Logotyp Sydnärkenytt
02 March 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Stefan Holm knäckte mig

Klockan var runt 17 igår måndag, jag befann mig på Kumla Torg när telefonen ringde. En röst presenterade sig och sa sig ringa från Aftonbladet, tankarna började direkt surra, vad kan de vilja mig? Han gick direkt på sak och förklarade orsaken till samtalet, jag hade för nån månad sedan skickat in förfrågan om att få utmana oraklet Stefan Holm i frågesport och nu hade mitt namn blivit utvalt och han undrade om jag kunde ställa upp på en match i direksänd webb-tv halv tio samma kväll!

Det var inte mycket att tveka på, självklart tackade jag ja. Hade lite svårt att koppla av de närmsta timmarna, satt och försökte memorera vart gamla OS och Fotbolls VM gått av stapeln om nu nån sån fråga skulle komma. Och kollade mer än en gång på batteriet till telefonen, ty hemska tanke om jag skulle försvinna i direktsändning för batteriet tog slut. Framförallt var jag nervös för hur det skulle gå, tänk om Holm plattade till mig med 8-1 eller nåt liknande, då skulle mitt fortsatta förtroende som sportjournalist vara nerkört i botten!

Nästan på pricken halv tio ringde de upp från Sportbladet Show som programmet hette. Lite kallprat inledde där den gode fotbollskännaren Sladjan tog på sig dialektexpertisen och hävdade att “du bor visserligen i Kumla, men jag hör på din dialekt att du är uppifrån”. Fel Sladjan, jag är visserligen född två mil norrut i Örebro, men det var nog längre norrut han tänkte på. Reglerna förklarades och det drog igång, Holm och jag fick tio frågor som vi skulle svara på inom 90 sekunder och jag var först ut.

Rätt på första frågan om att Caroline Seger spelar fotboll i Tyresö. Rätt på andra frågan om att östtysken som föll på sista hindret i finalen på 3000 meter hinder OS 1976 hette Baumgartner. Tredje frågan var “vilken klubb representerar Charlotte Kalla?”. Jag svarade Åsarna, men sekunder efteråt när nästa fråga lästes upp kom Piteå upp i mitt huvud. Med facit i hand borde jag skrikit till direkt och ändrat till Piteå, men jag trodde jag skulle hinna ändra det efter sista frågan, dumt beslut!

Fjärde frågan löd vem var svensk fanbärare på OS i Sotji? Fick tänka till några sekunder, rätta svaret ploppade inte upp direkt, men sen kom jag på det, skidåkaren Anders Södergren. Femte frågan var ett av mina paradämnen NHL-hockey och här skulle den stora missen komma! Vilka två svenskar har vunnit Conn Smythe Trophy som delas ut till slutspelets mest värdefulle spelare? Niklas Lidström svarade jag direkt, följt av ett hjärnsläpp där jag tog tillbaka detta! Sa därefter Henrik Zetterberg som var rätt och lämnade därefter frågan, men det helt rätta svaret var Zetterberg och Lidström. Åhhh så irriterande!

Att halfpipe är snowboard visste jag. Nästa fråga om hur många VM-guld Gunde Svan har var dock inte lätt, chansade på fem och det var fel. Men det stora felet jag gjorde här var att ta alldeles för lång tid på mig på en fråga jag ändå bara kunde chansa på, något som skulle straffa sig! Klarade nästa fråga om att de två finska F1-förare som vunnit mästerskapet heter Kimi Räikkönen och Mika Häkkinen. Och klarade “sista” nionde frågan om vad den gamle curlaren med smeknamnet Peja heter i förnamn, Peter.

Hade inte en aning om att jag inte hunnit svara på en fråga för tiden gick ut, men blev varse om det när det var Stefan Holms tur. Och den frågan var “vilket land vann Fotbolls EM för damer 1984”? Kanske enklaste frågan av alla tio, det var ju Sverige och självklart visste Holm det. Surt, surt surt! Men fick skylla mig själv att jag inte hade koll på tiden, gick runt i köket när frågorna ställdes istället för att kolla på sändningen. Holm, som dessförrinnan förlorat två matcher av 40 möjliga, slog mig med 7-6.

