Logotyp Sydnärkenytt
03 June 2023
Tipsa: 073-629 83 19

ÖSK har tappat allt

Det kändes nästintill klart redan innan kvällens derbymatch. Men nu är det definitivt, ÖSK åker ur Allsvenskan och spelar Superettan nästa år. Teoretiskt finns ännu en liten chans att laget hänger kvar, men i verkligheten är det kört. 

Degerfors vann med 2-1 och det betyder att ÖSK har tio poäng upp till kvalplats. Jag var inne och såg matchen ikväll och klasskillnaden var stor i första halvlek. 

De rödvita trillade boll och kombinerade sig fram på sitt sedvanligt fyndiga och underhållande sätt. ÖSK? De hade ingenting, absolut ingenting. Hur ÖSK kunde nobba den briljante anfallaren Edvardsen för ett par år sedan är för mig en gåta. 

Han är snabb, har bra spelsinne, bra skott och är målfarlig. I förra derbyt satte han alla Degerfors tre mål. Nu gjorde han 1-0 när han gick rakt igenom Michael Almebäck, en av många svartvita som har sett sina bästa dagar. 

Det blev 2-0 också innan pausen. 

De desperata brölen på läktaren kom allt tätare i andra halvlek. Samtidigt var många uppgivna och kunde krasst konstatera det uppenbara att ÖSK anno 2021 inte håller allsvensk klass. 

Ifjol blev ÖSK sjua, helt ärligt tycker jag inte de var bra då heller. Men det fanns ändå en helt annan grundstabilitet som genomsyrade laget.

Dessutom hade man målvakten Oscar Jansson som räddade hur många extrapoäng som helst till ÖSK, poäng man egentligen inte var förtjänta av. Jansson var möjligen Allsvenskans MVP två år i rad. Så viktig var han.

Till i år har han ersatts av Bobby Allain som fick ett par omöjliga skor att fylla. Jag har sett nästan alla ÖSK:s matcher och tycker absolut inte Allain varit dålig, som många experter påtalat, men han är långtifrån Janssons klass.

ÖSK:s ledord är “stolthet, hjärta & passion”. 

Det har bara varit tomma ord i år. Den som kämpade mest mot Degerfors var en tunn inlånad nigerian på topp med efternamnet “Friday”. Så mycket mer än kämpande lyckades han förvisso inte bidra med, men han försökte alla fall. 

ÖSK har varit dåliga hela säsongen, från början till slut. En period under den sparkade Gazimbas vingar spelade man förvisso hyfsad fotboll mellan straffområdena, men poängen uteblev även då.

Detta beroende till stor del på att laget är extremt impotent framåt. 

Under sommaren värvades flera stora namn in till klubben och även om ÖSK låg i botten då med verkade alla säkra på sin sak. Nu vänder det. Med det här manskapet kan inte ÖSK fortsätta ligga där nere. 

Jiloan Hamad och Nahir Besara är två spelare med fina karriärer bakom sig, men de har i stort sett inte bidragit med nånting. Det är inte lätt att komma in i ett lag som hackar, men jag hade ändå trott de skulle göra nån form av skillnad. 

Alla fall i en eller ett par matcher.

I andra halvlek byttes yttern Jake Larsson in. Varför han inte startar är för mig också en gåta. Larsson är en av ytterst få i ÖSK som vill och klarar av att ta egna offensiva initiativ. Det blev klart bättre efter hans inträde i andra halvlek. 

Men till poäng räckte det inte, en sen reducering var allt. 

Kanske är det rent av bra för ÖSK att börja om i Superettan. Att rensa ut och bygga nytt. Det är ett måste om ÖSK ska bli att räkna med igen. 

