Logotyp Sydnärkenytt
06 March 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Tron på Indianerna kom åter

Det var annorlunda när jag kom ut till Sannahed för Indianernas match igår. Kön ringlade inte lång på grusvägen mot entrén nån kvart innan som man vant sig vid, utan det såg rätt öde ut när jag blickade dit.

I pressutrymmet satt som vanligt några journalister, de brukar ha sällskap av ett gäng pressvärdar i sin lilla stuga, men nu fanns det inga sådana. De har tydligen slutat allihop. Jag frågade Brändh på N.A var han fått sitt program och han svarade att han fått köpa ett.

Matchen drog igång och jag hade inga andra förhoppningar än att Indianerna skulle falla med flaggan i topp. Seger? Jo, tjena! Några heat in i matchen hade mina tankebanor vänt tvärt. Det var inte det att Indianerna var i ledning, utan det var sättet de åkte på.

Där fanns en kombination av samarbete, vilja och en känsla av “nu jävlar ska vi visa dem” som jag inte sett på väldigt många år i Indianerna. Och snart gick det upp för mig att ska guldfavoriten Rospiggarna vinna kommer de sannerligen få slita rejält för det.

Det var idrott när den är som bäst. Ty, det finns inga segrar som är så sköna som när det uträknade och utskrattade gänget reser sig och vinner tillsammans. Jag hade inte förväntat mig någon stor publiksiffra, men 1 431 var ändå sämre än väntat till hemmapremiären.

Uppenbarligen har Indianerna förlorat en hel del intresse och förtroende från supportrar efter alla tråkigheter som varit. Förmodligen i kombination med att laget inte är det flashigaste på papperet och att många räknade med förlust kan nämnas som förklaring till den skrala siffran.

Och jag förstår de supportrar som tappat lusten för klubben. De har blivit svikna och nonchalant behandlade och jag kände mig själv så sjukt trött på att skriva artikel efter artikel inför säsongen om klubbens rekonstruktion.

Men efter att ha sett laget igår är jag väldigt nöjd att jag var på plats. Min tro och hopp om klubben, som hade försvunnit, har kommit åter! Och jag kan rekommendera er som inte åkte ut att ge laget en chans i nästa match istället.

I depån efteråt kändes det mer avslappnat än man vant sig vid de senaste åren. Inte så krystat. Ordförande Dan-Åke Moberg vankade runt och såg glad ut. Han har fått en hel del kritik efter klubbens haveri, och det har varit kritik han gjort sig förtjänt av.

Samtidigt måste man respektera hans vilja att inte fly iväg när det börjat blåsa, som vissa andra gjort, utan stannat kvar och försökt reda upp sörjan. I programbladet stod att läsa, från Moberg själv, att det var hans sista “ordföranden har ordet”.

En källa från klubben säger att de letar med ljus och lykta efter en ny ordförande. Om de redan har någon klar vet jag inte, men det behövs självklart för att hela klubben ska få den nystart som de behöver och förtjänar.

2017-05-17 11:15
Nils-Olov Johansson
Hej Anders Tack för alla trevliga artiklar om "ditten o datten" som du gör i Sydnärkenytt. Fortsätt så. M v h Nils-Olov Johansson ( AGA-it på 50-talet )
2017-05-26 19:50
Anders Björk
Tack så mycket.
2017-05-27 0:14
Nils-Olov Johansson
Hej Anders Tack för alla trevliga artiklar om "ditten o datten" som du gör i Sydnärkenytt. Fortsätt så. M v h Nils-Olov Johansson ( AGA-it på 50-talet )
2017-05-26 19:50
Anders Björk
Tack så mycket.
2017-05-27 0:14
Kommentera
Anders Björks blogg

Anders Björk

Kumlakillen Anders Björk är reporter på Sydnärkenytt. Anders skriver om alla möjliga ämnen som berör honom, även om det största intresset är sport.

Inlägg

En norsk maskin som är ostoppbar Låt oss slippa “Sverige-propagandan” i VM Vintern är bäst under en filt Sur förlust, men silver med guldkant Det är en av vår tids största lögner Löfven lever inte som han lär Jag och internen hade nåt gemensamt Om att Antonio Lindbäck lägger av Den “vinsten” på tipset blev det inget med. Otursgänget Indianerna drabbades igen Hur resonerar Indianerna inför finalen? Trampade nästan direkt på mardrömmen Vem ska bort? Indianerna ska fortsätta att heta Indianerna Osten i affären drog ut på tiden Den tyste norrlänningen dök upp Smög ut bakvägen för att slippa samtal En stackars fågel i Kumlas nattskimmer Padel - från ingenstans till en folkrörelse Håll igen Tegnell Lurad vid 1 april Vakna Kumla Bostäder Skriv positiv lista Missnöjda väljare Byt jobb vid ångest Vi har ett vackert torg Ockeravgift från staten Om Djurgårdens guld Tack “Pepe”, min favorit Känns riktigt tungt Smederna i kvarten Tveksamt om Indianerna går längre än kvartsfinal Slaget vid Poltava Hur är det med gud? Fyra nycklar som krävs för Indianframgång 2019 Bragdguld vid vinst ÖSK åker ur Då var Skid-VM igång När kommer utestället? Skolminnen fram i ljus Vad heter vi? 58 miljoner kr inte nog Ur spår! Blev ingen comeback De borde skämmas Sverige ut i gruppspelet Vår vänförening tar fart “Bästa tv-sporten” En slingrande fobi När jag mötte Löfven Zlatan till VM? Avstår Aftonbladet Bättre än på länge Indianernas läge Spring av planen Min tro kom åter Upp med tian i taket! Bedrövligt i Parken Var är kumlingarna? Inlåst och utlåst Jag vinner aldrig Svara när det ringer Indianer och sponsorer En dålig trend Silvernationen Sverige När kommer modet? Skriver som en kråka Märkliga hockeyregler Oro tog över min kropp Osmakliga kommentarer om fans Kryper vid guld En runda i Viaspåret Helvetesveckan över Redo för Göteborgsvarvet. Eller? Om stöket i skolan Squash en höjdare Henka fick ingen respekt Tiggare förtjänar respekt Om spel och trav Dackarna rätt motståndare Vilka vinner VM? Fotbollen behöver ändra attityd Ingen final för Indianer Legenden knäckte mig Malmö försvarar guldet Det gulsvarta spöket borta Kan Kumla Hockey vända på skutan? Bästa OS? Knappast! Speedwayradio i år igen Bilen som blev stulen Är hockey överklass? Mardrömslaget AIK Mästarna visade klass Varför, Svff? Ingen nörd längre Comeback Superettan-besök Öppet slutspel Tips på sportböcker Golf i olika former
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.