Logotyp Sydnärkenytt
25 March 2023
Tipsa: 073-629 83 19

​Kan Indianerna ställa Bjerre åt sidan efter 16 pinnar i semin?

Indianerna mot Masarna. Hur många hade tippat den finalen i början av säsongen? Inte många. Men det är utan tvivel två finallag som förtjänar sin plats. De har båda byggt upp laget på ett smart sätt, detta speciella år, och dessutom lyckats pricka toppformen till rätt tidpunkt. Det är annars nåt Indianerna inte direkt är välkända för att lyckas med

Men den klart tuffaste matchen återstår. Masarna blir ett helt annat motstånd än vingklippta och formsvaga Dackar och västervikare. Smålandslagen har inte haft nåt att sätta emot Indianernas bredd. Men Masarna kan faktiskt matcha Indianerna där då de till slutspelet värvat in Nicki Pedersen och ryssen Tarasenko.

Men som lagledare Peter Johansson sa till mig efter gårdagens match, ett plus för Indianerna är att man redan mött Masarna borta i år medan Masarna inte kört i Kumla, eftersom det var en enkelserie. Det kan bli en viktig och avgörande detalj.

Då slutade det med förlust 51-39. Men Indianerna hade då vare sig med Fricke eller Iversen. Eller Bjerre.

Frågan är hur lagledare Johansson resonerar kring den kortväxte dansken som igår gjorde säsongsdebut och tog 16 poäng. Går det verkligen att ställa en kille som tar 16 poäng i en avgörande semifinal utanför laget till finalen?

Visst går det, men frågan är hur klokt det är. Lagen har vare sig ett golv eller taksnitt att förhålla sig till denna speciella säsong, så det är inget regelmässigt som hindrar att Bjerre skulle ta plats i finallaget före någon annan. Allt som krävs är två svenskar.

Pontus Aspgren är given. En förare som gjort det riktigt bra sen han kom in i Indianerna i år och dessutom har för vana hur man gör för att vinna guld. Aspgren kom från Smederna som tagit tre raka guld, men i år tackade Smederna som enda lag nej till att vara med då de tyckte att det kändes för ekonomiskt osäkert.

Joel Andersson känns svår att flytta på med efter gårdagens insats när han gjorde sitt livs match på Sannahed. Dessutom tog Joel hela 13 poäng borta mot Masarna i år, hans poängmässigt främsta match någonsin i Elitserien.

Ludvig Lindgren har efter en dålig första halva av säsongen blivit bättre och bättre och i slutspelet rent av stundtals varit väldigt bra. Men är det någon förare som ska åt sidan för att Bjerre ska få plats är det ändå Ludvig.

Alla fall på Sannahed, lagledare Johansson skulle kunna välja att köra med Bjerre i matchen i Kumla och därefter med Ludvig Lindgren i Avesta. Jonas Brännmyr på NA skrev om saken att det blir fel vem än Johansson väljer bort.

Han har en poäng i det, men samtidigt kan man vända på det och säga att det blir rätt hur han än gör med. För det är ju ett angenämt problem trots allt. Det är inte som att välja mellan pest och kolera. Snarare mellan två bra alternativ.

Bjerre själv verkade inte speciellt sugen på att komma tillbaka nästa vecka och köra matcher när jag pratade med honom igår. Men det var på ett sätt förståeligt då han led av värk, efter krasch dagen innan, vid svaret. Dessutom tyckte han det skulle kännas nesligt att komma in i sista stund när “det roliga börjar” och ta någon annans plats.

Men det är trots allt elitverksamhet Indianerna sysslar med. Och framförallt till en final är lagledningens främsta uppgift att se till att laget ges bästa möjliga förutsättningar att vinna. Därför tycker jag Kenneth Bjerre borde finnas med i laget på tisdag.

