Logotyp Sydnärkenytt
06 March 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Höjning krävs för Indianerna

Indianerna kommer att ta sig till slutspel.

Förvisson är det inte helt klart ännu teoretiskt sett, men i praktiken är det så. Masarna hemma torskar man knappast mot. Och även om man mot förmodan skulle göra det så måste Piraterna vinna sina tre återstående matcher och dessutom ta bonusen i alla dessa.

Det kommer inte hända.

Dock är chansen att ta sig direkt till semifinal, via plats ett eller två i tabellen, nu körd efter gårdagens storförlust mot Lejonen. Det innebär alltså kvartsfinal för Indianerna, och det är frågan om laget klarar sig förbi en kvartsinal.

Som det känns nu, tveksamt!

Om man kollar på hur tabellen ser ut att sluta så blir det Västervik och Dackarna som går direkt till semi och, förutom Indianerna, Lejonen, Smederna och Vetlanda som gör upp i kvartsfinal.

Indianerna har blivit ordentligt utskåpade av alla dessa lag borta i år, och inte varit nära bonusen mot nån, så vilket motstånd man än får blir det väldigt tufft. Smederna föll man även stort mot på hemmaplan och Eskilstunagänget har utvecklats till ett boogie-team för Indianerna.

Ett måste är att Indianerna kan ställa upp med ett ordinarie lag i kvartsfinal. Anders Thomens skada verkar dock jobbigare än först befarat och Indianerna skrev igår på hemsidan att Thomsen inte är att räkna med nästa vecka heller.

Ett måste är även att Kenneth Bjerre tar sig ur den djupa formsvacka han drabbats av. Dansken var en av Indianernas främsta i början av säsongen, men den senaste månaden har det låst sig fullständigt.

Ett par av mina kollegor inom skrivandet från NA har utmålat Indianerna som guldfavoriter och även satt smeknamnet “Real Indianerna” på gänget. Där förstår jag inte riktigt hur man tänker.

Inför säsongen tippade jag Dackarna som stora guldfavoriter, och jag ser ingen anledning till att ändra på det nu. Indianerna har inte den bredd eller bortakörning som krävs för att vara en guldfavorit.

Men jag ska inte bara måla fan på väggen. Visst finns det positiva vibbar med. Tai Woffinden har kommit tillbaka på ett suveränt sätt efter sin allvarliga skada och Chris Holder får mer än godkänt för sin första säsong i klubben.

Men bakom dessa två herrar känns det för tunnt i nuläget, och jag hoppas att de två avslutande omgångarna visar på flera trendbrott som krävs om Indianerna ska ta sig förbi kvartsfinalen.

I måndags följde jag Kalmar FF-ÖSK på tv. Vad är det för ofog som spridit sig på arenor att spekarn måste hålla på och gapa så hela tiden? ÖSK:s speaker är framträdande inom gebitet, men i Kalmar var det än värre.

Där gapades det rakt ut så att högtalarsystemet höll på att spricka bara för att hemmalaget gjorde ett byte! Lägg ner det där larvet.

På tal om fotboll så har IFK Kumla seriesegern i Division 3 och uppflyttning till tvåan i en liten ask. I förra omgången utökade man avståndet från fem till sju poäng och jag har väldigt svårt att se hur man ska tappa det.

Laget har självklart gjort det väldigt bra, samtidigt saknas den där riktiga toppkonkurrenten i år. Kungsör har en grym målskillnad, tio mål bättre än Kumla, men är ändå sju poäng efter.

FBK Karlstad såg bra ut när de var på besök i Kumla och har en bra formkurva, men de startade säsongen rätt uselt och är åtta poäng efter.

Ett nyckelmöte blir 23 augusti när Yxhult kommer till IP. Yxhult är ett av få lag som visat att de kan slå IFK i år. Kan de vinna även andra derbyt så kan det bli spänning i serien ändå. Men IFK får gälla som knappa favoriter.

2019-08-14 14:00
Kumling
Är det möjlig att köra Thomsen istället för Bjerre & ha kvar Pieszezk i laget?
2019-08-14 15:21
Ruben den röde
Vilken dä går aldriiii inställning. Men håller med om att Indianerna måste ha ett ordinarie lag för att lyckas. De är för tunna annars.
2019-08-15 23:08
Kumling
Är det möjlig att köra Thomsen istället för Bjerre & ha kvar Pieszezk i laget?
2019-08-14 15:21
Ruben den röde
Vilken dä går aldriiii inställning. Men håller med om att Indianerna måste ha ett ordinarie lag för att lyckas. De är för tunna annars.
2019-08-15 23:08
Kommentera
Anders Björks blogg

Anders Björk

Kumlakillen Anders Björk är reporter på Sydnärkenytt. Anders skriver om alla möjliga ämnen som berör honom, även om det största intresset är sport.

Inlägg

En norsk maskin som är ostoppbar Låt oss slippa “Sverige-propagandan” i VM Vintern är bäst under en filt Sur förlust, men silver med guldkant Det är en av vår tids största lögner Löfven lever inte som han lär Jag och internen hade nåt gemensamt Om att Antonio Lindbäck lägger av Den “vinsten” på tipset blev det inget med. Otursgänget Indianerna drabbades igen Hur resonerar Indianerna inför finalen? Trampade nästan direkt på mardrömmen Vem ska bort? Indianerna ska fortsätta att heta Indianerna Osten i affären drog ut på tiden Den tyste norrlänningen dök upp Smög ut bakvägen för att slippa samtal En stackars fågel i Kumlas nattskimmer Padel - från ingenstans till en folkrörelse Håll igen Tegnell Lurad vid 1 april Vakna Kumla Bostäder Skriv positiv lista Missnöjda väljare Byt jobb vid ångest Vi har ett vackert torg Ockeravgift från staten Om Djurgårdens guld Tack “Pepe”, min favorit Känns riktigt tungt Smederna i kvarten Tveksamt om Indianerna går längre än kvartsfinal Slaget vid Poltava Hur är det med gud? Fyra nycklar som krävs för Indianframgång 2019 Bragdguld vid vinst ÖSK åker ur Då var Skid-VM igång När kommer utestället? Skolminnen fram i ljus Vad heter vi? 58 miljoner kr inte nog Ur spår! Blev ingen comeback De borde skämmas Sverige ut i gruppspelet Vår vänförening tar fart “Bästa tv-sporten” En slingrande fobi När jag mötte Löfven Zlatan till VM? Avstår Aftonbladet Bättre än på länge Indianernas läge Spring av planen Min tro kom åter Upp med tian i taket! Bedrövligt i Parken Var är kumlingarna? Inlåst och utlåst Jag vinner aldrig Svara när det ringer Indianer och sponsorer En dålig trend Silvernationen Sverige När kommer modet? Skriver som en kråka Märkliga hockeyregler Oro tog över min kropp Osmakliga kommentarer om fans Kryper vid guld En runda i Viaspåret Helvetesveckan över Redo för Göteborgsvarvet. Eller? Om stöket i skolan Squash en höjdare Henka fick ingen respekt Tiggare förtjänar respekt Om spel och trav Dackarna rätt motståndare Vilka vinner VM? Fotbollen behöver ändra attityd Ingen final för Indianer Legenden knäckte mig Malmö försvarar guldet Det gulsvarta spöket borta Kan Kumla Hockey vända på skutan? Bästa OS? Knappast! Speedwayradio i år igen Bilen som blev stulen Är hockey överklass? Mardrömslaget AIK Mästarna visade klass Varför, Svff? Ingen nörd längre Comeback Superettan-besök Öppet slutspel Tips på sportböcker Golf i olika former
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.