Logotyp Sydnärkenytt
19 October 2021
Tipsa: 073-629 83 19

Känns som jag har ÖSK:s öde i mina händer

Jag är kontaktperson åt en man i Örebro. Vi delar ett intresse för sport vilket underlättar då vi ofta går och kollar på matcher ihop. Ikväll var vi och kollade ÖSK mot IK Sirius på Pizzeria Haga i Örebro.

De har goda pizzor där, och vi har sett minst tio matcher med ÖSK på Pizzeria Haga, förmodligen fler. Just den detaljen är väl totalt ointressant egentligen, men det finns ett tillägg på det hela som gör det lite mer intressant.

ÖSK har aldrig förlorat när vi sett dem från Pizzeria Haga.

Ni som hänger med i idrottslivet har såklart koll på att ÖSK de senaste åren inte direkt varit ett lag för toppen. Förlusterna har varit betydligt fler än vinsterna. Framförallt i år när de inför matchen mot Sirius var jumbo.

Men så fort vi sett matchen på Pizzeria Haga har det kvittat om motståndet hetat Malmö FF, IFK Norrköping, IFK Göteborg eller vad som helst. Och det är precis likadant i år som det alltid varit, även om det går trögt i serien i övrigt.

Kan det vara så att det är högre makter inblandade? Kvällens match kunde såklart inte sluta på något annat sätt än att ÖSK tog sin första seger på nästan tre månader. Nabil Besara avgjorde på en kontring med fem minuter kvar.

En oerhört viktig seger för krislaget. Nästa match är mot bottenkollegan Mjällby AIF. Om ni läser det här ÖSK och vill vara helt hundra på att kryssa eller vinna den matchen. Skicka iväg mig till Pizzeria Haga. Det kan bara gå på ett sätt.

2021-08-02 22:55
ebbot
beställ alltid en ösk pizza, då går det vägen, men du får betala själv
2021-08-03 21:07
ebbot
beställ alltid en ösk pizza, då går det vägen, men du får betala själv
2021-08-03 21:07
Kommentera
Anders Björks blogg

Anders Björk

Kumlakillen Anders Björk är reporter på Sydnärkenytt. Anders skriver om alla möjliga ämnen som berör honom, även om det största intresset är sport.

Inlägg

Debaclet i Sörmlands hjärta En helg i Sarajevo i regn och solsken Upp och ner i gruvan, en unik tävling Sommaren försvann snabbt i år Allt som vanligt, silver, silver, silver Omöjligt med förlust på Pizzeria Haga Bästa matchen nånsin startade OS Spindeln i badkaret svår att fånga Jag var med Live i Radiosporten ikväll Svårt att inse att vi inte alltid vet bäst Bonke Innocent och MFF vinnare Märkligt läge att byta tränare Blev inget ras med annonser under 2020 En norsk maskin som är ostoppbar Låt oss slippa “Sverige-propagandan” i VM Vintern är bäst under en filt Sur förlust, men silver med guldkant Det är en av vår tids största lögner Löfven lever inte som han lär Jag och internen hade nåt gemensamt Om att Antonio Lindbäck lägger av Den “vinsten” på tipset blev det inget med. Otursgänget Indianerna drabbades igen Hur resonerar Indianerna inför finalen? Trampade nästan direkt på mardrömmen Vem ska bort? Indianerna ska fortsätta att heta Indianerna Osten i affären drog ut på tiden Den tyste norrlänningen dök upp Smög ut bakvägen för att slippa samtal En stackars fågel i Kumlas nattskimmer Padel - från ingenstans till en folkrörelse Håll igen Tegnell Lurad vid 1 april Vakna Kumla Bostäder Skriv positiv lista Missnöjda väljare Byt jobb vid ångest Vi har ett vackert torg Ockeravgift från staten Om Djurgårdens guld Tack “Pepe”, min favorit Känns riktigt tungt Smederna i kvarten Tveksamt om Indianerna går längre än kvartsfinal Slaget vid Poltava Hur är det med gud? Fyra nycklar som krävs för Indianframgång 2019 Bragdguld vid vinst ÖSK åker ur Då var Skid-VM igång När kommer utestället? Skolminnen fram i ljus Vad heter vi? 58 miljoner kr inte nog Ur spår! Blev ingen comeback De borde skämmas Sverige ut i gruppspelet Vår vänförening tar fart “Bästa tv-sporten” En slingrande fobi När jag mötte Löfven Zlatan till VM? Avstår Aftonbladet Bättre än på länge Indianernas läge Spring av planen Min tro kom åter Upp med tian i taket! Bedrövligt i Parken Var är kumlingarna? Inlåst och utlåst Jag vinner aldrig Svara när det ringer Indianer och sponsorer En dålig trend Silvernationen Sverige När kommer modet? Skriver som en kråka Märkliga hockeyregler Oro tog över min kropp Osmakliga kommentarer om fans Kryper vid guld En runda i Viaspåret Helvetesveckan över Redo för Göteborgsvarvet. Eller? Om stöket i skolan Squash en höjdare Henka fick ingen respekt Tiggare förtjänar respekt Om spel och trav Dackarna rätt motståndare Vilka vinner VM? Fotbollen behöver ändra attityd Ingen final för Indianer Legenden knäckte mig Malmö försvarar guldet Det gulsvarta spöket borta Kan Kumla Hockey vända på skutan?
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.