Logotyp Sydnärkenytt
21 April 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Otursgänget Indianerna missade guldet igen. Är det en förbannelse?

​Indianerna tog igår en silvermedalj i Elitserien efter finalförlust mot Masarna. Många glada tillrop har kommit på föreningens hemsida och visst har de gjort ett bra jobb i år, denna särskilda säsong. Lagledare Peter Johansson var dock inte alltför glad över silvret och jag ska villigt erkänna att jag har svårt känna någon större glädje heller.

Det har bärgats tillräckligt med andra och tredjeplatser nu de senaste 30 åren, så ytterligare en kvittade. Det var bara guld som gällde.

Det är ett riktigt otursgäng Indianerna. Det känns som klubben alltid har stolpe ut. 2011 var laget överlägsna hela året och hade definitivt vunnit guld om inte deras då bäste, Ryan Sullivan, mejats ner av en motståndare tidigt i första finalen och därefter tvingats kasta in handduken. I vilken kontaktsport som helst hade motståndaren fått rött kort, men det enda som hände här var att Indianerna istället var laget som drabbades.

2014 och 2015 var Indianerna också i final. Båda gångerna mot Vetlanda och där kan man väl inte skylla på otur utan laget var så enormt nedtryckt i skorna psykiskt och körmässigt på Vetlandas speciella oval att det aldrig blev riktigt spännande.

Ifjol åkte man ur med minsta möjliga marginal efter att dåvarande världsmästaren Woffinden blivit omkörd på näst sista varvet i sista heatet och i år var det regnets tur att sätta stopp för Indianernas gulddrömmar.

För hade inte tisdagens match regnat bort är jag helt övertygad om att Indianerna vunnit guldet med det manskap de hade på plats. Kan faktiskt inte komma på en hemmamatch på flera år som blivit uppskjuten på grund av regn. Men just denna skulle självklart bli det.

Och härvan där några arroganta polacker sitter och avgör vilka förare som ska få medverka i en helt avgörande final i Sverige genom egna påhittade märkliga beslut för sin liga drabbade inte bara Indianerna negativt utan drar ett löjets skimmer över hela sporten. Något som förare och ledare i Sverige inte förtjänar att förknippas med.

Ja, jag börjar faktiskt på allvar undra om det inte finns en förbannelse som vilar över Indianerna. Möjligen utlyst av nån gammal hövding som inte vill laget väl. För all denna otur verkar aldrig ta slut.

Jo jag vet, som journalist ska man vara neutral i sin bedömning. Och det försöker jag även att vara vid all rapportering från deras matcher. Men jag är även en supporter till klubben och som en sådan har jag inga problem att erkänna att jag tycker Indianerna haft tillräckligt med otur nu. Må förbannelsen gå upp i rök.

2020-10-09 18:55
Kommentera
Anders Björks blogg

Anders Björk

Kumlakillen Anders Björk är reporter på Sydnärkenytt. Anders skriver om alla möjliga ämnen som berör honom, även om det största intresset är sport.

Inlägg

Bonke Innocent och MFF vinnare Märkligt läge att byta tränare Blev inget ras med annonser under 2020 En norsk maskin som är ostoppbar Låt oss slippa “Sverige-propagandan” i VM Vintern är bäst under en filt Sur förlust, men silver med guldkant Det är en av vår tids största lögner Löfven lever inte som han lär Jag och internen hade nåt gemensamt Om att Antonio Lindbäck lägger av Den “vinsten” på tipset blev det inget med. Otursgänget Indianerna drabbades igen Hur resonerar Indianerna inför finalen? Trampade nästan direkt på mardrömmen Vem ska bort? Indianerna ska fortsätta att heta Indianerna Osten i affären drog ut på tiden Den tyste norrlänningen dök upp Smög ut bakvägen för att slippa samtal En stackars fågel i Kumlas nattskimmer Padel - från ingenstans till en folkrörelse Håll igen Tegnell Lurad vid 1 april Vakna Kumla Bostäder Skriv positiv lista Missnöjda väljare Byt jobb vid ångest Vi har ett vackert torg Ockeravgift från staten Om Djurgårdens guld Tack “Pepe”, min favorit Känns riktigt tungt Smederna i kvarten Tveksamt om Indianerna går längre än kvartsfinal Slaget vid Poltava Hur är det med gud? Fyra nycklar som krävs för Indianframgång 2019 Bragdguld vid vinst ÖSK åker ur Då var Skid-VM igång När kommer utestället? Skolminnen fram i ljus Vad heter vi? 58 miljoner kr inte nog Ur spår! Blev ingen comeback De borde skämmas Sverige ut i gruppspelet Vår vänförening tar fart “Bästa tv-sporten” En slingrande fobi När jag mötte Löfven Zlatan till VM? Avstår Aftonbladet Bättre än på länge Indianernas läge Spring av planen Min tro kom åter Upp med tian i taket! Bedrövligt i Parken Var är kumlingarna? Inlåst och utlåst Jag vinner aldrig Svara när det ringer Indianer och sponsorer En dålig trend Silvernationen Sverige När kommer modet? Skriver som en kråka Märkliga hockeyregler Oro tog över min kropp Osmakliga kommentarer om fans Kryper vid guld En runda i Viaspåret Helvetesveckan över Redo för Göteborgsvarvet. Eller? Om stöket i skolan Squash en höjdare Henka fick ingen respekt Tiggare förtjänar respekt Om spel och trav Dackarna rätt motståndare Vilka vinner VM? Fotbollen behöver ändra attityd Ingen final för Indianer Legenden knäckte mig Malmö försvarar guldet Det gulsvarta spöket borta Kan Kumla Hockey vända på skutan? Bästa OS? Knappast! Speedwayradio i år igen Bilen som blev stulen Är hockey överklass? Mardrömslaget AIK Mästarna visade klass Varför, Svff? Ingen nörd längre Comeback Superettan-besök
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.