Pustade ut efteråt att jag inte gjort bort mig helt, men samtidigt kändes det bittert att jag missade med så liten marginal på några frågor. Hade jag fått 15 sekunder till hade jag haft två till rätt ( Dam EM 84 och ändrat Kallas klubb till Piteå) och slagit uppslagsboken Holm. Hur som haver, en kul upplevelse var det, men på natten drömde jag en mardröm. Den handlade om att jag vunnit tre olika vinster på Lotto men glömt gå och ta ut dem, det var inte alltför svårt att sammankoppla vad den drömmen handlade om när man vaknade på morgonen.

Kolla på frågesporten mot Stefan Holm här http://tv.aftonbladet.se/webbtv/sport/sportbladet-show/ . Vår match är mellan 85:00 och 94:00.http://tv.aftonbladet.se/webbtv/sport/sportbladet-show/

2014-04-01 12:08
Kommentera
Anders Björks blogg

Anders Björk

Kumlakillen Anders Björk är reporter på Sydnärkenytt. Anders skriver om alla möjliga ämnen som berör honom, även om det största intresset är sport.

Inlägg

En norsk maskin som är ostoppbar Låt oss slippa “Sverige-propagandan” i VM Vintern är bäst under en filt Sur förlust, men silver med guldkant Det är en av vår tids största lögner Löfven lever inte som han lär Jag och internen hade nåt gemensamt Om att Antonio Lindbäck lägger av Den “vinsten” på tipset blev det inget med. Otursgänget Indianerna drabbades igen Hur resonerar Indianerna inför finalen? Trampade nästan direkt på mardrömmen Vem ska bort? Indianerna ska fortsätta att heta Indianerna Osten i affären drog ut på tiden Den tyste norrlänningen dök upp Smög ut bakvägen för att slippa samtal En stackars fågel i Kumlas nattskimmer Padel - från ingenstans till en folkrörelse Håll igen Tegnell Lurad vid 1 april Vakna Kumla Bostäder Skriv positiv lista Missnöjda väljare Byt jobb vid ångest Vi har ett vackert torg Ockeravgift från staten Om Djurgårdens guld Tack “Pepe”, min favorit Känns riktigt tungt Smederna i kvarten Tveksamt om Indianerna går längre än kvartsfinal Slaget vid Poltava Hur är det med gud? Fyra nycklar som krävs för Indianframgång 2019 Bragdguld vid vinst ÖSK åker ur Då var Skid-VM igång När kommer utestället? Skolminnen fram i ljus Vad heter vi? 58 miljoner kr inte nog Ur spår! Blev ingen comeback De borde skämmas Sverige ut i gruppspelet Vår vänförening tar fart “Bästa tv-sporten” En slingrande fobi När jag mötte Löfven Zlatan till VM? Avstår Aftonbladet Bättre än på länge Indianernas läge Spring av planen Min tro kom åter Upp med tian i taket! Bedrövligt i Parken Var är kumlingarna? Inlåst och utlåst Jag vinner aldrig Svara när det ringer Indianer och sponsorer En dålig trend Silvernationen Sverige När kommer modet? Skriver som en kråka Märkliga hockeyregler Oro tog över min kropp Osmakliga kommentarer om fans Kryper vid guld En runda i Viaspåret Helvetesveckan över Redo för Göteborgsvarvet. Eller? Om stöket i skolan Squash en höjdare Henka fick ingen respekt Tiggare förtjänar respekt Om spel och trav Dackarna rätt motståndare Vilka vinner VM? Fotbollen behöver ändra attityd Ingen final för Indianer Legenden knäckte mig Malmö försvarar guldet Det gulsvarta spöket borta Kan Kumla Hockey vända på skutan? Bästa OS? Knappast! Speedwayradio i år igen Bilen som blev stulen Är hockey överklass? Mardrömslaget AIK Mästarna visade klass Varför, Svff? Ingen nörd längre Comeback Superettan-besök Öppet slutspel Tips på sportböcker Golf i olika former
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.