2021-10-25 23:45
JB
Heja pöjkera från värmland 😊 😊 Grattis nästan som ett SM guld
2021-10-26 8:16
WILHELMSON Sture
ÖSK har pengar. Degerfors har kultur. Det är skillnad.
2021-10-26 12:32
JB
Heja pöjkera från värmland 😊 😊 Grattis nästan som ett SM guld
2021-10-26 8:16
WILHELMSON Sture
ÖSK har pengar. Degerfors har kultur. Det är skillnad.
2021-10-26 12:32
Kommentera
Anders Björks blogg

Anders Björk

Kumlakillen Anders Björk är reporter på Sydnärkenytt. Anders skriver om alla möjliga ämnen som berör honom, även om det största intresset är sport.

Inlägg

Stockholmarna helt borta i år En roligare säsong väntar Indianfansen Miltons genombrott har kommit Janne tappade det fullständigt Skosäljaren sa, “du är den utvalde” Den ihärdige i luren ville inte ge upp Den bästa film jag sett på flera år Påverkade vid kassan Vi blev inte bättre av publik, tvärtom Final väntar Indianerna får ett starkt lag 2023 Nerver som bara blir sämre med åren Så gick tipset “Ni är inte till gagn för Sydnärkenytt ” Bestulen igen Saker inom fotbollen jag stör mig på Sossarna och Moderaterna lugnast Magkänslan om Indianerna 2022 stämde Knappt gångbar efter femkamp EM tog slut Hejdå Saab Är jag ensam om att gilla fiskmåsar? Hej Degerfors Två sportsliga besvikelser samma dag Hockeyns högtid är nu i mitten av maj Inte oväntat att Kumla Hockey åker ur Stackars ÖSK, det ser riktigt illa ut Därför åker båda Kumlalagen ur Nils bäst, men tråkigt med Frida Usel säsong Han är Sveriges främste bollidrottare Ryttarna värdiga vinnare på galan Omöjligt att få svar från polisen Grisen i Danmark blev min inkilning Det är världens bästa TV-sport MFF vann på målskillnad, Degerfors kvar Ändra reglerna för fotbollens parodi Varför krymper Sverige av Zlatan? Hejdå ÖSK Debaclet i Sörmlands hjärta En helg i Sarajevo i regn och solsken Upp och ner i gruvan, en unik tävling Sommaren försvann snabbt i år Allt som vanligt, silver, silver, silver Omöjligt med förlust på Pizzeria Haga Bästa matchen nånsin startade OS Spindeln i badkaret svår att fånga Jag var med Live i Radiosporten ikväll Svårt att inse att vi inte alltid vet bäst Bonke Innocent och MFF vinnare Märkligt läge att byta tränare Blev inget ras med annonser under 2020 En norsk maskin som är ostoppbar Låt oss slippa “Sverige-propagandan” i VM Vintern är bäst under en filt Sur förlust, men silver med guldkant Det är en av vår tids största lögner Löfven lever inte som han lär Jag och internen hade nåt gemensamt Om att Antonio Lindbäck lägger av Den “vinsten” på tipset blev det inget med. Otursgänget Indianerna drabbades igen Hur resonerar Indianerna inför finalen? Trampade nästan direkt på mardrömmen Vem ska bort? Indianerna ska fortsätta att heta Indianerna Osten i affären drog ut på tiden Den tyste norrlänningen dök upp Smög ut bakvägen för att slippa samtal En stackars fågel i Kumlas nattskimmer Padel - från ingenstans till en folkrörelse Håll igen Tegnell Lurad vid 1 april Vakna Kumla Bostäder Skriv positiv lista Missnöjda väljare Byt jobb vid ångest Vi har ett vackert torg Ockeravgift från staten Om Djurgårdens guld Tack “Pepe”, min favorit Känns riktigt tungt Smederna i kvarten Tveksamt om Indianerna går längre än kvartsfinal Slaget vid Poltava Hur är det med gud? Fyra nycklar som krävs för Indianframgång 2019 Bragdguld vid vinst ÖSK åker ur Då var Skid-VM igång När kommer utestället? Skolminnen fram i ljus Vad heter vi? 58 miljoner kr inte nog Ur spår! Blev ingen comeback De borde skämmas Sverige ut i gruppspelet Vår vänförening tar fart “Bästa tv-sporten”
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Trädgårdsgatan 9B, 692 31 Kumla