Logotyp Sydnärkenytt
06 March 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Hallsberg mot nytt kontrakt - tack vare Kumla Hockey

IFK Hallsberg har en tung säsong bakom sig med endast fyra vinster på 28 matcher efter ordinarie tid i seriespelet vilket betyder att de måste kvala för att hänga kvar i Division 2. För kvalmotståndaren Hofors har det också varit en tung säsong i tvåan så det var säkerligen två rätt stukade lag som kom till spel i onsdags när lagen möttes i Sydnärkehallen.

Efter den matchen lär Hofors vara än mer nerkörda i skorna (eller skridskorna) då IFK Hallsberg vann med 8-1. Det anmärkningsvärda i sammanhanget är dock inte att Hallsberg vann, eller ens att de vann med så stora siffror. Nej, det som får en att haja till är att alla åtta mål gjordes av spelare som lånats in i dagarna från Kumla Hockey i Division 1.

IFK Hallsberg har nämligen lånat in åtta spelare från IFK Kumla lagom till kvalet (nästan ett halvt lag). Har viss förståelse för IFK Hallsberg, de har stundtals haft dåligt med spelare till sina matcher och vill säkerligen göra allt för att hänga kvar. Ingen skugga ska heller falla på kumlingarna som tackat ja till att spela med Hallsberg över kvalet.

Men vad är det för pajasregler som förbundet har egentligen? Vad är det för vits med att spela en hel säsong med ett lag och sen när de avgörande kvalmatcherna kommer plocka in ett helt annat gäng som inte har någon anknytning till klubben, eller varit med alls tidigare? Vanligtvis brukar deadline för spelarövergångar och utlåningar vara 31 januari, men nu är det sista februari.

Kvalmotståndaren Hofors har tagit tillfället i akt de med och plockat in fyra transatlanter (av tveksam kvalitet) till kvalet. Att klubbarna kapprustar och gör allt för att inte åka ut kan jag förstå, men jag tycker det är direkt felaktigt och orättvist att förbundet tillåter det i så stor utsträckning. På fredag säkrar säkerligen IFK Hallsberg sin plats i Division 2 med en vinst i returen i Hofors. Men regelboken de utnyttjat för att kunna göra det tack vare borde ses över.

2016-02-18 11:01
Håkan
Jag håller med, jättekonstigt. Och jättefel.
2016-02-18 13:35
Ragge
Håller också med, men de som utformat bestämmelserna måste väl tycka att det är ok? Kumlanytt. Ta kontakt med förbundet och redovisa i detta forum hur dom tänkt.
2016-02-19 22:11
Håkan
Jag håller med, jättekonstigt. Och jättefel.
2016-02-18 13:35
Ragge
Håller också med, men de som utformat bestämmelserna måste väl tycka att det är ok? Kumlanytt. Ta kontakt med förbundet och redovisa i detta forum hur dom tänkt.
2016-02-19 22:11
Kommentera
Anders Björks blogg

Anders Björk

Kumlakillen Anders Björk är reporter på Sydnärkenytt. Anders skriver om alla möjliga ämnen som berör honom, även om det största intresset är sport.

Inlägg

En norsk maskin som är ostoppbar Låt oss slippa “Sverige-propagandan” i VM Vintern är bäst under en filt Sur förlust, men silver med guldkant Det är en av vår tids största lögner Löfven lever inte som han lär Jag och internen hade nåt gemensamt Om att Antonio Lindbäck lägger av Den “vinsten” på tipset blev det inget med. Otursgänget Indianerna drabbades igen Hur resonerar Indianerna inför finalen? Trampade nästan direkt på mardrömmen Vem ska bort? Indianerna ska fortsätta att heta Indianerna Osten i affären drog ut på tiden Den tyste norrlänningen dök upp Smög ut bakvägen för att slippa samtal En stackars fågel i Kumlas nattskimmer Padel - från ingenstans till en folkrörelse Håll igen Tegnell Lurad vid 1 april Vakna Kumla Bostäder Skriv positiv lista Missnöjda väljare Byt jobb vid ångest Vi har ett vackert torg Ockeravgift från staten Om Djurgårdens guld Tack “Pepe”, min favorit Känns riktigt tungt Smederna i kvarten Tveksamt om Indianerna går längre än kvartsfinal Slaget vid Poltava Hur är det med gud? Fyra nycklar som krävs för Indianframgång 2019 Bragdguld vid vinst ÖSK åker ur Då var Skid-VM igång När kommer utestället? Skolminnen fram i ljus Vad heter vi? 58 miljoner kr inte nog Ur spår! Blev ingen comeback De borde skämmas Sverige ut i gruppspelet Vår vänförening tar fart “Bästa tv-sporten” En slingrande fobi När jag mötte Löfven Zlatan till VM? Avstår Aftonbladet Bättre än på länge Indianernas läge Spring av planen Min tro kom åter Upp med tian i taket! Bedrövligt i Parken Var är kumlingarna? Inlåst och utlåst Jag vinner aldrig Svara när det ringer Indianer och sponsorer En dålig trend Silvernationen Sverige När kommer modet? Skriver som en kråka Märkliga hockeyregler Oro tog över min kropp Osmakliga kommentarer om fans Kryper vid guld En runda i Viaspåret Helvetesveckan över Redo för Göteborgsvarvet. Eller? Om stöket i skolan Squash en höjdare Henka fick ingen respekt Tiggare förtjänar respekt Om spel och trav Dackarna rätt motståndare Vilka vinner VM? Fotbollen behöver ändra attityd Ingen final för Indianer Legenden knäckte mig Malmö försvarar guldet Det gulsvarta spöket borta Kan Kumla Hockey vända på skutan? Bästa OS? Knappast! Speedwayradio i år igen Bilen som blev stulen Är hockey överklass? Mardrömslaget AIK Mästarna visade klass Varför, Svff? Ingen nörd längre Comeback Superettan-besök Öppet slutspel Tips på sportböcker Golf i olika former
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.