Logotyp Sydnärkenytt
06 March 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Ta ert ansvar och svara!

Ordet kris används ofta i sportsammanhang. För ofta kan jag tycka. Det är ett sånt där slentrianmässigt uttryck som rubrikmakare gärna drar till med för att ge extra uppmärksamhet åt något.

I Indianernas fall är dock ordet kris knappt längre tillräckligt.Tre av de flyktade stjärnorna, Lindbäck, Lindgren och Iversen gick under tisdagen var för sig ut och berättade om samma sak.

Att Indianerna fortfarande har väldigt stora skulder till dem. Att Indianerna brutit den avbetalningsplan som fanns. Och att Indianerna slutat svara på kontakt!

Alla dessa tre ting är självklart riktigt illa. Jag ska inte säga att jag godtar de två första, men kan ändå ha nån sorts förståelse för det.

Indianerna är knappast det första eller sista lag i idrottsvärlden ( framförallt inte inom speedwayen) som drabbats av skulder de har stora problem att betala.

Vad gäller det faktum att Indianerna och ordförande Moberg vägrar svara när förarna hör av sig för att höra hur det går med de stora skulder klubben har till dem är dock rätt bedrövligt.

Om nu läget ser riktigt mörkt ut som alla förstått att det gör vid det här laget, varför inte bara vara ärlig och rak och berätta om det. Och framförallt, vilken brist på respekt mot förarna att inte svara!

Det är inte “klubbmärket” Indianerna som supportrar tröttnat fullständigt på. Folkets hjärta har ännu klubben. Men hur det än går så behöver Indianerna en nystart efter det här. Framförallt i styrelserummet.

2016-11-22 21:23
Kommentera
Anders Björks blogg

Anders Björk

Kumlakillen Anders Björk är reporter på Sydnärkenytt. Anders skriver om alla möjliga ämnen som berör honom, även om det största intresset är sport.

Inlägg

En norsk maskin som är ostoppbar Låt oss slippa “Sverige-propagandan” i VM Vintern är bäst under en filt Sur förlust, men silver med guldkant Det är en av vår tids största lögner Löfven lever inte som han lär Jag och internen hade nåt gemensamt Om att Antonio Lindbäck lägger av Den “vinsten” på tipset blev det inget med. Otursgänget Indianerna drabbades igen Hur resonerar Indianerna inför finalen? Trampade nästan direkt på mardrömmen Vem ska bort? Indianerna ska fortsätta att heta Indianerna Osten i affären drog ut på tiden Den tyste norrlänningen dök upp Smög ut bakvägen för att slippa samtal En stackars fågel i Kumlas nattskimmer Padel - från ingenstans till en folkrörelse Håll igen Tegnell Lurad vid 1 april Vakna Kumla Bostäder Skriv positiv lista Missnöjda väljare Byt jobb vid ångest Vi har ett vackert torg Ockeravgift från staten Om Djurgårdens guld Tack “Pepe”, min favorit Känns riktigt tungt Smederna i kvarten Tveksamt om Indianerna går längre än kvartsfinal Slaget vid Poltava Hur är det med gud? Fyra nycklar som krävs för Indianframgång 2019 Bragdguld vid vinst ÖSK åker ur Då var Skid-VM igång När kommer utestället? Skolminnen fram i ljus Vad heter vi? 58 miljoner kr inte nog Ur spår! Blev ingen comeback De borde skämmas Sverige ut i gruppspelet Vår vänförening tar fart “Bästa tv-sporten” En slingrande fobi När jag mötte Löfven Zlatan till VM? Avstår Aftonbladet Bättre än på länge Indianernas läge Spring av planen Min tro kom åter Upp med tian i taket! Bedrövligt i Parken Var är kumlingarna? Inlåst och utlåst Jag vinner aldrig Svara när det ringer Indianer och sponsorer En dålig trend Silvernationen Sverige När kommer modet? Skriver som en kråka Märkliga hockeyregler Oro tog över min kropp Osmakliga kommentarer om fans Kryper vid guld En runda i Viaspåret Helvetesveckan över Redo för Göteborgsvarvet. Eller? Om stöket i skolan Squash en höjdare Henka fick ingen respekt Tiggare förtjänar respekt Om spel och trav Dackarna rätt motståndare Vilka vinner VM? Fotbollen behöver ändra attityd Ingen final för Indianer Legenden knäckte mig Malmö försvarar guldet Det gulsvarta spöket borta Kan Kumla Hockey vända på skutan? Bästa OS? Knappast! Speedwayradio i år igen Bilen som blev stulen Är hockey överklass? Mardrömslaget AIK Mästarna visade klass Varför, Svff? Ingen nörd längre Comeback Superettan-besök Öppet slutspel Tips på sportböcker Golf i olika former
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.