Logotyp Sydnärkenytt
25 March 2023
Tipsa: 073-629 83 19

Indianerna har värvat ihop ett bra lag till 2023

Nu är hela truppen till Indianernas lagbygge 2023 klart och det kan konstateras två saker. 1) Det har rensats friskt och kommit in många nya förare. 2) Laget ser betydligt bättre ut än de senaste åren. 

Sportchef och lagledare Peter Johansson har gjort ett bra jobb för att lägga grunden. Nu återstår det viktigaste, att få ihop pusselbitarna till ett välfungerande och starkt lag. Det är ingen självklarhet att lyckas med det. 

Säsongen 2022 var inte speciellt rolig att följa. Indianerna var alldeles för ihåligt, var mil efter de bästa lagen i serien och det gjorde att spänningen helt uteblev. Men känslan till 2023 är att Indianerna ska kunna utmana om de ädlaste medaljerna om de får ihop laget. 

Smederna och Lejonen, som var helt överlägsna alla andra i år, lär få starka lag även 2023. Men som sporten är uppbyggd straffas lag som går för bra till nästa år. Jag tänker på snittreglerna, ju mer förare höjer sina snitt ju svårare blir det att pussla ihop det till året efter om många kört bra. 

Att Chris Holder lämnade Indianerna kom som en oväntad smocka för klubben och lagledare “PJ”. Holder har två år i rad varit Indianernas främste och var tänkt att tillhöra lagbygget även 2023, men han valde bort Indianerna. 

Förutom nobben från Holder så har dock mycket varit positivt. Att högsnittaren Jason Doyle skulle ansluta var inte helt oväntat, men värvningen av underskattade polacken Wozniak var det däremot. Ett mycket bra tillskott! 

Buczkowski, Tungate och Aarnio har också alla möjligheter att göra bra ifrån sig. De brukar trivas som motståndare på Sannahed alla fall och Krakowiak kan förhoppningsvis utvecklas ytterligare och slippa skador. 

GP-föraren Max Fricke stannade också kvar. Beskedet dröjde länge och många tvivlade på att han skulle stanna. Fricke kommer köra långtifrån alla matcher, men finns med som ett ess i rockärmen att stoppa in när det hettar till.

Indianernas lag har både mer spets och bredd än årets upplaga hade. Självklart är det även rätt att fortsätta satsa på de lokala bröderna Grahn. Förhoppningsvis kan minst en av dem ta ett stort steg i utvecklingskurvan 2023. 

Vad fattas då? Framförallt önskar jag se att Indianerna kan dra mer nytta av sin hemmabana. Alla lag trivs med att komma till Sannahed och det känns inte som Indianerna har nån fördel av hemmabana alls egentligen. 

Det är ett måste att hitta en lösning där om Indianerna vill utmana på allvar. 

2022-12-14 13:42
kg
Har dom nästan jämt men men det snubblas jämt på mållinjen likt englands fotbollslandslag
2022-12-14 14:41
kg
Har dom nästan jämt men men det snubblas jämt på mållinjen likt englands fotbollslandslag
2022-12-14 14:41
Kommentera
Anders Björks blogg

Anders Björk

Kumlakillen Anders Björk är reporter på Sydnärkenytt. Anders skriver om alla möjliga ämnen som berör honom, även om det största intresset är sport.

Inlägg

Skosäljaren sa, “du är den utvalde” Den ihärdige i luren ville inte ge upp Den bästa film jag sett på flera år Påverkade vid kassan Vi blev inte bättre av publik, tvärtom Final väntar Indianerna får ett starkt lag 2023 Nerver som bara blir sämre med åren Så gick tipset “Ni är inte till gagn för Sydnärkenytt ” Bestulen igen Saker inom fotbollen jag stör mig på Sossarna och Moderaterna lugnast Magkänslan om Indianerna 2022 stämde Knappt gångbar efter femkamp EM tog slut Hejdå Saab Är jag ensam om att gilla fiskmåsar? Hej Degerfors Två sportsliga besvikelser samma dag Hockeyns högtid är nu i mitten av maj Inte oväntat att Kumla Hockey åker ur Stackars ÖSK, det ser riktigt illa ut Därför åker båda Kumlalagen ur Nils bäst, men tråkigt med Frida Usel säsong Han är Sveriges främste bollidrottare Ryttarna värdiga vinnare på galan Omöjligt att få svar från polisen Grisen i Danmark blev min inkilning Det är världens bästa TV-sport MFF vann på målskillnad, Degerfors kvar Ändra reglerna för fotbollens parodi Varför krymper Sverige av Zlatan? Hejdå ÖSK Debaclet i Sörmlands hjärta En helg i Sarajevo i regn och solsken Upp och ner i gruvan, en unik tävling Sommaren försvann snabbt i år Allt som vanligt, silver, silver, silver Omöjligt med förlust på Pizzeria Haga Bästa matchen nånsin startade OS Spindeln i badkaret svår att fånga Jag var med Live i Radiosporten ikväll Svårt att inse att vi inte alltid vet bäst Bonke Innocent och MFF vinnare Märkligt läge att byta tränare Blev inget ras med annonser under 2020 En norsk maskin som är ostoppbar Låt oss slippa “Sverige-propagandan” i VM Vintern är bäst under en filt Sur förlust, men silver med guldkant Det är en av vår tids största lögner Löfven lever inte som han lär Jag och internen hade nåt gemensamt Om att Antonio Lindbäck lägger av Den “vinsten” på tipset blev det inget med. Otursgänget Indianerna drabbades igen Hur resonerar Indianerna inför finalen? Trampade nästan direkt på mardrömmen Vem ska bort? Indianerna ska fortsätta att heta Indianerna Osten i affären drog ut på tiden Den tyste norrlänningen dök upp Smög ut bakvägen för att slippa samtal En stackars fågel i Kumlas nattskimmer Padel - från ingenstans till en folkrörelse Håll igen Tegnell Lurad vid 1 april Vakna Kumla Bostäder Skriv positiv lista Missnöjda väljare Byt jobb vid ångest Vi har ett vackert torg Ockeravgift från staten Om Djurgårdens guld Tack “Pepe”, min favorit Känns riktigt tungt Smederna i kvarten Tveksamt om Indianerna går längre än kvartsfinal Slaget vid Poltava Hur är det med gud? Fyra nycklar som krävs för Indianframgång 2019 Bragdguld vid vinst ÖSK åker ur Då var Skid-VM igång När kommer utestället? Skolminnen fram i ljus Vad heter vi? 58 miljoner kr inte nog Ur spår! Blev ingen comeback De borde skämmas Sverige ut i gruppspelet Vår vänförening tar fart “Bästa tv-sporten” En slingrande fobi När jag mötte Löfven Zlatan till VM? Avstår Aftonbladet
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Trädgårdsgatan 9B, 692 31 Kumla