Logotyp Sydnärkenytt
21 April 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Borde låtit köpta osten vara

​Handlingen var avklarad, nu stod jag vid kassan och la upp varorna på bandet. Brukar samtidigt som jag lägger upp dem gissa på vad det ska kosta och vanligtvis brukar min gissning landa hyfsat nära, alla fall om det som denna tisdag handlade om få varor.

Men när kassörskan dragit alla varor och sa “198 kr tack” så kändes det direkt fel. Min gissning var på 170 kr och jag synade därför kvittot efteråt för att få vetskap om vad som felat. Det visade sig vara en ost.

Jag trodde att den skulle kosta runt 60 kr, men enligt kvittot gick den på 87 kr. Jag funderade några sekunder, var det värt att ta upp detta? Förvisso var det ingen stor summa det handlade om, men samtidigt skavde känslan av att ha blivit lurad.

“Ursäkta, men jag tror det blivit ett fel här”, sa jag till kassörskan. Hon tryckte på en knapp och meddelade att en kollega skulle komma. Efter några minuter dök en ung och tillmötesgående man upp. Vi slog följe bort till disken med ostar.

Det visade sig att den ost jag köpt hade ett pris som endast gällde för “stammisar”. Ibland kan jag ha svårt att utläsa vilket pris som gäller för mig som “vanlig kund” och här hade det uppenbarligen blivit så. Men det var väl bara att acceptera att läsförståelsen min inte var på topp denna gång.

“Jaha, men då är det väl så då”, mumlade jag och gjorde mig redo att gå därifrån då den unge expediten sade “Du kan ju alltid lämna in osten i förbutiken”. Två minuter senare stod jag i förbutiken och lämnade tillbaka min köpta ost.

För att sen gå in i butiken igen på jakt efter en ny ost. Problemet var att jag inte hittade någon annan ost som matchade de 87 kr jag fått tillbaka att handla för. Visst det fanns billigare, men ingen sort som lockade.

Så efter fundering i tre, fyra minuter föll valet på den ost jag nyss lämnat tillbaka! Nu var kön längre än senast och när jag kom fram till kassan stod det samma tjej där bakom. Hon såg ut som hon tittade på ett UFO när jag återigen kom och betalade för en likadan ost efter att ha lämnat in den tidigare.

“Det blir 88 kr tack”, sa hon. Den här osten måste vägt något gram mer alltså och jag hade bara 87 kr på fickan. “Har du inte en krona till?”, frågade hon. Men nej, det hade jag inte. Jag tog fram kortet för att dra den summa som fattades, men det gick inte.

“Den tar nog inte så små summor”, sa hon. Bakom i kön kände jag i nacken hur folk började sucka. Stressnivån gick upp. Tjejen i kassan hittade dock en lösning. Hon plockade fram en enkrona och la i och plötsligt var det betalt.

När jag gick därifrån tittade jag på klockan. 20 minuter extra hade ostäventyret kostat. Nästa gång jag misstänker att nåt är fel på kvittot ska jag nog knipa käft.

2020-07-22 13:00
Mikael Karlsson
En krona är alltid en krona
2020-07-22 17:43
Lena
Det här var verkligen roligt att läsa ! Mer sånt tack
2020-07-25 9:22
Mikael Karlsson
En krona är alltid en krona
2020-07-22 17:43
Lena
Det här var verkligen roligt att läsa ! Mer sånt tack
2020-07-25 9:22
Kommentera
Anders Björks blogg

Anders Björk

Kumlakillen Anders Björk är reporter på Sydnärkenytt. Anders skriver om alla möjliga ämnen som berör honom, även om det största intresset är sport.

Inlägg

Bonke Innocent och MFF vinnare Märkligt läge att byta tränare Blev inget ras med annonser under 2020 En norsk maskin som är ostoppbar Låt oss slippa “Sverige-propagandan” i VM Vintern är bäst under en filt Sur förlust, men silver med guldkant Det är en av vår tids största lögner Löfven lever inte som han lär Jag och internen hade nåt gemensamt Om att Antonio Lindbäck lägger av Den “vinsten” på tipset blev det inget med. Otursgänget Indianerna drabbades igen Hur resonerar Indianerna inför finalen? Trampade nästan direkt på mardrömmen Vem ska bort? Indianerna ska fortsätta att heta Indianerna Osten i affären drog ut på tiden Den tyste norrlänningen dök upp Smög ut bakvägen för att slippa samtal En stackars fågel i Kumlas nattskimmer Padel - från ingenstans till en folkrörelse Håll igen Tegnell Lurad vid 1 april Vakna Kumla Bostäder Skriv positiv lista Missnöjda väljare Byt jobb vid ångest Vi har ett vackert torg Ockeravgift från staten Om Djurgårdens guld Tack “Pepe”, min favorit Känns riktigt tungt Smederna i kvarten Tveksamt om Indianerna går längre än kvartsfinal Slaget vid Poltava Hur är det med gud? Fyra nycklar som krävs för Indianframgång 2019 Bragdguld vid vinst ÖSK åker ur Då var Skid-VM igång När kommer utestället? Skolminnen fram i ljus Vad heter vi? 58 miljoner kr inte nog Ur spår! Blev ingen comeback De borde skämmas Sverige ut i gruppspelet Vår vänförening tar fart “Bästa tv-sporten” En slingrande fobi När jag mötte Löfven Zlatan till VM? Avstår Aftonbladet Bättre än på länge Indianernas läge Spring av planen Min tro kom åter Upp med tian i taket! Bedrövligt i Parken Var är kumlingarna? Inlåst och utlåst Jag vinner aldrig Svara när det ringer Indianer och sponsorer En dålig trend Silvernationen Sverige När kommer modet? Skriver som en kråka Märkliga hockeyregler Oro tog över min kropp Osmakliga kommentarer om fans Kryper vid guld En runda i Viaspåret Helvetesveckan över Redo för Göteborgsvarvet. Eller? Om stöket i skolan Squash en höjdare Henka fick ingen respekt Tiggare förtjänar respekt Om spel och trav Dackarna rätt motståndare Vilka vinner VM? Fotbollen behöver ändra attityd Ingen final för Indianer Legenden knäckte mig Malmö försvarar guldet Det gulsvarta spöket borta Kan Kumla Hockey vända på skutan? Bästa OS? Knappast! Speedwayradio i år igen Bilen som blev stulen Är hockey överklass? Mardrömslaget AIK Mästarna visade klass Varför, Svff? Ingen nörd längre Comeback Superettan-besök
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.