Logotyp Sydnärkenytt
19 October 2021
Tipsa: 073-629 83 19

Förvånad att Planeby får gå nu

​Att Kumla Hockey väljer att plocka bort Erik Planeby, med tre matcher kvar på säsongen, var inget som förvånade honom själv. Men jag måste medge att jag blev förvånad. Jag hade inte väntat mig något tränarbyte nu.

Skulle man bytt tränare hade det varit betydligt bättre läge att göra det inför Kvalserien istället för nu mitt i den. Det känns som en panikåtgärd.

Kollar man resultaten så är det dock ingen skräll. Att Kumla inte gick till Allettan räknade ingen med, men att man inte var närmare att undvika Kvalserien var en besvikelse och inledningen i denna har varit dålig med två poäng av nio möjliga.

Det känns som att Kumla har spelat i Kvalserien med handbromsen idragen och inte vågat gå för att vinna. Mer varit rädda för att förlora.

Förvisso har man skjutit mängder av skott på mål, men ibland får statistik tas med en nypa salt. Väldigt många av skotten har nämligen kommit utan att Kumlaspelare varit i vägen för att skymma eller styra, eller varit först på returer.

Det har med andra ord varit bekvämt att vara målvakt mot Kumla Hockey.

Kumla har en förstakedja som är väldigt dominant. Men det har även gjort att laget blivit sårbart och lätt att scouta. Motståndarna vet att om de håller förstakedjan i hyfsat schack kommer de att vinna för bakom dem finns inga hot.

Erik Planeby har matchat sin förstafemma stenhårt hela säsongen. I många matcher har de öst in poäng, men med facit i hand borde nog dessa tre duktiga lirare spridits ut i formationerna så att laget fått en större bredd.

Jag tycker dock inte att Kumla är sämre i år än ifjol eller för två säsonger sedan. Definitivt inte. Men tyvärr för Kumlas del så har serien blivit mycket jämnare i år, det finns inga lätta matcher längre. Att dessutom Hockeyettan ska bantas till nästa säsong gör såklart inte saken lättare heller.

Det krävs med största sannolikhet tre avslutande segrar för att Kumla ska hänga kvar i Hockeyettan. Kanske räcker inte ens det.

Jag är ytterst tveksam till om laget klarar av det, oavsett om Erik Planeby eller Ola Östergren står i båset. Men jag hoppas alla fall att man släpper på handbromsen i de matcher som är kvar. Skicklighet att ta tre raka finns definitivt, men då måste man gå för det också.

2021-03-23 20:06
Kommentera
Anders Björks blogg

Anders Björk

Kumlakillen Anders Björk är reporter på Sydnärkenytt. Anders skriver om alla möjliga ämnen som berör honom, även om det största intresset är sport.

Inlägg

Debaclet i Sörmlands hjärta En helg i Sarajevo i regn och solsken Upp och ner i gruvan, en unik tävling Sommaren försvann snabbt i år Allt som vanligt, silver, silver, silver Omöjligt med förlust på Pizzeria Haga Bästa matchen nånsin startade OS Spindeln i badkaret svår att fånga Jag var med Live i Radiosporten ikväll Svårt att inse att vi inte alltid vet bäst Bonke Innocent och MFF vinnare Märkligt läge att byta tränare Blev inget ras med annonser under 2020 En norsk maskin som är ostoppbar Låt oss slippa “Sverige-propagandan” i VM Vintern är bäst under en filt Sur förlust, men silver med guldkant Det är en av vår tids största lögner Löfven lever inte som han lär Jag och internen hade nåt gemensamt Om att Antonio Lindbäck lägger av Den “vinsten” på tipset blev det inget med. Otursgänget Indianerna drabbades igen Hur resonerar Indianerna inför finalen? Trampade nästan direkt på mardrömmen Vem ska bort? Indianerna ska fortsätta att heta Indianerna Osten i affären drog ut på tiden Den tyste norrlänningen dök upp Smög ut bakvägen för att slippa samtal En stackars fågel i Kumlas nattskimmer Padel - från ingenstans till en folkrörelse Håll igen Tegnell Lurad vid 1 april Vakna Kumla Bostäder Skriv positiv lista Missnöjda väljare Byt jobb vid ångest Vi har ett vackert torg Ockeravgift från staten Om Djurgårdens guld Tack “Pepe”, min favorit Känns riktigt tungt Smederna i kvarten Tveksamt om Indianerna går längre än kvartsfinal Slaget vid Poltava Hur är det med gud? Fyra nycklar som krävs för Indianframgång 2019 Bragdguld vid vinst ÖSK åker ur Då var Skid-VM igång När kommer utestället? Skolminnen fram i ljus Vad heter vi? 58 miljoner kr inte nog Ur spår! Blev ingen comeback De borde skämmas Sverige ut i gruppspelet Vår vänförening tar fart “Bästa tv-sporten” En slingrande fobi När jag mötte Löfven Zlatan till VM? Avstår Aftonbladet Bättre än på länge Indianernas läge Spring av planen Min tro kom åter Upp med tian i taket! Bedrövligt i Parken Var är kumlingarna? Inlåst och utlåst Jag vinner aldrig Svara när det ringer Indianer och sponsorer En dålig trend Silvernationen Sverige När kommer modet? Skriver som en kråka Märkliga hockeyregler Oro tog över min kropp Osmakliga kommentarer om fans Kryper vid guld En runda i Viaspåret Helvetesveckan över Redo för Göteborgsvarvet. Eller? Om stöket i skolan Squash en höjdare Henka fick ingen respekt Tiggare förtjänar respekt Om spel och trav Dackarna rätt motståndare Vilka vinner VM? Fotbollen behöver ändra attityd Ingen final för Indianer Legenden knäckte mig Malmö försvarar guldet Det gulsvarta spöket borta Kan Kumla Hockey vända på skutan?
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.