Logotyp Sydnärkenytt
02 June 2023
Tipsa: 073-629 83 19

Historien om “den trötte, den sure & den ihärdige”

Finns det nåt värre än teknik som strular?

Klart det finns. Men för mig är det svårt att hitta saker som gör en lika irriterad alla fall. Och idag har varit en sån där dag när ingenting fungerar. Timmar i telefon med olika typer av support har inte gjort nån skillnad alls. 

Kanske har ni sett den klassiska westernfilmen “Den onde, den gode den fule”. Jag kontrar här med mitt eget epos “Den trötte, den sure, den ihärdige”

Först ringde jag Tele 2 och hamnade hos den ihärdige. Jag uppskattade till en början att han gav sig tusan på att försöka lösa mitt problem. Men när han för tjugonde gången startade en mening med “Om vi testar det här då” så var det inte lika inspirerande längre. 

Efter mer än en timme i luren och åtskilliga återvändsgränder sade han till slut orden som jag så gärna hade hoppats slippa. “Vi har skapat en felanmälan för ditt ärende”. Så mycket skönare det varit om det berott på “störningar i området”. Då brukar det kunna försvinna efter några timmar. 

Men en “felanmälan” är allvarliga grejer. Då tar det tid. Hur mycket än supporten påtalar något annat. Senast tog det mer än en vecka. När jag nämnde det för den ihärdige fastslog han att så lång tid ska det absolut inte behöva ta denna gång. 

Nähä, men precis samma sak sades förra gången. 

Efter att ha pratat klart med den ihärdige så ringde jag även fiberleverantören i området för att se om de visste nåt. Men personen jag pratade med där visste inget alls och verkade inte så sugen på att forska vidare heller. Han kändes som den totala motsatsen till den ihärdige. Han var den trötte.

Jag såg framför mig hur han satt med fötterna på skrivbordet, tillbakalutad i en stol och pilla sig lite i naveln samtidigt som han med trött röst avfärdade mig med att det var ett “oidentifierat problem” som inte låg på dem att lösa.

Han kanske hade rätt. Samtalet avslutades alla fall snabbt. Som grädde på moset har nu även TV:n slutat att fungera. Nä, teknik som jävlas är ingen höjdare. Men varje gång det sker blir jag också påmind om hur ohälsosamt beroende man blivit av att det ska funka, både för vardagliga bestyr och jobbet.

Imorgon hoppas “den sure” vakna av ett pling från SMS där det står “felanmälan åtgärdad, ärende avslutat”. God natt. 

2023-03-20 21:33
Maude
Då förstår jag Henriks kommentar till mig-" bara varit lite besvärlig dag". Bättre tur i morgon. Roligt skrivet om hur det kan vara en dag på jobbet.
2023-03-20 22:46
Mats
Det är över nu Anders, tack för allt.
2023-03-21 10:53
Maude
Då förstår jag Henriks kommentar till mig-" bara varit lite besvärlig dag". Bättre tur i morgon. Roligt skrivet om hur det kan vara en dag på jobbet.
2023-03-20 22:46
Mats
Det är över nu Anders, tack för allt.
2023-03-21 10:53
Kommentera
Anders Björks blogg

Anders Björk

Kumlakillen Anders Björk är reporter på Sydnärkenytt. Anders skriver om alla möjliga ämnen som berör honom, även om det största intresset är sport.

Inlägg

Stockholmarna helt borta i år En roligare säsong väntar Indianfansen Miltons genombrott har kommit Janne tappade det fullständigt Skosäljaren sa, “du är den utvalde” Den ihärdige i luren ville inte ge upp Den bästa film jag sett på flera år Påverkade vid kassan Vi blev inte bättre av publik, tvärtom Final väntar Indianerna får ett starkt lag 2023 Nerver som bara blir sämre med åren Så gick tipset “Ni är inte till gagn för Sydnärkenytt ” Bestulen igen Saker inom fotbollen jag stör mig på Sossarna och Moderaterna lugnast Magkänslan om Indianerna 2022 stämde Knappt gångbar efter femkamp EM tog slut Hejdå Saab Är jag ensam om att gilla fiskmåsar? Hej Degerfors Två sportsliga besvikelser samma dag Hockeyns högtid är nu i mitten av maj Inte oväntat att Kumla Hockey åker ur Stackars ÖSK, det ser riktigt illa ut Därför åker båda Kumlalagen ur Nils bäst, men tråkigt med Frida Usel säsong Han är Sveriges främste bollidrottare Ryttarna värdiga vinnare på galan Omöjligt att få svar från polisen Grisen i Danmark blev min inkilning Det är världens bästa TV-sport MFF vann på målskillnad, Degerfors kvar Ändra reglerna för fotbollens parodi Varför krymper Sverige av Zlatan? Hejdå ÖSK Debaclet i Sörmlands hjärta En helg i Sarajevo i regn och solsken Upp och ner i gruvan, en unik tävling Sommaren försvann snabbt i år Allt som vanligt, silver, silver, silver Omöjligt med förlust på Pizzeria Haga Bästa matchen nånsin startade OS Spindeln i badkaret svår att fånga Jag var med Live i Radiosporten ikväll Svårt att inse att vi inte alltid vet bäst Bonke Innocent och MFF vinnare Märkligt läge att byta tränare Blev inget ras med annonser under 2020 En norsk maskin som är ostoppbar Låt oss slippa “Sverige-propagandan” i VM Vintern är bäst under en filt Sur förlust, men silver med guldkant Det är en av vår tids största lögner Löfven lever inte som han lär Jag och internen hade nåt gemensamt Om att Antonio Lindbäck lägger av Den “vinsten” på tipset blev det inget med. Otursgänget Indianerna drabbades igen Hur resonerar Indianerna inför finalen? Trampade nästan direkt på mardrömmen Vem ska bort? Indianerna ska fortsätta att heta Indianerna Osten i affären drog ut på tiden Den tyste norrlänningen dök upp Smög ut bakvägen för att slippa samtal En stackars fågel i Kumlas nattskimmer Padel - från ingenstans till en folkrörelse Håll igen Tegnell Lurad vid 1 april Vakna Kumla Bostäder Skriv positiv lista Missnöjda väljare Byt jobb vid ångest Vi har ett vackert torg Ockeravgift från staten Om Djurgårdens guld Tack “Pepe”, min favorit Känns riktigt tungt Smederna i kvarten Tveksamt om Indianerna går längre än kvartsfinal Slaget vid Poltava Hur är det med gud? Fyra nycklar som krävs för Indianframgång 2019 Bragdguld vid vinst ÖSK åker ur Då var Skid-VM igång När kommer utestället? Skolminnen fram i ljus Vad heter vi? 58 miljoner kr inte nog Ur spår! Blev ingen comeback De borde skämmas Sverige ut i gruppspelet Vår vänförening tar fart “Bästa tv-sporten”
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Trädgårdsgatan 9B, 692 31 Kumla