Logotyp Sydnärkenytt
21 April 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Inställda tipset gick självklart in

​Var hos ICA Maxi i Kumla ikväll för att lägga in ett tips. En “Lången” som det kallas. Ett av de mest klassiska spelen. Det handlar om att välja ut valfritt antal matcher och tippa etta, kryss eller tvåa i dessa matcher och sen ges man ett sammanlagt odds tillbaka.

Vid speldisken fanns tusentals tipskuponger. Men inte en enda kupong för att spela “Lången”. Jag gick till kassan och påtalade detta och ett ungt biträde gick in på lagret för att kolla. Men nä, inte en enda tipskupong för “Lången” fanns att finna där heller.

Går tillbaka till speldisken. Kollar i veckans samlade folder med spel där alla spelformer brukar stå med, Bomben, Matchen, Mixen och Lången. Men ingen “Lången” syns i foldern heller. Har de utan förvarning plockat bort vårt mest klassiska spel?

Testar att knappa in på en TV-skärm vid speldisken och där däremot hittas ett antal matcher för “Lången” gömt långt in i garderoben. Så det finns ännu alltså. På datorn, men inte i foldern. Varför? Och ej heller några kuponger att kryssa i. Varför?

Jag vänder hemåt istället. Det blev inget tips. Och det var ju otur. För självklart visar det sig några timmar senare att tipset hade gått in till 19 gånger pengarna. Självklart är det så. Kan ju inte påstå att jag blev förvånad över det.

Jo, jag vet att det går att spela direkt via nätet med. Men jag vill inte det. Jag tycker att halva charmen med att lägga ett spel är att ta sig till en butik. Fylla i en lapp. Lämna in den. Kolla på kupongen när man får den av kassörskan. Och sen lägga den i fickan.

Inte är det samma känsla att sitta och klicka i sina tips på en dator.

Men frågan är om man inte ska börja göra det ändå. För hur kul är det att dra sig iväg till en butik där spelet blir inställt för att det saknas kuponger? Och nä, jag är inte bitter.

UPPDATERING: Det går tydligen inte att spela på “Lången” via kupong längre utan allt måste skötas via TV-skärm/dator. Vore ju bra om Svenska Spel skickade ut info om denna nyhet till sina ombud så de vet vad som gäller.

2020-10-15 22:42
Mats
Men hallå! Det finns väl fler platser att spela på än maxi!!!
2020-10-16 8:27
Matias
Måste ha missat något..... men vad var budskapet med artikeln? Vad ville du ha sagt?
2020-10-16 14:47
Anders Björk Sydnärkenytt
Det här är ingen artikel. Det är en krönika. Det är en viss skillnad.
2020-10-16 15:20
Basse
Ja men en dålig krönika. Det var längesen långenkupongerna försvann. Inte lätt för tjejjerna i förbutiken att hålla reda på allt. Och precis som Mats skrev så finns det två andra riktiga spelbutiker ett stenkast därifrån. Undrar vad herrarna Stål och Fornbrant tycker om en krönika som denna?
2020-10-17 19:16
Mats
Men hallå! Det finns väl fler platser att spela på än maxi!!!
2020-10-16 8:27
Matias
Måste ha missat något..... men vad var budskapet med artikeln? Vad ville du ha sagt?
2020-10-16 14:47
Anders Björk Sydnärkenytt
Det här är ingen artikel. Det är en krönika. Det är en viss skillnad.
2020-10-16 15:20
Basse
Ja men en dålig krönika. Det var längesen långenkupongerna försvann. Inte lätt för tjejjerna i förbutiken att hålla reda på allt. Och precis som Mats skrev så finns det två andra riktiga spelbutiker ett stenkast därifrån. Undrar vad herrarna Stål och Fornbrant tycker om en krönika som denna?
2020-10-17 19:16
Kommentera
Anders Björks blogg

Anders Björk

Kumlakillen Anders Björk är reporter på Sydnärkenytt. Anders skriver om alla möjliga ämnen som berör honom, även om det största intresset är sport.

Inlägg

Bonke Innocent och MFF vinnare Märkligt läge att byta tränare Blev inget ras med annonser under 2020 En norsk maskin som är ostoppbar Låt oss slippa “Sverige-propagandan” i VM Vintern är bäst under en filt Sur förlust, men silver med guldkant Det är en av vår tids största lögner Löfven lever inte som han lär Jag och internen hade nåt gemensamt Om att Antonio Lindbäck lägger av Den “vinsten” på tipset blev det inget med. Otursgänget Indianerna drabbades igen Hur resonerar Indianerna inför finalen? Trampade nästan direkt på mardrömmen Vem ska bort? Indianerna ska fortsätta att heta Indianerna Osten i affären drog ut på tiden Den tyste norrlänningen dök upp Smög ut bakvägen för att slippa samtal En stackars fågel i Kumlas nattskimmer Padel - från ingenstans till en folkrörelse Håll igen Tegnell Lurad vid 1 april Vakna Kumla Bostäder Skriv positiv lista Missnöjda väljare Byt jobb vid ångest Vi har ett vackert torg Ockeravgift från staten Om Djurgårdens guld Tack “Pepe”, min favorit Känns riktigt tungt Smederna i kvarten Tveksamt om Indianerna går längre än kvartsfinal Slaget vid Poltava Hur är det med gud? Fyra nycklar som krävs för Indianframgång 2019 Bragdguld vid vinst ÖSK åker ur Då var Skid-VM igång När kommer utestället? Skolminnen fram i ljus Vad heter vi? 58 miljoner kr inte nog Ur spår! Blev ingen comeback De borde skämmas Sverige ut i gruppspelet Vår vänförening tar fart “Bästa tv-sporten” En slingrande fobi När jag mötte Löfven Zlatan till VM? Avstår Aftonbladet Bättre än på länge Indianernas läge Spring av planen Min tro kom åter Upp med tian i taket! Bedrövligt i Parken Var är kumlingarna? Inlåst och utlåst Jag vinner aldrig Svara när det ringer Indianer och sponsorer En dålig trend Silvernationen Sverige När kommer modet? Skriver som en kråka Märkliga hockeyregler Oro tog över min kropp Osmakliga kommentarer om fans Kryper vid guld En runda i Viaspåret Helvetesveckan över Redo för Göteborgsvarvet. Eller? Om stöket i skolan Squash en höjdare Henka fick ingen respekt Tiggare förtjänar respekt Om spel och trav Dackarna rätt motståndare Vilka vinner VM? Fotbollen behöver ändra attityd Ingen final för Indianer Legenden knäckte mig Malmö försvarar guldet Det gulsvarta spöket borta Kan Kumla Hockey vända på skutan? Bästa OS? Knappast! Speedwayradio i år igen Bilen som blev stulen Är hockey överklass? Mardrömslaget AIK Mästarna visade klass Varför, Svff? Ingen nörd längre Comeback Superettan-besök
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.