten Tveksamt om Indianerna går längre än kvartsfinal Slaget vid Poltava Hur är det med gud? Fyra nycklar som krävs för Indianframgång 2019 Bragdguld vid vinst ÖSK åker ur Då var Skid-VM igång När kommer utestället? Skolminnen fram i ljus Vad heter vi? 58 miljoner kr inte nog Ur spår! Blev ingen comeback De borde skämmas Sverige ut i gruppspelet Vår vänförening tar fart “Bästa tv-sporten” En slingrande fobi När jag mötte Löfven Zlatan till VM? Avstår Aftonbladet Bättre än på länge Indianernas läge Spring av planen Min tro kom åter Upp med tian i taket! Bedrövligt i Parken Var är kumlingarna? Inlåst och utlåst Jag vinner aldrig Svara när det ringer Indianer och sponsorer En dålig trend Silvernationen Sverige När kommer modet? Skriver som en kråka Märkliga hockeyregler Oro tog över min kropp Osmakliga kommentarer om fans Kryper vid guld En runda i Viaspåret Helvetesveckan över Redo för Göteborgsvarvet. Eller? Om stöket i skolan Squash en höjdare Henka fick ingen respekt Tiggare förtjänar respekt Om spel och trav Dackarna rätt motståndare Vilka vinner VM? Fotbollen behöver ändra attityd Ingen final för Indianer Legenden knäckte mig Malmö försvarar guldet Det gulsvarta spöket borta Kan Kumla Hockey vända på skutan? Bästa OS? Knappast! Speedwayradio i år igen Bilen som blev stulen Är hockey överklass? Mardrömslaget AIK Mästarna visade klass Varför, Svff? Ingen nörd längre Comeback Superettan-besök
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.