Logotyp Sydnärkenytt
25 March 2023
Tipsa: 073-629 83 19

Förvånad att Planeby får gå nu

​Att Kumla Hockey väljer att plocka bort Erik Planeby, med tre matcher kvar på säsongen, var inget som förvånade honom själv. Men jag måste medge att jag blev förvånad. Jag hade inte väntat mig något tränarbyte nu.

Skulle man bytt tränare hade det varit betydligt bättre läge att göra det inför Kvalserien istället för nu mitt i den. Det känns som en panikåtgärd.

Kollar man resultaten så är det dock ingen skräll. Att Kumla inte gick till Allettan räknade ingen med, men att man inte var närmare att undvika Kvalserien var en besvikelse och inledningen i denna har varit dålig med två poäng av nio möjliga.

Det känns som att Kumla har spelat i Kvalserien med handbromsen idragen och inte vågat gå för att vinna. Mer varit rädda för att förlora.

Förvisso har man skjutit mängder av skott på mål, men ibland får statistik tas med en nypa salt. Väldigt många av skotten har nämligen kommit utan att Kumlaspelare varit i vägen för att skymma eller styra, eller varit först på returer.

Det har med andra ord varit bekvämt att vara målvakt mot Kumla Hockey.

Kumla har en förstakedja som är väldigt dominant. Men det har även gjort att laget blivit sårbart och lätt att scouta. Motståndarna vet att om de håller förstakedjan i hyfsat schack kommer de att vinna för bakom dem finns inga hot.

Erik Planeby har matchat sin förstafemma stenhårt hela säsongen. I många matcher har de öst in poäng, men med facit i hand borde nog dessa tre duktiga lirare spridits ut i formationerna så att laget fått en större bredd.

Jag tycker dock inte att Kumla är sämre i år än ifjol eller för två säsonger sedan. Definitivt inte. Men tyvärr för Kumlas del så har serien blivit mycket jämnare i år, det finns inga lätta matcher längre. Att dessutom Hockeyettan ska bantas till nästa säsong gör såklart inte saken lättare heller.

Det krävs med största sannolikhet tre avslutande segrar för att Kumla ska hänga kvar i Hockeyettan. Kanske räcker inte ens det.

Jag är ytterst tveksam till om laget klarar av det, oavsett om Erik Planeby eller Ola Östergren står i båset. Men jag hoppas alla fall att man släpper på handbromsen i de matcher som är kvar. Skicklighet att ta tre raka finns definitivt, men då måste man gå för det också.

2021-03-23 20:06
Kommentera
Anders Björks blogg

Anders Björk

Kumlakillen Anders Björk är reporter på Sydnärkenytt. Anders skriver om alla möjliga ämnen som berör honom, även om det största intresset är sport.

Inlägg

Skosäljaren sa, “du är den utvalde” Den ihärdige i luren ville inte ge upp Den bästa film jag sett på flera år Påverkade vid kassan Vi blev inte bättre av publik, tvärtom Final väntar Indianerna får ett starkt lag 2023 Nerver som bara blir sämre med åren Så gick tipset “Ni är inte till gagn för Sydnärkenytt ” Bestulen igen Saker inom fotbollen jag stör mig på Sossarna och Moderaterna lugnast Magkänslan om Indianerna 2022 stämde Knappt gångbar efter femkamp EM tog slut Hejdå Saab Är jag ensam om att gilla fiskmåsar? Hej Degerfors Två sportsliga besvikelser samma dag Hockeyns högtid är nu i mitten av maj Inte oväntat att Kumla Hockey åker ur Stackars ÖSK, det ser riktigt illa ut Därför åker båda Kumlalagen ur Nils bäst, men tråkigt med Frida Usel säsong Han är Sveriges främste bollidrottare Ryttarna värdiga vinnare på galan Omöjligt att få svar från polisen Grisen i Danmark blev min inkilning Det är världens bästa TV-sport MFF vann på målskillnad, Degerfors kvar Ändra reglerna för fotbollens parodi Varför krymper Sverige av Zlatan? Hejdå ÖSK Debaclet i Sörmlands hjärta En helg i Sarajevo i regn och solsken Upp och ner i gruvan, en unik tävling Sommaren försvann snabbt i år Allt som vanligt, silver, silver, silver Omöjligt med förlust på Pizzeria Haga Bästa matchen nånsin startade OS Spindeln i badkaret svår att fånga Jag var med Live i Radiosporten ikväll Svårt att inse att vi inte alltid vet bäst Bonke Innocent och MFF vinnare Märkligt läge att byta tränare Blev inget ras med annonser under 2020 En norsk maskin som är ostoppbar Låt oss slippa “Sverige-propagandan” i VM Vintern är bäst under en filt Sur förlust, men silver med guldkant Det är en av vår tids största lögner Löfven lever inte som han lär Jag och internen hade nåt gemensamt Om att Antonio Lindbäck lägger av Den “vinsten” på tipset blev det inget med. Otursgänget Indianerna drabbades igen Hur resonerar Indianerna inför finalen? Trampade nästan direkt på mardrömmen Vem ska bort? Indianerna ska fortsätta att heta Indianerna Osten i affären drog ut på tiden Den tyste norrlänningen dök upp Smög ut bakvägen för att slippa samtal En stackars fågel i Kumlas nattskimmer Padel - från ingenstans till en folkrörelse Håll igen Tegnell Lurad vid 1 april Vakna Kumla Bostäder Skriv positiv lista Missnöjda väljare Byt jobb vid ångest Vi har ett vackert torg Ockeravgift från staten Om Djurgårdens guld Tack “Pepe”, min favorit Känns riktigt tungt Smederna i kvarten Tveksamt om Indianerna går längre än kvartsfinal Slaget vid Poltava Hur är det med gud? Fyra nycklar som krävs för Indianframgång 2019 Bragdguld vid vinst ÖSK åker ur Då var Skid-VM igång När kommer utestället? Skolminnen fram i ljus Vad heter vi? 58 miljoner kr inte nog Ur spår! Blev ingen comeback De borde skämmas Sverige ut i gruppspelet Vår vänförening tar fart “Bästa tv-sporten” En slingrande fobi När jag mötte Löfven Zlatan till VM? Avstår Aftonbladet
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Trädgårdsgatan 9B, 692 31 Kumla