Logotyp Sydnärkenytt
06 March 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Jättefinne på spelhumör räckte inte för jumbon Örebro

Bottenmöte i SHL under torsdagen när AIK kommer till Behrn Arena på besök. Stockholmarna har utvecklats till ett mardrömslag för Örebro och vunnit varenda match mot dem under säsongen och kvällens drabbning blir inget undantag. Det är avslaget innan match och jag frågar mig vart publiken är? 4 826 dyker ändå upp till slut, men intensiteten vill inte infinna sig under kvällen vare på isen eller i publiken. Sömnig soulmusik ljuder ur högtalarna innan matchen och det känns som man sitter på en jazzklubb med en drink att zippa på. Nedanför gör en arbetare i Canal + ett snack i kameran inför matchen ståendes på en väska. Förmodligen för att bli i jämnhöjd med den längre kameramannen, lite lustigt ser det ut alla fall. Spelarna gör sig redo att åka ut på isen inför match och Örebros introlåt/kamplåt kommer på, den är riktigt jäkla bra och ser nog till att få upp pulsen på fler än mig.

Fjärde raka förlusten för Örebro mot AIK. Det svartvita gänget från huvudstaden har blivit ett riktigt bogeyteam för Örebro.

Matchen drar igång och Örebro börjar genomuselt. Efter 3:59 står det 0-2, hemmaspelarna ser ut som ett gäng vilsna getter och blir utbuade. Emil Kåberg har näst sämst +/- statistik i laget inför matchen, ex-kumlingen åker på ett minus till i baken då han är inne vid 0-1, ingen skugga ska dock falla på Kåberg då han hoppar in på isen bara nån sekund innan målet kommer. Örebros nya finnländare Marko Antilla gör entre på isen och han är enorm! 28-åringen med meriter från landslaget och KHL mäter 2,03 meter enligt papperna men det känns som han är 2,23 meter snarare och mina tankar går till den där superskurken i Bond-filmerna från 70 och 80-talet Jaws, som kan vara den största och mest skräckinjagande best som existerat på filmduken . Hemmalaget gör sannerligen ingen bra första period men har ändå några jättelägen till reducering, pucken studsar dock på alla möjliga sätt utom in i målet. Jag börjar fundera över om det är min närvaro som för otur med sig för örebros del? Faktum är att de jämt förlorar när jag är inne för att kolla på dem och kvällens match ser ut att gå åt det hållet med.

Andra perioden och ett piggare Örebro äntrar isen. Efter drygt halva matchen kommer den rättvisa reduceringen när 203 centimeter Antilla smyger in bakom AIK:s försvar och lirkar in pucken. Jättefinnen har kommit igång ordentligt nu och några minuter senare skickar han iväg ett par stockholmare till kiosken för att köpa korv med några dragningar som gjort självaste Peter “Foppa” Forsberg imponerad. AIK:s målvakt Daniel Larsson är dock superstabil, något förvisso alla målvakter är när de ställs mot just tama Örebro. Larsson har några dassiga säsonger bakom sig, men i år har han varit en av seriens bästa. Tredje perioden startar med ett powerplay för Örebro och det är under all kritik. Det enda de lyckas med är att ge AIK två frilägen, men Tim Sandberg avvärrjer dem och håller Örebro kvar i matchen. Spelet i den sista perioden är verkligen inte bra, faktum är att det här kan ha varit en av seriens sämsta matcher under hela säsongen.

Passningsspelet är svagt, spelare åker omkull och tempot är lågt. Örebro skakar ändå fram några kvitteringslägen, men lagets ineffektivitet har tyvärr blivit ett kännetecken. När AIK kommer upp i en kontring visar de en helt annan effektivitet och 1-2 blir till 1-3. Örebro har därefter några kanonlägen att göra 2-3, men det är som förgjort och istället kommer 1-4 i tom bur. AIK vinner denna viktiga bottenmatch utan att imponera. För Örebro är det en blytung förlust, deras fjärde raka mot AIK under säsongen. Örebro trivs uppenbarligen inte alls mot stockholmarna, inte ens en jättefinne på spelhumör kunde ändra på det.

2013-12-12 23:47
Kommentera
Anders Björks blogg

Anders Björk

Kumlakillen Anders Björk är reporter på Sydnärkenytt. Anders skriver om alla möjliga ämnen som berör honom, även om det största intresset är sport.

Inlägg

En norsk maskin som är ostoppbar Låt oss slippa “Sverige-propagandan” i VM Vintern är bäst under en filt Sur förlust, men silver med guldkant Det är en av vår tids största lögner Löfven lever inte som han lär Jag och internen hade nåt gemensamt Om att Antonio Lindbäck lägger av Den “vinsten” på tipset blev det inget med. Otursgänget Indianerna drabbades igen Hur resonerar Indianerna inför finalen? Trampade nästan direkt på mardrömmen Vem ska bort? Indianerna ska fortsätta att heta Indianerna Osten i affären drog ut på tiden Den tyste norrlänningen dök upp Smög ut bakvägen för att slippa samtal En stackars fågel i Kumlas nattskimmer Padel - från ingenstans till en folkrörelse Håll igen Tegnell Lurad vid 1 april Vakna Kumla Bostäder Skriv positiv lista Missnöjda väljare Byt jobb vid ångest Vi har ett vackert torg Ockeravgift från staten Om Djurgårdens guld Tack “Pepe”, min favorit Känns riktigt tungt Smederna i kvarten Tveksamt om Indianerna går längre än kvartsfinal Slaget vid Poltava Hur är det med gud? Fyra nycklar som krävs för Indianframgång 2019 Bragdguld vid vinst ÖSK åker ur Då var Skid-VM igång När kommer utestället? Skolminnen fram i ljus Vad heter vi? 58 miljoner kr inte nog Ur spår! Blev ingen comeback De borde skämmas Sverige ut i gruppspelet Vår vänförening tar fart “Bästa tv-sporten” En slingrande fobi När jag mötte Löfven Zlatan till VM? Avstår Aftonbladet Bättre än på länge Indianernas läge Spring av planen Min tro kom åter Upp med tian i taket! Bedrövligt i Parken Var är kumlingarna? Inlåst och utlåst Jag vinner aldrig Svara när det ringer Indianer och sponsorer En dålig trend Silvernationen Sverige När kommer modet? Skriver som en kråka Märkliga hockeyregler Oro tog över min kropp Osmakliga kommentarer om fans Kryper vid guld En runda i Viaspåret Helvetesveckan över Redo för Göteborgsvarvet. Eller? Om stöket i skolan Squash en höjdare Henka fick ingen respekt Tiggare förtjänar respekt Om spel och trav Dackarna rätt motståndare Vilka vinner VM? Fotbollen behöver ändra attityd Ingen final för Indianer Legenden knäckte mig Malmö försvarar guldet Det gulsvarta spöket borta Kan Kumla Hockey vända på skutan? Bästa OS? Knappast! Speedwayradio i år igen Bilen som blev stulen Är hockey överklass? Mardrömslaget AIK Mästarna visade klass Varför, Svff? Ingen nörd längre Comeback Superettan-besök Öppet slutspel Tips på sportböcker Golf i olika former
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.