Logotyp Sydnärkenytt
02 March 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Nu får det räcka med skador

Då var Indianernas helvetesvecka över. En vecka där allt gått snett, nu kan det bara bli bättre. Det började med att Anders Mellgren kraschade och punkterade lungan, blir förmodligen borta länge. Därefter skadade sig Rory Schlein ännu värre, bröt ryggen och säsongen är naturligtvis över för nyförvärvet som inledde säsongen så lovande och att hitta en likvärdig ersättare till det låga snittet blir inte lätt, snudd på omöjligt.

Helvetesveckan fortsatte med att Pepe bröt några revben i Polen och även han tvingades tacka nej till match, och så då idag, grande finale när Antonio Lindbäck dömdes till en månads fängelse. Detta påverkar dock inte laget då Lindbäck kan avtjäna sitt straff efter säsongen. Det är många tyckare i gästböcker och i kommentatorsfält som velat rulla Antonio i tjära och fjädrar och sparkat bort honom från Indianerna.

Jag delar inte den uppfattningen och har aldrig gjort det. Visst, det var jäkligt dumt gjort. Igen! Men det räcker med det straff han får som privatperson och därtill den skam han tvingas utstå då han är en offentlig person. Men detta är sista chansen. Han har inte råd med några fler misstag, då räcker inga fler ursäkter. Tillbaka till alla skador som spökar för Indianerna.

Ska man säga att det ändå fanns nåt gott i det så är det väl att Vetlanda hade de knappast slagit även med ett ordinarie lag. Det hade varit värre få alla skador till en match de förväntades vinna och sen förlorat. Nu väntar dessutom ett uppehåll på tre veckor så skadade förare hinner kurera sig och lagledningen har god tid på sig att sondera marknaden efter nyförvärv.

Men oj så trött jag är på skador inom denna sport! Ohyggligt trött! Jag kan gå så långt att säga att mitt intresse för speedway har försämrats av alla skador som varit de senaste åren. Förra årets slutspel var en parodi där Indianerna mötte Dackar och Pirater som knappt hade lag att ställa upp med, på vägen mot final. Och väl i final var Indianerna skadedrabbade med och helt utan chans.

Det är tröttsamt att rapportera om skador till höger och vänster i artiklar, men det har blivit en alldeles för stor del av sportens vardag. Jag har ingen statistik att ta fram, men känslan är att det blivit mycket mer skador de senaste åren och en rejäl utredning behöver göras vad det beror på för så här kan det inte fortsätta. Det kommer alltid vara en snabb och riskfylld sport, men nu smäller det för ofta.

Själva matchen i Vetlanda och heaten var som vanligt lika underhållande att följa som att se målarfärg torka. Jag har sagt det förr, visst Vetlanda är ett fantastiskt lag som har skapat en vinnarkultur i klubben, men det kan inte vara roligt att vara supporter och se den undermåliga tråkspeedway som deras bana erbjuder. Men Bosse Wirebrand verkar ju tycka det är en kanonbana, det är lätt att undra hur människan tänker då.

Lovade ju att återkomma om hur Göteborgsvarvet gick och här kommer en liten summering. Kort sammanfattat: Jag är nöjd! Hade inga förväntningar alls då jag knappt tränat nånting innan men tog mig runt på två timmar och fem minuter. Första 15 kilometrarna gick bra, men sista fem var en plåga. Jag skulle inte säga att jag sprang dem, mer hasade mig fram på ren vilja.

Göteborgsvarvet var en riktig folkfest med massor av folk längs banan som bara stod och råskrek “NI ÄR SÅ JÄVLA BRA”. Visst bidrar löparna till att göra det till en fest, men det som imponerade mest på mig var faktiskt publiken. Att se så många ta sig tid för att gå ut och stötta och skrika framåt totalt okända människor är imponerande och inspirerande.

2015-05-29 22:03
Kommentera
Anders Björks blogg

Anders Björk

Kumlakillen Anders Björk är reporter på Sydnärkenytt. Anders skriver om alla möjliga ämnen som berör honom, även om det största intresset är sport.

Inlägg

En norsk maskin som är ostoppbar Låt oss slippa “Sverige-propagandan” i VM Vintern är bäst under en filt Sur förlust, men silver med guldkant Det är en av vår tids största lögner Löfven lever inte som han lär Jag och internen hade nåt gemensamt Om att Antonio Lindbäck lägger av Den “vinsten” på tipset blev det inget med. Otursgänget Indianerna drabbades igen Hur resonerar Indianerna inför finalen? Trampade nästan direkt på mardrömmen Vem ska bort? Indianerna ska fortsätta att heta Indianerna Osten i affären drog ut på tiden Den tyste norrlänningen dök upp Smög ut bakvägen för att slippa samtal En stackars fågel i Kumlas nattskimmer Padel - från ingenstans till en folkrörelse Håll igen Tegnell Lurad vid 1 april Vakna Kumla Bostäder Skriv positiv lista Missnöjda väljare Byt jobb vid ångest Vi har ett vackert torg Ockeravgift från staten Om Djurgårdens guld Tack “Pepe”, min favorit Känns riktigt tungt Smederna i kvarten Tveksamt om Indianerna går längre än kvartsfinal Slaget vid Poltava Hur är det med gud? Fyra nycklar som krävs för Indianframgång 2019 Bragdguld vid vinst ÖSK åker ur Då var Skid-VM igång När kommer utestället? Skolminnen fram i ljus Vad heter vi? 58 miljoner kr inte nog Ur spår! Blev ingen comeback De borde skämmas Sverige ut i gruppspelet Vår vänförening tar fart “Bästa tv-sporten” En slingrande fobi När jag mötte Löfven Zlatan till VM? Avstår Aftonbladet Bättre än på länge Indianernas läge Spring av planen Min tro kom åter Upp med tian i taket! Bedrövligt i Parken Var är kumlingarna? Inlåst och utlåst Jag vinner aldrig Svara när det ringer Indianer och sponsorer En dålig trend Silvernationen Sverige När kommer modet? Skriver som en kråka Märkliga hockeyregler Oro tog över min kropp Osmakliga kommentarer om fans Kryper vid guld En runda i Viaspåret Helvetesveckan över Redo för Göteborgsvarvet. Eller? Om stöket i skolan Squash en höjdare Henka fick ingen respekt Tiggare förtjänar respekt Om spel och trav Dackarna rätt motståndare Vilka vinner VM? Fotbollen behöver ändra attityd Ingen final för Indianer Legenden knäckte mig Malmö försvarar guldet Det gulsvarta spöket borta Kan Kumla Hockey vända på skutan? Bästa OS? Knappast! Speedwayradio i år igen Bilen som blev stulen Är hockey överklass? Mardrömslaget AIK Mästarna visade klass Varför, Svff? Ingen nörd längre Comeback Superettan-besök Öppet slutspel Tips på sportböcker Golf i olika former
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.