Logotyp Sydnärkenytt
20 April 2021
Tipsa: 073-094 57 58

​Bra start på VM, men låt oss slippa “Sverige-propaganda”

VM i skidor i Oberstdorf inleddes under torsdagen och på bästa sätt för Sverige.

Det blev ett guld i damsprinten, men inte till den som de flesta trodde skulle ta guldet. Jonna Sundling var fantastiskt bra och vann överlägset. Detta var hon väl värd efter ett par tidigare oturliga fadäser i mästerskap.

Favoriten var annars Linn Svahn. Svenskan som vunnit nästan allt denna säsong. Men hon stod inte alls att känna igen och blev utslagen redan i semifinal. Kan hon ha haft känningar av en skada månne?

Lite oroväckande inför sprintstafetten där Sundling och Svahn känts som det givna paret. Men nu känns det mer öppet om guldet efter Svahns bleka insats idag.

På herrsidan blev det trippelt norskt. Inte på nåt sätt oväntat att Norge tog guldet där, men jag hade hoppats att övriga kombantanter skulle bjudit på bättre motstånd. Framförallt då svensken Oskar Svensson som var en av finalisterna.

Han tog dock en rövare och körde finalen utan fästvalla. Det blev ett fiasko där han var långt efter övriga. På ett sätt förstår jag att han ville chansa, men att ha så dålig koll på vad som funkar i en VM-final kändes märkligt..

Innan VM i skidor var det VM i skidskytte. Norge rensade som vanligt rent på de flesta gulden samtidigt som de stora mediadrakarna i Sverige på ett propagandaliknande vis turades om att påtala att “Sverige gjort sitt bästa VM nånsin”. Detta var dock en lögn. För inte kan det bero på okunnighet?

För det blev “bara” ett guld i detta VM samtidigt som Sverige tog två guld i både VM 1997 och 2001. Ytterst märkligt att rubriksättarna inte har koll på att ett guld är värt mer än silver och brons.

Dessutom är det mer lopp att köra numer i VM i skidskytte än det var förr. Men detta ville de såklart inte ta med i beräkningen. Propagandamaskinerna.

Något annat än ett norsk guldfyrverkeri även i detta mästerskap är väl inte att räkna med. Men jag hoppas att Sverige kan sno åt sig några guld till. Eller att Sveriges damer kan göra det rättare sagt. Herrarna är chanslösa.

Avslutningsvis, jag jobbar ofta hemifrån och ännu mer än vanligt under pandemin. Det måste erkännas att det är en tuff utmaning att jobba samtidigt som det pågår ett VM för en idrottsälskare. Men jag ska försöka klara av den uppgiften.

2021-02-25 16:00
Kommentera
Anders Björks blogg

Anders Björk

Kumlakillen Anders Björk är reporter på Sydnärkenytt. Anders skriver om alla möjliga ämnen som berör honom, även om det största intresset är sport.

Inlägg

Bonke Innocent och MFF vinnare Märkligt läge att byta tränare Blev inget ras med annonser under 2020 En norsk maskin som är ostoppbar Låt oss slippa “Sverige-propagandan” i VM Vintern är bäst under en filt Sur förlust, men silver med guldkant Det är en av vår tids största lögner Löfven lever inte som han lär Jag och internen hade nåt gemensamt Om att Antonio Lindbäck lägger av Den “vinsten” på tipset blev det inget med. Otursgänget Indianerna drabbades igen Hur resonerar Indianerna inför finalen? Trampade nästan direkt på mardrömmen Vem ska bort? Indianerna ska fortsätta att heta Indianerna Osten i affären drog ut på tiden Den tyste norrlänningen dök upp Smög ut bakvägen för att slippa samtal En stackars fågel i Kumlas nattskimmer Padel - från ingenstans till en folkrörelse Håll igen Tegnell Lurad vid 1 april Vakna Kumla Bostäder Skriv positiv lista Missnöjda väljare Byt jobb vid ångest Vi har ett vackert torg Ockeravgift från staten Om Djurgårdens guld Tack “Pepe”, min favorit Känns riktigt tungt Smederna i kvarten Tveksamt om Indianerna går längre än kvartsfinal Slaget vid Poltava Hur är det med gud? Fyra nycklar som krävs för Indianframgång 2019 Bragdguld vid vinst ÖSK åker ur Då var Skid-VM igång När kommer utestället? Skolminnen fram i ljus Vad heter vi? 58 miljoner kr inte nog Ur spår! Blev ingen comeback De borde skämmas Sverige ut i gruppspelet Vår vänförening tar fart “Bästa tv-sporten” En slingrande fobi När jag mötte Löfven Zlatan till VM? Avstår Aftonbladet Bättre än på länge Indianernas läge Spring av planen Min tro kom åter Upp med tian i taket! Bedrövligt i Parken Var är kumlingarna? Inlåst och utlåst Jag vinner aldrig Svara när det ringer Indianer och sponsorer En dålig trend Silvernationen Sverige När kommer modet? Skriver som en kråka Märkliga hockeyregler Oro tog över min kropp Osmakliga kommentarer om fans Kryper vid guld En runda i Viaspåret Helvetesveckan över Redo för Göteborgsvarvet. Eller? Om stöket i skolan Squash en höjdare Henka fick ingen respekt Tiggare förtjänar respekt Om spel och trav Dackarna rätt motståndare Vilka vinner VM? Fotbollen behöver ändra attityd Ingen final för Indianer Legenden knäckte mig Malmö försvarar guldet Det gulsvarta spöket borta Kan Kumla Hockey vända på skutan? Bästa OS? Knappast! Speedwayradio i år igen Bilen som blev stulen Är hockey överklass? Mardrömslaget AIK Mästarna visade klass Varför, Svff? Ingen nörd längre Comeback Superettan-besök
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.