Logotyp Sydnärkenytt
25 March 2023
Tipsa: 073-629 83 19

Därför blev det nedflyttning för båda Kumlalagen

Både Kumla IBK:s dam- och herrlag åker ur sin serie. 

Damerna får lämna Allsvenskan och börja om i Division 1 och herrarna åker ur Division 1 och får inrikta sig på spel i Division 2. Jag har sett många av hemmamatcherna, inte alla, för båda lagen och har min bild klar. 

Först vill jag inleda med att klargöra att jag tycker det är kul att kolla på innebandy. Det är fartfyllt med mycket känslor och en publik som kommer nära.

Damerna åker ur med stor marginal. Som jag tidigare nämnt i artiklar under säsongen är det fem av tolv lag som åker direkt ur. Så väldigt tufft läge, samtidigt ska det fastslås att Kumla är näst sist i tabellen och 13 poäng från strecket, så det går inte säga att det är orättvist.

Att damerna väl gick upp i Allsvenskan berodde på att de flyttades upp när säsongen i Division 1 avbröts på grund av pandemin. De låg då trea i tabellen och fick en fribiljett till Allsvenskan. 

Laget hade det mesta emot sig när säsongen startade. Fem raka förluster är aldrig den start en nykomling behöver. Därefter kom nygamle tränaren Andreas Nordh in och det blev bättring, men räckte ändå inte. 

Spelmässigt har damlaget inte sett ut som ett bottenlag, alla fall vid hemmamatcherna. Det har allt som oftast varit jämt vad gäller chanser och bollinnehav oavsett vilka man mött. Men det där lilla extra har saknats. Det som skiljer ett bottenlag från ett mittenlag. 

Det är mycket möjligt att en del suttit i huvudet med. Det vet alla som sysslat/sysslar med idrott att åker man på många förluster i jämna matcher så är det lätt hänt att det påverkar mentalt. 

Nåväl, det är fortfarande ett lag med många unga spelare och hänger stommen i bör chanserna att ta sig tillbaka till Allsvenskan omgående, och då komma högre i tabellen, vara goda. 

Även herrarna är näst sist i sin tabell med en omgång kvar att spela. 

Det som främst saknades för herrarna såg ut att vara tempot. Laget har många bolltrygga och passningssäkra spelare. Men vad gäller tempo och snabbhet var man för ofta steget efter. 

Även spelare som hela tiden driver på laget och tar plats har saknats

Herrarna har lite fler äldre spelare än damerna. Frågan är om de orkar ladda om för spel i Division 2? Gör de det bör även deras chanser för en snabb återkomst vara goda, i innebandy är det stor skillnad mellan ettan och tvåan.

2022-03-07 13:16
Kommentera
Anders Björks blogg

Anders Björk

Kumlakillen Anders Björk är reporter på Sydnärkenytt. Anders skriver om alla möjliga ämnen som berör honom, även om det största intresset är sport.

Inlägg

Skosäljaren sa, “du är den utvalde” Den ihärdige i luren ville inte ge upp Den bästa film jag sett på flera år Påverkade vid kassan Vi blev inte bättre av publik, tvärtom Final väntar Indianerna får ett starkt lag 2023 Nerver som bara blir sämre med åren Så gick tipset “Ni är inte till gagn för Sydnärkenytt ” Bestulen igen Saker inom fotbollen jag stör mig på Sossarna och Moderaterna lugnast Magkänslan om Indianerna 2022 stämde Knappt gångbar efter femkamp EM tog slut Hejdå Saab Är jag ensam om att gilla fiskmåsar? Hej Degerfors Två sportsliga besvikelser samma dag Hockeyns högtid är nu i mitten av maj Inte oväntat att Kumla Hockey åker ur Stackars ÖSK, det ser riktigt illa ut Därför åker båda Kumlalagen ur Nils bäst, men tråkigt med Frida Usel säsong Han är Sveriges främste bollidrottare Ryttarna värdiga vinnare på galan Omöjligt att få svar från polisen Grisen i Danmark blev min inkilning Det är världens bästa TV-sport MFF vann på målskillnad, Degerfors kvar Ändra reglerna för fotbollens parodi Varför krymper Sverige av Zlatan? Hejdå ÖSK Debaclet i Sörmlands hjärta En helg i Sarajevo i regn och solsken Upp och ner i gruvan, en unik tävling Sommaren försvann snabbt i år Allt som vanligt, silver, silver, silver Omöjligt med förlust på Pizzeria Haga Bästa matchen nånsin startade OS Spindeln i badkaret svår att fånga Jag var med Live i Radiosporten ikväll Svårt att inse att vi inte alltid vet bäst Bonke Innocent och MFF vinnare Märkligt läge att byta tränare Blev inget ras med annonser under 2020 En norsk maskin som är ostoppbar Låt oss slippa “Sverige-propagandan” i VM Vintern är bäst under en filt Sur förlust, men silver med guldkant Det är en av vår tids största lögner Löfven lever inte som han lär Jag och internen hade nåt gemensamt Om att Antonio Lindbäck lägger av Den “vinsten” på tipset blev det inget med. Otursgänget Indianerna drabbades igen Hur resonerar Indianerna inför finalen? Trampade nästan direkt på mardrömmen Vem ska bort? Indianerna ska fortsätta att heta Indianerna Osten i affären drog ut på tiden Den tyste norrlänningen dök upp Smög ut bakvägen för att slippa samtal En stackars fågel i Kumlas nattskimmer Padel - från ingenstans till en folkrörelse Håll igen Tegnell Lurad vid 1 april Vakna Kumla Bostäder Skriv positiv lista Missnöjda väljare Byt jobb vid ångest Vi har ett vackert torg Ockeravgift från staten Om Djurgårdens guld Tack “Pepe”, min favorit Känns riktigt tungt Smederna i kvarten Tveksamt om Indianerna går längre än kvartsfinal Slaget vid Poltava Hur är det med gud? Fyra nycklar som krävs för Indianframgång 2019 Bragdguld vid vinst ÖSK åker ur Då var Skid-VM igång När kommer utestället? Skolminnen fram i ljus Vad heter vi? 58 miljoner kr inte nog Ur spår! Blev ingen comeback De borde skämmas Sverige ut i gruppspelet Vår vänförening tar fart “Bästa tv-sporten” En slingrande fobi När jag mötte Löfven Zlatan till VM? Avstår Aftonbladet
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Trädgårdsgatan 9B, 692 31 Kumla