Logotyp Sydnärkenytt
25 March 2023
Tipsa: 073-629 83 19

Fler syns påverkade i butik

Jag var där ikväll för att lägga ett tips. Ett tips som säkerligen som vanligt kommer gå åt skogen. Det senaste tippandet i ordningen föll på att Norge i sista sekunden släppte in ett mål i handboll. Jag blev inte ett dugg förvånad utan har vant mig. 

Nåväl, detta ska inte handla om mitt usla tippande utan om några personer som var i kön före mig. De var påverkade så mycket kunde jag bedöma. Av vad var svårare säga, men det kändes som nåt annat än alkohol. 

De gestikulerade vilt, pratade högt och plötsligt vände en av dem sig om mot mig och två andra kunder som stod bredvid. Han tittade på oss och uttalade högt “Man tar det man ska ha och gör det man ska”. 

De två kvinnorna som stod bredvid mig tog upp telefonen och gjorde allt för att se upptagna ut. Själv mötte jag hans blick och svarade med ett fånigt leende. Bara han inte kommer hit, hann jag tänka. 

Men det gjorde han inte, istället blev det hans tur i kassan. Eller om det var kompisens tur. Båda gick dit alla fall. “Öhhhh ge mig cigg”, sa den ene av dem. De fick sina cigg och försvann, in mot butiken. 

Jag släppte dem blicken men tjejen i kassapersonalen ropade plötsligt till “Hallå, det där går inte”. De hade försökt gå in genom utgången. Hon lotsade dem rätt och på bara ett par minuter var de framme vid kassan. 

Lika högljudda och gestikulerande som tidigare. När de fått sina varor, eller möjligen vara, gick de mot utgången av butiken. “Lycka till killar”, hördes tjejen i kassapersonalen skicka med dem. 

Jag går ofta och handlar sent på kvällar. Nu var inte just detta jättesent, men ändå. Det har definitivt blivit klart fler påverkade personer som syns i butiksmiljö kvällstid. Jag skulle säga att man som kund vant sig vid det. 

En trist sak att vänja sig vid. 

2023-01-28 18:35
Karl johansson
Varför så sena öppettider då?
2023-01-29 23:44
Karl johansson
Varför så sena öppettider då?
2023-01-29 23:44
Kommentera
Anders Björks blogg

Anders Björk

Kumlakillen Anders Björk är reporter på Sydnärkenytt. Anders skriver om alla möjliga ämnen som berör honom, även om det största intresset är sport.

Inlägg

Skosäljaren sa, “du är den utvalde” Den ihärdige i luren ville inte ge upp Den bästa film jag sett på flera år Påverkade vid kassan Vi blev inte bättre av publik, tvärtom Final väntar Indianerna får ett starkt lag 2023 Nerver som bara blir sämre med åren Så gick tipset “Ni är inte till gagn för Sydnärkenytt ” Bestulen igen Saker inom fotbollen jag stör mig på Sossarna och Moderaterna lugnast Magkänslan om Indianerna 2022 stämde Knappt gångbar efter femkamp EM tog slut Hejdå Saab Är jag ensam om att gilla fiskmåsar? Hej Degerfors Två sportsliga besvikelser samma dag Hockeyns högtid är nu i mitten av maj Inte oväntat att Kumla Hockey åker ur Stackars ÖSK, det ser riktigt illa ut Därför åker båda Kumlalagen ur Nils bäst, men tråkigt med Frida Usel säsong Han är Sveriges främste bollidrottare Ryttarna värdiga vinnare på galan Omöjligt att få svar från polisen Grisen i Danmark blev min inkilning Det är världens bästa TV-sport MFF vann på målskillnad, Degerfors kvar Ändra reglerna för fotbollens parodi Varför krymper Sverige av Zlatan? Hejdå ÖSK Debaclet i Sörmlands hjärta En helg i Sarajevo i regn och solsken Upp och ner i gruvan, en unik tävling Sommaren försvann snabbt i år Allt som vanligt, silver, silver, silver Omöjligt med förlust på Pizzeria Haga Bästa matchen nånsin startade OS Spindeln i badkaret svår att fånga Jag var med Live i Radiosporten ikväll Svårt att inse att vi inte alltid vet bäst Bonke Innocent och MFF vinnare Märkligt läge att byta tränare Blev inget ras med annonser under 2020 En norsk maskin som är ostoppbar Låt oss slippa “Sverige-propagandan” i VM Vintern är bäst under en filt Sur förlust, men silver med guldkant Det är en av vår tids största lögner Löfven lever inte som han lär Jag och internen hade nåt gemensamt Om att Antonio Lindbäck lägger av Den “vinsten” på tipset blev det inget med. Otursgänget Indianerna drabbades igen Hur resonerar Indianerna inför finalen? Trampade nästan direkt på mardrömmen Vem ska bort? Indianerna ska fortsätta att heta Indianerna Osten i affären drog ut på tiden Den tyste norrlänningen dök upp Smög ut bakvägen för att slippa samtal En stackars fågel i Kumlas nattskimmer Padel - från ingenstans till en folkrörelse Håll igen Tegnell Lurad vid 1 april Vakna Kumla Bostäder Skriv positiv lista Missnöjda väljare Byt jobb vid ångest Vi har ett vackert torg Ockeravgift från staten Om Djurgårdens guld Tack “Pepe”, min favorit Känns riktigt tungt Smederna i kvarten Tveksamt om Indianerna går längre än kvartsfinal Slaget vid Poltava Hur är det med gud? Fyra nycklar som krävs för Indianframgång 2019 Bragdguld vid vinst ÖSK åker ur Då var Skid-VM igång När kommer utestället? Skolminnen fram i ljus Vad heter vi? 58 miljoner kr inte nog Ur spår! Blev ingen comeback De borde skämmas Sverige ut i gruppspelet Vår vänförening tar fart “Bästa tv-sporten” En slingrande fobi När jag mötte Löfven Zlatan till VM? Avstår Aftonbladet
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Trädgårdsgatan 9B, 692 31 Kumla