Logotyp Sydnärkenytt
20 April 2021
Tipsa: 073-094 57 58

En norsk ostoppbar maskin

​Har just bevittnat en av de största sportsliga slakterna jag nånsin upplevt på världsnivå. Den ostoppbara norskan Therese Johaug vann VM-guld på 10 kilometer med 54 sekunder. Det är en ruskigt stor differens i ett så pass kort lopp.

Då ska tilläggas att svenska silvermedaljören Frida Karlsson gjorde säsongens bästa lopp för sin del. Men mot den ostoppbara norskan framstod hon ändå som en söndagsåkare.

Det finns en sekvens i filmen Rocky 4 när Sylvester Stallones rollfigur Rocky Balboa har boxats en rond mot den väldige ryssen Ivan Drago (Dolph Lundgren). Rocky säger då i ringhörnan till sin second “He"s not human, he"s a machine”

Samma känsla får jag av Johaug. Precis varenda stavtag från start till mål utföres med 100 procent frenesi. Och när hon gick i mål idag var hon dessutom inte ens trött. Det är maskinmässigt.

På ett sätt kan man välja och se det som att det är en njutning att se en så fulländad idrottare uppträda. Utan tvivel en av damidrottens största någonsin. Men det är också förståeligt att känna tröttsamhet att se henne tävla.

Eftersom hon är så fruktansvärt överlägsen i varenda lopp hon ställer upp i blir det aldrig någon spänning. Ja jag vet, hon har fått stryk nåt enstaka lopp de senaste åren när det varit masstart. Men de är så lätträknade att det blir en ytterst liten parentes i sammanhanget.

Efter loppet idag ska hon ha sagt att hon siktar på att hålla på till hon är minst 40 år. Så den som hoppades på att Sverige ska ta över tronen får nog bita i det sura äpplet. Den norska maskinen kommer att fortsätta utklassa motståndet.

Men till helgens stafett får hon ändå se Sverige högst upp på pallen.

2021-03-02 15:41
Kommentera
Anders Björks blogg

Anders Björk

Kumlakillen Anders Björk är reporter på Sydnärkenytt. Anders skriver om alla möjliga ämnen som berör honom, även om det största intresset är sport.

Inlägg

Bonke Innocent och MFF vinnare Märkligt läge att byta tränare Blev inget ras med annonser under 2020 En norsk maskin som är ostoppbar Låt oss slippa “Sverige-propagandan” i VM Vintern är bäst under en filt Sur förlust, men silver med guldkant Det är en av vår tids största lögner Löfven lever inte som han lär Jag och internen hade nåt gemensamt Om att Antonio Lindbäck lägger av Den “vinsten” på tipset blev det inget med. Otursgänget Indianerna drabbades igen Hur resonerar Indianerna inför finalen? Trampade nästan direkt på mardrömmen Vem ska bort? Indianerna ska fortsätta att heta Indianerna Osten i affären drog ut på tiden Den tyste norrlänningen dök upp Smög ut bakvägen för att slippa samtal En stackars fågel i Kumlas nattskimmer Padel - från ingenstans till en folkrörelse Håll igen Tegnell Lurad vid 1 april Vakna Kumla Bostäder Skriv positiv lista Missnöjda väljare Byt jobb vid ångest Vi har ett vackert torg Ockeravgift från staten Om Djurgårdens guld Tack “Pepe”, min favorit Känns riktigt tungt Smederna i kvarten Tveksamt om Indianerna går längre än kvartsfinal Slaget vid Poltava Hur är det med gud? Fyra nycklar som krävs för Indianframgång 2019 Bragdguld vid vinst ÖSK åker ur Då var Skid-VM igång När kommer utestället? Skolminnen fram i ljus Vad heter vi? 58 miljoner kr inte nog Ur spår! Blev ingen comeback De borde skämmas Sverige ut i gruppspelet Vår vänförening tar fart “Bästa tv-sporten” En slingrande fobi När jag mötte Löfven Zlatan till VM? Avstår Aftonbladet Bättre än på länge Indianernas läge Spring av planen Min tro kom åter Upp med tian i taket! Bedrövligt i Parken Var är kumlingarna? Inlåst och utlåst Jag vinner aldrig Svara när det ringer Indianer och sponsorer En dålig trend Silvernationen Sverige När kommer modet? Skriver som en kråka Märkliga hockeyregler Oro tog över min kropp Osmakliga kommentarer om fans Kryper vid guld En runda i Viaspåret Helvetesveckan över Redo för Göteborgsvarvet. Eller? Om stöket i skolan Squash en höjdare Henka fick ingen respekt Tiggare förtjänar respekt Om spel och trav Dackarna rätt motståndare Vilka vinner VM? Fotbollen behöver ändra attityd Ingen final för Indianer Legenden knäckte mig Malmö försvarar guldet Det gulsvarta spöket borta Kan Kumla Hockey vända på skutan? Bästa OS? Knappast! Speedwayradio i år igen Bilen som blev stulen Är hockey överklass? Mardrömslaget AIK Mästarna visade klass Varför, Svff? Ingen nörd längre Comeback Superettan-besök
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.