2020-10-02 17:50
Rille
In med Holder och Bjerre i båda matcherna! 1.Holder 2.Aspegren 3.Iversen 4.Bjerre 5.jeppesen 6.Fricke SM Guld
2020-10-02 20:02
Johan Lundgren
Det går inte Rille. Måste ha med 2 Svenskar.
2020-10-03 8:58
Blir svårt.
"RILLE" läs på lite om vilka regler som gäller innan du skriver här.
2020-10-03 9:12
Krister
Kan se ut så här teoretisk Exempel 1.Iversen 2.Bjerre 3.Aspgren 4.Fricke 5.Jeppesen 6.Andersson 7. Lindgren /Grahn Detta är bara ett exempel på laguppställning Det är P/J O K/S som slutligen bestämmer hur det kommer att se ut på Tisdag o Onsdag . Hur som helst så önskar jag laget lycka till. Laget före jaget
2020-10-03 15:44
Rille
In med Holder och Bjerre i båda matcherna! 1.Holder 2.Aspegren 3.Iversen 4.Bjerre 5.jeppesen 6.Fricke SM Guld
2020-10-02 20:02
Johan Lundgren
Det går inte Rille. Måste ha med 2 Svenskar.
2020-10-03 8:58
Blir svårt.
"RILLE" läs på lite om vilka regler som gäller innan du skriver här.
2020-10-03 9:12
Krister
Kan se ut så här teoretisk Exempel 1.Iversen 2.Bjerre 3.Aspgren 4.Fricke 5.Jeppesen 6.Andersson 7. Lindgren /Grahn Detta är bara ett exempel på laguppställning Det är P/J O K/S som slutligen bestämmer hur det kommer att se ut på Tisdag o Onsdag . Hur som helst så önskar jag laget lycka till. Laget före jaget
2020-10-03 15:44
Kommentera
Anders Björks blogg

Anders Björk

Kumlakillen Anders Björk är reporter på Sydnärkenytt. Anders skriver om alla möjliga ämnen som berör honom, även om det största intresset är sport.

Inlägg

Skosäljaren sa, “du är den utvalde” Den ihärdige i luren ville inte ge upp Den bästa film jag sett på flera år Påverkade vid kassan Vi blev inte bättre av publik, tvärtom Final väntar Indianerna får ett starkt lag 2023 Nerver som bara blir sämre med åren Så gick tipset “Ni är inte till gagn för Sydnärkenytt ” Bestulen igen Saker inom fotbollen jag stör mig på Sossarna och Moderaterna lugnast Magkänslan om Indianerna 2022 stämde Knappt gångbar efter femkamp EM tog slut Hejdå Saab Är jag ensam om att gilla fiskmåsar? Hej Degerfors Två sportsliga besvikelser samma dag Hockeyns högtid är nu i mitten av maj Inte oväntat att Kumla Hockey åker ur Stackars ÖSK, det ser riktigt illa ut Därför åker båda Kumlalagen ur Nils bäst, men tråkigt med Frida Usel säsong Han är Sveriges främste bollidrottare Ryttarna värdiga vinnare på galan Omöjligt att få svar från polisen Grisen i Danmark blev min inkilning Det är världens bästa TV-sport MFF vann på målskillnad, Degerfors kvar Ändra reglerna för fotbollens parodi Varför krymper Sverige av Zlatan? Hejdå ÖSK Debaclet i Sörmlands hjärta En helg i Sarajevo i regn och solsken Upp och ner i gruvan, en unik tävling Sommaren försvann snabbt i år Allt som vanligt, silver, silver, silver Omöjligt med förlust på Pizzeria Haga Bästa matchen nånsin startade OS Spindeln i badkaret svår att fånga Jag var med Live i Radiosporten ikväll Svårt att inse att vi inte alltid vet bäst Bonke Innocent och MFF vinnare Märkligt läge att byta tränare Blev inget ras med annonser under 2020 En norsk maskin som är ostoppbar Låt oss slippa “Sverige-propagandan” i VM Vintern är bäst under en filt Sur förlust, men silver med guldkant Det är en av vår tids största lögner Löfven lever inte som han lär Jag och internen hade nåt gemensamt Om att Antonio Lindbäck lägger av Den “vinsten” på tipset blev det inget med. Otursgänget Indianerna drabbades igen Hur resonerar Indianerna inför finalen? Trampade nästan direkt på mardrömmen Vem ska bort? Indianerna ska fortsätta att heta Indianerna Osten i affären drog ut på tiden Den tyste norrlänningen dök upp Smög ut bakvägen för att slippa samtal En stackars fågel i Kumlas nattskimmer Padel - från ingenstans till en folkrörelse Håll igen Tegnell Lurad vid 1 april Vakna Kumla Bostäder Skriv positiv lista Missnöjda väljare Byt jobb vid ångest Vi har ett vackert torg Ockeravgift från staten Om Djurgårdens guld Tack “Pepe”, min favorit Känns riktigt tungt Smederna i kvarten Tveksamt om Indianerna går längre än kvartsfinal Slaget vid Poltava Hur är det med gud? Fyra nycklar som krävs för Indianframgång 2019 Bragdguld vid vinst ÖSK åker ur Då var Skid-VM igång När kommer utestället? Skolminnen fram i ljus Vad heter vi? 58 miljoner kr inte nog Ur spår! Blev ingen comeback De borde skämmas Sverige ut i gruppspelet Vår vänförening tar fart “Bästa tv-sporten” En slingrande fobi När jag mötte Löfven Zlatan till VM? Avstår Aftonbladet
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Trädgårdsgatan 9B, 692 31 Kumla