Logotyp Sydnärkenytt
02 March 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Två raka segrar kan krävas

Att Indianerna vann mot Piraterna senast var ett absolut måste. Dock kan det mycket väl vara så att den bonuspoäng de gick miste om med liten marginal kan innebära att laget hamnar sist i slutändan.

Det är stentufft kring slutspelsstrecket, tre lag står på 9 poäng och ovanför finns Smederna med 11. Det lag som kommer sist åker ur, näst sist klarar sig kvar, men har kört klart, och övriga sex lag går till slutspel.

Jag har kollat igenom återstående schema för lagen det gäller och mycket tyder på att Indianerna behöver vinna sina två kvarvarande matcher för att inte bli sist. Vi kan ta och gå igenom lag för lag vad de har kvar.

Smederna har Piraterna borta, när lagen möttes i Eskilstuna vann Smederna med 46-43. Även om Piraterna haft en dålig säsong blir de favoriter här att vinna matchen och ta bonusen. Avslutar gör Smederna mot Rospiggarna hemma.

När lagen möttes i Hallstavik vann “Piggarna” med 52-38, gänget från Hallstavik är dock helt ur slag för närvarande och fick dessutom viktige Max Fricke långtidsskadad i tisdags. Smederna är solklara favoriter här.

Det kan dock bli tajt om bonusen, men 14 poäng är rätt mycket ändå så tipset är att “Piggarna” håller undan i bonuskampen. Det innebär att Smederna stannar på 13 poäng när de kört klart sina matcher.

Piraterna då, de tippas alltså slå Smederna hemma och ta bonusen. I avslutande match har de Dackarna borta, ett lag de föll med 51-39 mot hemma. Piraterna lär vara hungrigare där, men Dackarna ändock favoriter.

Går det som jag tror vinner alla fall Dackarna och Piraterna hamnar på 12 poäng. För Rospiggarna har denna säsong varit en mardröm. Laget blev överlägsna mästare ifjol, men har inte varit i närheten av den nivån i år.

Traditionellt sett brukar de ändå ha lätt för Indianerna på Orionparken och laget får räknas som klara favoriter där och att även ta hem bonuspoängen (Indianerna vann med 46-44 när de möttes i Sannahed)

Förlust tippas, som nämts ovan, i sista matchen mot Smederna och om de vinner över Indianerna hamnar de i så fall på 13 poäng. Dessa resultat ligger nära till hands att tro på förhand, men idrott går inte alltid som man tror.

Indianerna då avslutningsvis, om de får noll poäng med sig från Hallstavik har de Vetlanda hemma i sista matchen. När lagen möttes i premiären hängde Indianerna med hyfsat, men föll ändå med klara 52-38.

Vetlanda har varit riktigt bra i år, men det finns en risk att de inte alls lär vara lika hungriga i sista omgången som ett poängjagande Indianerna lär vara. Jag tror Indianerna har en bra chans att vinna här.

Men bönusen då? Nja, ta in 14 poäng mot Vetlanda känns väl svårt. Men tar de inga poäng i Hallstavik lär bonus här vara ett måste ändå. (och det är tveksamt om ens det räcker) Det är ingen vild gissing att två segrar krävs för Indianerna.

Ett kryss mot “Piggarna” funkar utmärkt det med. Det är dock tveksamt om det lag som vinner Allsvenskan vill gå upp (lär bli Västervik) och vill de inte det lär laget som kom sist i Elitserien få vara kvar ändå.

Men innan vi är där ska allt avgöras på banan. Indianerna är inte riktigt lika vassa som senaste åren, men jag tycker ändå att laget efter förutsättningarna gjort en bra säsong och framförallt är de roligare att följa nu än på flera år. Håller tummarna för ett slutspel!

2017-08-03 14:48
Tyckare
Det är väl bra att man skriver positivt om idrottsresultat men var finns skriverierna med uppföljning av det föreningsmässiga oansvariga schabblet och kommunens fortsatta ekonomiska stöd trots att avtalet dem emellan säger att avtalet borde sagts upp redan i höstas.
2017-08-03 19:11
Tyckare
Det är väl bra att man skriver positivt om idrottsresultat men var finns skriverierna med uppföljning av det föreningsmässiga oansvariga schabblet och kommunens fortsatta ekonomiska stöd trots att avtalet dem emellan säger att avtalet borde sagts upp redan i höstas.
2017-08-03 19:11
Kommentera
Anders Björks blogg

Anders Björk

Kumlakillen Anders Björk är reporter på Sydnärkenytt. Anders skriver om alla möjliga ämnen som berör honom, även om det största intresset är sport.

Inlägg

En norsk maskin som är ostoppbar Låt oss slippa “Sverige-propagandan” i VM Vintern är bäst under en filt Sur förlust, men silver med guldkant Det är en av vår tids största lögner Löfven lever inte som han lär Jag och internen hade nåt gemensamt Om att Antonio Lindbäck lägger av Den “vinsten” på tipset blev det inget med. Otursgänget Indianerna drabbades igen Hur resonerar Indianerna inför finalen? Trampade nästan direkt på mardrömmen Vem ska bort? Indianerna ska fortsätta att heta Indianerna Osten i affären drog ut på tiden Den tyste norrlänningen dök upp Smög ut bakvägen för att slippa samtal En stackars fågel i Kumlas nattskimmer Padel - från ingenstans till en folkrörelse Håll igen Tegnell Lurad vid 1 april Vakna Kumla Bostäder Skriv positiv lista Missnöjda väljare Byt jobb vid ångest Vi har ett vackert torg Ockeravgift från staten Om Djurgårdens guld Tack “Pepe”, min favorit Känns riktigt tungt Smederna i kvarten Tveksamt om Indianerna går längre än kvartsfinal Slaget vid Poltava Hur är det med gud? Fyra nycklar som krävs för Indianframgång 2019 Bragdguld vid vinst ÖSK åker ur Då var Skid-VM igång När kommer utestället? Skolminnen fram i ljus Vad heter vi? 58 miljoner kr inte nog Ur spår! Blev ingen comeback De borde skämmas Sverige ut i gruppspelet Vår vänförening tar fart “Bästa tv-sporten” En slingrande fobi När jag mötte Löfven Zlatan till VM? Avstår Aftonbladet Bättre än på länge Indianernas läge Spring av planen Min tro kom åter Upp med tian i taket! Bedrövligt i Parken Var är kumlingarna? Inlåst och utlåst Jag vinner aldrig Svara när det ringer Indianer och sponsorer En dålig trend Silvernationen Sverige När kommer modet? Skriver som en kråka Märkliga hockeyregler Oro tog över min kropp Osmakliga kommentarer om fans Kryper vid guld En runda i Viaspåret Helvetesveckan över Redo för Göteborgsvarvet. Eller? Om stöket i skolan Squash en höjdare Henka fick ingen respekt Tiggare förtjänar respekt Om spel och trav Dackarna rätt motståndare Vilka vinner VM? Fotbollen behöver ändra attityd Ingen final för Indianer Legenden knäckte mig Malmö försvarar guldet Det gulsvarta spöket borta Kan Kumla Hockey vända på skutan? Bästa OS? Knappast! Speedwayradio i år igen Bilen som blev stulen Är hockey överklass? Mardrömslaget AIK Mästarna visade klass Varför, Svff? Ingen nörd längre Comeback Superettan-besök Öppet slutspel Tips på sportböcker Golf i olika former
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.