Logotyp Sydnärkenytt
29 November 2023
Tipsa: 073-629 83 19

Skoförsäljarens blixtoffensiv lyckades mot “den utvalde”

Igår kväll var jag och tittade på skor. Jag skriver tittade för jag hade inga planer på att köpa nåt på studs utan bara att kolla runt lite och kanske prova nåt par.

Plötsligt dök en skoförsäljare upp och frågade om han kunde hjälpa till. Nja, jag tittar ju bara tänkte jag svara, men vad sjutton nu när han ändå är här kan jag lika gärna be honom ta fram några dojor.

Så blev det. 

Han försvann in på lagret innan han kom åter med ett par kartonger. Den första modellen jag testade tyckte jag såg betydligt tuffare ut på hyllan än på min fot efter en titt i spegeln. Men plötsligt bröts mina tankar. “Du rockar i de där”.

“Sa du rockar?”, svarade jag. 

Skoförsäljaren sparade inte på krutet. “Ja, den den där modellen är lite speciell. Det är inte så många som kan bära upp den, men du klarar det”. Jag tog en till titt i spegeln. Kände hur jag växte nån centimeter.

Men, nä ändå inte. Trots den trevliga komplimangen om mitt rockande så fick det vara. Direkt till nästa modell istället som tydligen var en storlek som var svårsåld, men på mig passade den bra. 

Skoförsäljaren högg som en kobra. “Vi har svårt att sälja den där storleken, den är ovanlig att folk kan ha. Men du är den utvalde. Du är the chosen one”. Jag kände mig som Frank Sinatra. Här mitt i er gråa butik denna gråa torsdagskväll har “den utvalde” förärat omgivningen med sin närvaro. 

Självklart blev det ett köp!

Ni vet hur det är, när man kommer hem vill man gärna prova varan igen. Ibland kan det kännas annorlunda än när man provar i butik. “Är det där verkligen din stil”? var första kommentaren jag fick höra på hemmaplan. 

Precis det man önskar höra efter ett nyköp. Jag tuggade dock inte emot utan nöjde mig med att svara det uppenbara som tystar eventuell kritik för all framtid, “jag är den utvalde, jag är the chosen one". Slutdiskuterat. 

2023-03-24 14:47
Tomas Borg
Kul Anders, äntligen bekräftat! Vi hade en "stjärnförsäljare" nere på klubben i Hallsberg när bandet skulle sälja sin nyaste skiva: Jag har en god och dålig nyhet. Vilken skall jag ta först, frågade han publiken? Den dåliga så klart, sa vi. Första visade han upp vinylskivan som var i begränsad upplaga. Den bra nyheten är att den inte finns på Spotify! Jag säljer den direkt efter spelningen, så passa på! Självklart blev det huggsexa!
2023-03-26 10:35
Tomas Borg
Kul Anders, äntligen bekräftat! Vi hade en "stjärnförsäljare" nere på klubben i Hallsberg när bandet skulle sälja sin nyaste skiva: Jag har en god och dålig nyhet. Vilken skall jag ta först, frågade han publiken? Den dåliga så klart, sa vi. Första visade han upp vinylskivan som var i begränsad upplaga. Den bra nyheten är att den inte finns på Spotify! Jag säljer den direkt efter spelningen, så passa på! Självklart blev det huggsexa!
2023-03-26 10:35
Kommentera
Anders Björks blogg

Anders Björk

Kumlakillen Anders Björk är reporter på Sydnärkenytt. Anders skriver om alla möjliga ämnen som berör honom, även om det största intresset är sport.

Inlägg

Sannahed är ingen bra “hemmabana” Det talar för Indianerna mot Lejonen Sommaren försvann med Ukrainabarnen Siljan runt Språket har försämrats, eller inte? Jag mötte Katia, som fått ett nytt liv En timmes jobb med garderob blev tre Jag bevittnade ett mord Stockholmarna helt borta i år En roligare säsong väntar Indianfansen Miltons genombrott har kommit Janne tappade det fullständigt Skosäljaren sa, “du är den utvalde” Den ihärdige i luren ville inte ge upp Den bästa film jag sett på flera år Påverkade vid kassan Vi blev inte bättre av publik, tvärtom Final väntar Indianerna får ett starkt lag 2023 Nerver som bara blir sämre med åren Så gick tipset “Ni är inte till gagn för Sydnärkenytt ” Bestulen igen Saker inom fotbollen jag stör mig på Sossarna och Moderaterna lugnast Magkänslan om Indianerna 2022 stämde Knappt gångbar efter femkamp EM tog slut Hejdå Saab Är jag ensam om att gilla fiskmåsar? Hej Degerfors Två sportsliga besvikelser samma dag Hockeyns högtid är nu i mitten av maj Inte oväntat att Kumla Hockey åker ur Stackars ÖSK, det ser riktigt illa ut Därför åker båda Kumlalagen ur Nils bäst, men tråkigt med Frida Usel säsong Han är Sveriges främste bollidrottare Ryttarna värdiga vinnare på galan Omöjligt att få svar från polisen Grisen i Danmark blev min inkilning Det är världens bästa TV-sport MFF vann på målskillnad, Degerfors kvar Ändra reglerna för fotbollens parodi Varför krymper Sverige av Zlatan? Hejdå ÖSK Debaclet i Sörmlands hjärta En helg i Sarajevo i regn och solsken Upp och ner i gruvan, en unik tävling Sommaren försvann snabbt i år Allt som vanligt, silver, silver, silver Omöjligt med förlust på Pizzeria Haga Bästa matchen nånsin startade OS Spindeln i badkaret svår att fånga Jag var med Live i Radiosporten ikväll Svårt att inse att vi inte alltid vet bäst Bonke Innocent och MFF vinnare Märkligt läge att byta tränare Blev inget ras med annonser under 2020 En norsk maskin som är ostoppbar Låt oss slippa “Sverige-propagandan” i VM Vintern är bäst under en filt Sur förlust, men silver med guldkant Det är en av vår tids största lögner Löfven lever inte som han lär Jag och internen hade nåt gemensamt Om att Antonio Lindbäck lägger av Den “vinsten” på tipset blev det inget med. Otursgänget Indianerna drabbades igen Hur resonerar Indianerna inför finalen? Trampade nästan direkt på mardrömmen Vem ska bort? Indianerna ska fortsätta att heta Indianerna Osten i affären drog ut på tiden Den tyste norrlänningen dök upp Smög ut bakvägen för att slippa samtal En stackars fågel i Kumlas nattskimmer Padel - från ingenstans till en folkrörelse Håll igen Tegnell Lurad vid 1 april Vakna Kumla Bostäder Skriv positiv lista Missnöjda väljare Byt jobb vid ångest Vi har ett vackert torg Ockeravgift från staten Om Djurgårdens guld Tack “Pepe”, min favorit Känns riktigt tungt Smederna i kvarten Tveksamt om Indianerna går längre än kvartsfinal Slaget vid Poltava Hur är det med gud? Fyra nycklar som krävs för Indianframgång 2019 Bragdguld vid vinst ÖSK åker ur Då var Skid-VM igång När kommer utestället? Skolminnen fram i ljus
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Trädgårdsgatan 9B, 692 31 Kumla