Logotyp Sydnärkenytt
21 April 2021
Tipsa: 073-094 57 58

En falsk fisk lurade mig

Igår var det den första april. Den årliga lurendrejardagen! NA valde att inte bjuda på nåt aprilskämt eftersom de inte tyckte att det var läge för det. Jag delar inte riktigt deras ståndpunkt.

Visst, det är allvarliga tider och att skämta om Coronaviruset finner jag osmakligt och ingen mening med. Men vi får inte sluta helt att skoja med varann och försöka inbringa lite humor i vardagen även när den är tuff.

Tvärtom kanske det är då som chansen att få skratta och tänka på något annat än den tuffa vardagen betyder som allra mest.

Själv blev jag utsatt för ett välregisserat spratt. Dock inte värre än att jag kunde lyfta på hatten åt det efteråt. Det var som så att en vän skickade en bild på en stor fisk som låg halvvägs uppe på land vid Kumlasjön.

Bilden bifogades med orden “Ny fisk i Kumlasjön, kanske något att skriva om?”. Ni som har lite koll på Kumlasjön vet att den ifjol fick tömmas helt då någon otillåtet planterat karp i sjön.

Ett mödosamt och långvarigt jobb för parkarbetarna hos Kumla kommun tog vid, men till slut hade de tömt sjön, fått upp all fisk, skänkt den till en klubb där fisken var mer önskad, och därefter fyllt Kumlasjön med vatten igen.

Min nyhetspuls steg omgående. Är det någon ny marodör som sett till att plantera en otillåten fiskart i sjön? Jag kollade på bilden, men då min kunskap om olika fiskarter är ytterst usel var det omöjligt att säga vilken art det var.

Lurad!

Fast lite märkligt var det att den låg halvt uppe på land och verkade ha strandat där, stackarn! Nästa steg blev att kontakta Kumla kommun och ansvariga för park och fritid.

De lät besvärade och oroade när jag påtalade vad jag sett. De hävdade även med bestämdhet att de själva inte planterat någon ny fisk i Kumlasjön sedan den tömdes och fylldes igen. Så sjön skulle vara tom på fiskar.

Möjligen att några spiggar, som är en väldigt liten fiskart, kunnat hamna i Kumlasjön efter att fåglar som flugit över sjön tappat dem. Men absolut inga större fiskar likt den jag talade om på bild.

Nåväl, vi kom överens om att jag skulle maila bilden och så fick de berätta vad de trodde sig se för stor fiskart som barrikaderat den nyligen återställda vackra flytande Kumlapärlan. Jag gjorde så med orden “Ser ni vad det är”?

Strax efter kom plötsligt ytterligare ett textskick från min “vän”. Det stod där att läsa “April, april ha ha ha”. Jag insåg omgående att jag blivit lurad och kontaktade kommunen återigen innan de hunnit svara på första mailet och bad om ursäkt om jag skrämt upp dem i onödan.

Och vad var det då för fiskart som jag inte kunde klura ut? Det var inget mindre än en plastfisk! För en liten stund blev jag förgrymmad på min vän som satt mig i ett sånt predikament. Men rätt omgående kunde jag skratta åt det ändå och bara säga grattis till en bra blåsning. Revansch ska utkrävas!

2020-04-02 12:09
Kommentera
Anders Björks blogg

Anders Björk

Kumlakillen Anders Björk är reporter på Sydnärkenytt. Anders skriver om alla möjliga ämnen som berör honom, även om det största intresset är sport.

Inlägg

Bonke Innocent och MFF vinnare Märkligt läge att byta tränare Blev inget ras med annonser under 2020 En norsk maskin som är ostoppbar Låt oss slippa “Sverige-propagandan” i VM Vintern är bäst under en filt Sur förlust, men silver med guldkant Det är en av vår tids största lögner Löfven lever inte som han lär Jag och internen hade nåt gemensamt Om att Antonio Lindbäck lägger av Den “vinsten” på tipset blev det inget med. Otursgänget Indianerna drabbades igen Hur resonerar Indianerna inför finalen? Trampade nästan direkt på mardrömmen Vem ska bort? Indianerna ska fortsätta att heta Indianerna Osten i affären drog ut på tiden Den tyste norrlänningen dök upp Smög ut bakvägen för att slippa samtal En stackars fågel i Kumlas nattskimmer Padel - från ingenstans till en folkrörelse Håll igen Tegnell Lurad vid 1 april Vakna Kumla Bostäder Skriv positiv lista Missnöjda väljare Byt jobb vid ångest Vi har ett vackert torg Ockeravgift från staten Om Djurgårdens guld Tack “Pepe”, min favorit Känns riktigt tungt Smederna i kvarten Tveksamt om Indianerna går längre än kvartsfinal Slaget vid Poltava Hur är det med gud? Fyra nycklar som krävs för Indianframgång 2019 Bragdguld vid vinst ÖSK åker ur Då var Skid-VM igång När kommer utestället? Skolminnen fram i ljus Vad heter vi? 58 miljoner kr inte nog Ur spår! Blev ingen comeback De borde skämmas Sverige ut i gruppspelet Vår vänförening tar fart “Bästa tv-sporten” En slingrande fobi När jag mötte Löfven Zlatan till VM? Avstår Aftonbladet Bättre än på länge Indianernas läge Spring av planen Min tro kom åter Upp med tian i taket! Bedrövligt i Parken Var är kumlingarna? Inlåst och utlåst Jag vinner aldrig Svara när det ringer Indianer och sponsorer En dålig trend Silvernationen Sverige När kommer modet? Skriver som en kråka Märkliga hockeyregler Oro tog över min kropp Osmakliga kommentarer om fans Kryper vid guld En runda i Viaspåret Helvetesveckan över Redo för Göteborgsvarvet. Eller? Om stöket i skolan Squash en höjdare Henka fick ingen respekt Tiggare förtjänar respekt Om spel och trav Dackarna rätt motståndare Vilka vinner VM? Fotbollen behöver ändra attityd Ingen final för Indianer Legenden knäckte mig Malmö försvarar guldet Det gulsvarta spöket borta Kan Kumla Hockey vända på skutan? Bästa OS? Knappast! Speedwayradio i år igen Bilen som blev stulen Är hockey överklass? Mardrömslaget AIK Mästarna visade klass Varför, Svff? Ingen nörd längre Comeback Superettan-besök
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.