Logotyp Sydnärkenytt
19 May 2024
Tipsa: 073-629 83 19

Nerver kan vara jobbiga

I helgen spelade jag pingis. Som vanligt var det väldigt nervöst. Eller mer än vanligt till och med. Man kan tycka att det där med nerver ska bli bättre med åren, men så är det inte för mig alla fall. 

Flera dagar innan börjar nervositeten göra sig påmind och den eskalerar under matchdagen. Jag vill bara få det överstökat och när spelandet är klart handlar det mest om en form av lättnad. 

Det är inte så att jag blir väldigt nervös av precis all tävlan. Är det ett vanligt träningspass, eller inom en gren jag känner att jag inte har någon press på mig så känner jag inga nerver alls.

Men med pingisen har det blivit sämre och sämre med nerverna, framförallt om det som i helgen gäller seriespel med lag. En individuell tävling uppbringar vissa nerver med, men inte alls i närheten av seriespel.

Jag fattar inte varför. Även om vårt lag skulle förlora och jag göra dåligt ifrån mig (hemska tanke) skulle säkerligen ingen annan än jag själv bry mig nämnvärt om det. 

Ändå ekar prestationskraven i kroppen. Varför håller jag ens på kan man fråga sig? Att frivilligt syssla med något som bidrar till en psykiskt dålig känsla som ofta ligger fast i flera dagar är väl inget att sträva efter.

Nyligen intervjuade jag den väldigt meriterade hockeymålvakten Sara Grahn från Östansjö. Hon påtalade att hon haft svårt att njuta av spelet upp till 30 års ålder, men därefter har hon kunnat koppla av på ett annat sätt. 

Jag kan tyvärr inte säga detsamma. Men nånting gör det värt att hålla på ändå. Kamratskapen, lekandet med boll, känslan att få röra på sig och framförallt att vinna. Jag kommer förmodligen att spela och tävla i pingis så länge jag lever och orkar. Jag älskar sporten och har den i blodet. 

Och nerver är en del av spelet, men jag hoppas de stillar sig med åren.

2022-12-06 16:46
Ebbot
Kan det vara så att åldern tager ut sin rätt? Kämpa på bara annars kan du ju köra rehabträning. Trevlig helg Anders.
2022-12-06 17:25
Ebbot
Kan det vara så att åldern tager ut sin rätt? Kämpa på bara annars kan du ju köra rehabträning. Trevlig helg Anders.
2022-12-06 17:25
Kommentera
Anders Björks blogg

Anders Björk

Kumlakillen Anders Björk är reporter på Sydnärkenytt. Anders skriver om alla möjliga ämnen som berör honom, även om det största intresset är sport.

Inlägg

Stig P begravdes i Hardemo kyrka Sannahed är ingen bra “hemmabana” Det talar för Indianerna mot Lejonen Sommaren försvann med Ukrainabarnen Siljan runt Språket har försämrats, eller inte? Jag mötte Katia, som fått ett nytt liv En timmes jobb med garderob blev tre Jag bevittnade ett mord Stockholmarna helt borta i år En roligare säsong väntar Indianfansen Miltons genombrott har kommit Janne tappade det fullständigt Skosäljaren sa, “du är den utvalde” Den ihärdige i luren ville inte ge upp Den bästa film jag sett på flera år Påverkade vid kassan Vi blev inte bättre av publik, tvärtom Final väntar Indianerna får ett starkt lag 2023 Nerver som bara blir sämre med åren Så gick tipset “Ni är inte till gagn för Sydnärkenytt ” Bestulen igen Saker inom fotbollen jag stör mig på Sossarna och Moderaterna lugnast Magkänslan om Indianerna 2022 stämde Knappt gångbar efter femkamp EM tog slut Hejdå Saab Är jag ensam om att gilla fiskmåsar? Hej Degerfors Två sportsliga besvikelser samma dag Hockeyns högtid är nu i mitten av maj Inte oväntat att Kumla Hockey åker ur Stackars ÖSK, det ser riktigt illa ut Därför åker båda Kumlalagen ur Nils bäst, men tråkigt med Frida Usel säsong Han är Sveriges främste bollidrottare Ryttarna värdiga vinnare på galan Omöjligt att få svar från polisen Grisen i Danmark blev min inkilning Det är världens bästa TV-sport MFF vann på målskillnad, Degerfors kvar Ändra reglerna för fotbollens parodi Varför krymper Sverige av Zlatan? Hejdå ÖSK Debaclet i Sörmlands hjärta En helg i Sarajevo i regn och solsken Upp och ner i gruvan, en unik tävling Sommaren försvann snabbt i år Allt som vanligt, silver, silver, silver Omöjligt med förlust på Pizzeria Haga Bästa matchen nånsin startade OS Spindeln i badkaret svår att fånga Jag var med Live i Radiosporten ikväll Svårt att inse att vi inte alltid vet bäst Bonke Innocent och MFF vinnare Märkligt läge att byta tränare Blev inget ras med annonser under 2020 En norsk maskin som är ostoppbar Låt oss slippa “Sverige-propagandan” i VM Vintern är bäst under en filt Sur förlust, men silver med guldkant Det är en av vår tids största lögner Löfven lever inte som han lär Jag och internen hade nåt gemensamt Om att Antonio Lindbäck lägger av Den “vinsten” på tipset blev det inget med. Otursgänget Indianerna drabbades igen Hur resonerar Indianerna inför finalen? Trampade nästan direkt på mardrömmen Vem ska bort? Indianerna ska fortsätta att heta Indianerna Osten i affären drog ut på tiden Den tyste norrlänningen dök upp Smög ut bakvägen för att slippa samtal En stackars fågel i Kumlas nattskimmer Padel - från ingenstans till en folkrörelse Håll igen Tegnell Lurad vid 1 april Vakna Kumla Bostäder Skriv positiv lista Missnöjda väljare Byt jobb vid ångest Vi har ett vackert torg Ockeravgift från staten Om Djurgårdens guld Tack “Pepe”, min favorit Känns riktigt tungt Smederna i kvarten Tveksamt om Indianerna går längre än kvartsfinal Slaget vid Poltava Hur är det med gud? Fyra nycklar som krävs för Indianframgång 2019 Bragdguld vid vinst ÖSK åker ur Då var Skid-VM igång När kommer utestället?
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Trädgårdsgatan 9B, 692 31 Kumla