Logotyp Sydnärkenytt
06 March 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Örebro fixar Kvalserien

Min sportsvacka efter OS sitter i allra högsta grad fortfarande i och jag börjar bli lite smått oroad. När ska intresset återvända och allt bli som vanligt igen? Efter OS och i synnerhet efter debaclet i hockeyfinalen mot Kanada drabbades jag av en psykisk sportknäck som jag inte hämtat mig från än och inget känns lika intressant längre som det gjorde innan. Försökte ändra på det genom att åka in och se Örebro mot AIK i Kvalserien under onsdagen.

AIK som utvecklats till ett riktigt spöklag för Örebro denna säsong och trots att laget inte är något vidare och kom klart sist i SHL så vann man alla fem matcher mot Örebro i grundserien. Men denna kväll skulle närkingarna få sin revansch! Introduktionslåten innan match ger som vanligt gåshud i Örebro, den har de lyckats jäkligt bra med! Jag står och velar mellan att tippa 3-1 eller 4-3 till Örebro, till slut faller lotten på 4-3, något jag bittert får ångra!

En titt ner i AIK:s bås innan match och jag hajar till ordentligt. Där sitter den 41-årige superlegenden Micke Nylander, med otagliga VM och NHL-säsonger bakom sig. Hade glömt bort han kritat på för AIK. Örebro tar tag i taktpinnen direkt och i ett byte parkerar de i två minuter i AIK:s zon, stockholmarna går på knäna och till slut snärtar Jonas Karlsson upp 1-0 i krysset. En gubbe alldeles nedanför mig ställer sig upp och hånar AIK-fansen 50 meter bort, han är uppskattningsvis 60 år, men uppträder som han är sex.

Halvvägs in i perioden gör “kumlingen” Emil Kåberg sitt första byte på länge efter skadefrånvaro. Det känns riktigt skönt att se han tillbaka! Örebro är klart bättre och det känns smått ofattbart att laget torskade fem raka mot AIK i serien. I andra perioden styr Anders Eriksson rättvist in 2-0. Legenden Nylander reducerar dock några minuter senare med ett rappt dragskott. Men Örebro får sista ordet i perioden när finska nyförvärvet Jere Sallinen gör 3-1 i slutminuten av perioden, psykologiskt tungt för AIK, ty innan det var man på gång.

Sista perioden är ganska avslagen, Örebro har bra kontroll på händelserna. Laget vinner och är enda fullpoängare efter två spelade matcher. Det är visserligen långt kvar (åtta matcher), och Kvalserien brukar vara oviss, men min känsla är stark att Örebro fixar det här. Laget ser ut att ha prickat formen, har starkast lag på papperet, rutin från Kvalserien de senaste åren och verkar dessutom lyckats väl med sina sena nyförvärv från utlandet. Innan jag lämnar arenan knycklar jag ihop tipslappen och slänger den, om man ändå kunde välja rätt nån gång.

2014-03-20 15:26
Kommentera
Anders Björks blogg

Anders Björk

Kumlakillen Anders Björk är reporter på Sydnärkenytt. Anders skriver om alla möjliga ämnen som berör honom, även om det största intresset är sport.

Inlägg

En norsk maskin som är ostoppbar Låt oss slippa “Sverige-propagandan” i VM Vintern är bäst under en filt Sur förlust, men silver med guldkant Det är en av vår tids största lögner Löfven lever inte som han lär Jag och internen hade nåt gemensamt Om att Antonio Lindbäck lägger av Den “vinsten” på tipset blev det inget med. Otursgänget Indianerna drabbades igen Hur resonerar Indianerna inför finalen? Trampade nästan direkt på mardrömmen Vem ska bort? Indianerna ska fortsätta att heta Indianerna Osten i affären drog ut på tiden Den tyste norrlänningen dök upp Smög ut bakvägen för att slippa samtal En stackars fågel i Kumlas nattskimmer Padel - från ingenstans till en folkrörelse Håll igen Tegnell Lurad vid 1 april Vakna Kumla Bostäder Skriv positiv lista Missnöjda väljare Byt jobb vid ångest Vi har ett vackert torg Ockeravgift från staten Om Djurgårdens guld Tack “Pepe”, min favorit Känns riktigt tungt Smederna i kvarten Tveksamt om Indianerna går längre än kvartsfinal Slaget vid Poltava Hur är det med gud? Fyra nycklar som krävs för Indianframgång 2019 Bragdguld vid vinst ÖSK åker ur Då var Skid-VM igång När kommer utestället? Skolminnen fram i ljus Vad heter vi? 58 miljoner kr inte nog Ur spår! Blev ingen comeback De borde skämmas Sverige ut i gruppspelet Vår vänförening tar fart “Bästa tv-sporten” En slingrande fobi När jag mötte Löfven Zlatan till VM? Avstår Aftonbladet Bättre än på länge Indianernas läge Spring av planen Min tro kom åter Upp med tian i taket! Bedrövligt i Parken Var är kumlingarna? Inlåst och utlåst Jag vinner aldrig Svara när det ringer Indianer och sponsorer En dålig trend Silvernationen Sverige När kommer modet? Skriver som en kråka Märkliga hockeyregler Oro tog över min kropp Osmakliga kommentarer om fans Kryper vid guld En runda i Viaspåret Helvetesveckan över Redo för Göteborgsvarvet. Eller? Om stöket i skolan Squash en höjdare Henka fick ingen respekt Tiggare förtjänar respekt Om spel och trav Dackarna rätt motståndare Vilka vinner VM? Fotbollen behöver ändra attityd Ingen final för Indianer Legenden knäckte mig Malmö försvarar guldet Det gulsvarta spöket borta Kan Kumla Hockey vända på skutan? Bästa OS? Knappast! Speedwayradio i år igen Bilen som blev stulen Är hockey överklass? Mardrömslaget AIK Mästarna visade klass Varför, Svff? Ingen nörd längre Comeback Superettan-besök Öppet slutspel Tips på sportböcker Golf i olika former
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.