Logotyp Sydnärkenytt
05 March 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Indianerna fick laget de har störst chans mot i kvarten

Indianerna hade inte fördelen att välja motståndare i kvarten men de fick rätt lag ändå i Dackarna då Rospiggarna valde att möta Smederna. Jag hade valt Dackarna alla dagar i veckan före Smederna om jag varit lagledare för Indianerna, även om smålänningarna kom före i tabellen. Ty Smederna har visat sig vara en motståndare som Indianerna inte alls trivs mot de senaste säsongerna. Förra året slog Smederna ut favorittipade Indianer i just kvarten. Och i år vann de komfortabelt hemma med tio poäng och var sen en hårsmån från att vinna även i Kumla trots att de då saknade tre av sina bästa förare!

Dessutom har Smederna varit skadedrabbade i år, men lagom till slutspelet ser det ut som de kan få ihop ett ordinarie lag och då ser de riktigt jämna och vassa ut. Dackarna däremot känns det som Indianerna har bättre koll på, man var rejält skadedrabbade i premiären i Målilla men föll ändå “bara” med 49-41. På hemmaplan vann man med 53-37 och knep bonuspoängen. Och flera av Dackarnas förare är stora frågetecken inför slutspelet. Viktige Patryk Dudek är just nu avstängd i väntan på utredning för dopingbrott och mycket tyder på han missar matcherna mot Indianerna. Dessutom har Robin Aspegren brutit nyckelbenet. Och unge, men duktige ukrainaren, Loktaev har missat senaste matcherna på grund av skada. Oklart om han är tillbaka mot Indianerna.

Det är bara och tacka och ta emot att Micke Teurnberg och Piggarna valde att möta Smederna. Nykomlingen från Hallstavik har gjort en kanonsäsong, men förlorade båda matcherna mot Dackarna så deras val är ganska förståeligt ändå. Nu blir inte Indianerna några superfavoriter mot Dackarna, men med tanke på de omständigheter som är just nu och resultaten som varit bör deras chanser vara stora att ta sig vidare. Hur långt räcker det då? Tja, när Indianerna åker som bäst ligger de på en ruskigt hög nivå, det har de visat under flera hemmamatcher i år. Men Elit Vetlanda ska det mycket till för att de ska rå på, Vetlanda var storfavoriter inför säsongen och är det fortfarande i mina ögon.

Gällande matchen igår och hela kalabaliken runt Darcy Ward: Indianerna sågade Stefan Andersson Skill för att han inte ställde över Ward, och deras synpunkter var det absolut inget fel på. Kritiken som var har nu fått Andersson Skill att avgå som förbundskapten. Sen hur mycket just den spelade in och bakomliggande orsaker som inte kommit fram låter jag vara osagt. Jag tycker dock inte Pirat-ledaren ska behöva ta ett sånt beslut själv. Det är förbunden som ska stänga av förare, inte klubbledare. Och framförallt inte om de bara har knapphändig information att gå på. Självklart ville Andersson Skill köra med sitt bästa lag i en viktig match och tog då med Ward när han kunde göra det. Tycker inte han förtjänar bli hängd för det. Samtidigt håller inte det där snacket om att “vi vill hjälpa honom inte stjälpa honom”. Att blunda för problem och inte markera känns som en björntjänst och är nog inget Ward tjänar på i längden.

2014-08-20 17:46
Kommentera
Anders Björks blogg

Anders Björk

Kumlakillen Anders Björk är reporter på Sydnärkenytt. Anders skriver om alla möjliga ämnen som berör honom, även om det största intresset är sport.

Inlägg

En norsk maskin som är ostoppbar Låt oss slippa “Sverige-propagandan” i VM Vintern är bäst under en filt Sur förlust, men silver med guldkant Det är en av vår tids största lögner Löfven lever inte som han lär Jag och internen hade nåt gemensamt Om att Antonio Lindbäck lägger av Den “vinsten” på tipset blev det inget med. Otursgänget Indianerna drabbades igen Hur resonerar Indianerna inför finalen? Trampade nästan direkt på mardrömmen Vem ska bort? Indianerna ska fortsätta att heta Indianerna Osten i affären drog ut på tiden Den tyste norrlänningen dök upp Smög ut bakvägen för att slippa samtal En stackars fågel i Kumlas nattskimmer Padel - från ingenstans till en folkrörelse Håll igen Tegnell Lurad vid 1 april Vakna Kumla Bostäder Skriv positiv lista Missnöjda väljare Byt jobb vid ångest Vi har ett vackert torg Ockeravgift från staten Om Djurgårdens guld Tack “Pepe”, min favorit Känns riktigt tungt Smederna i kvarten Tveksamt om Indianerna går längre än kvartsfinal Slaget vid Poltava Hur är det med gud? Fyra nycklar som krävs för Indianframgång 2019 Bragdguld vid vinst ÖSK åker ur Då var Skid-VM igång När kommer utestället? Skolminnen fram i ljus Vad heter vi? 58 miljoner kr inte nog Ur spår! Blev ingen comeback De borde skämmas Sverige ut i gruppspelet Vår vänförening tar fart “Bästa tv-sporten” En slingrande fobi När jag mötte Löfven Zlatan till VM? Avstår Aftonbladet Bättre än på länge Indianernas läge Spring av planen Min tro kom åter Upp med tian i taket! Bedrövligt i Parken Var är kumlingarna? Inlåst och utlåst Jag vinner aldrig Svara när det ringer Indianer och sponsorer En dålig trend Silvernationen Sverige När kommer modet? Skriver som en kråka Märkliga hockeyregler Oro tog över min kropp Osmakliga kommentarer om fans Kryper vid guld En runda i Viaspåret Helvetesveckan över Redo för Göteborgsvarvet. Eller? Om stöket i skolan Squash en höjdare Henka fick ingen respekt Tiggare förtjänar respekt Om spel och trav Dackarna rätt motståndare Vilka vinner VM? Fotbollen behöver ändra attityd Ingen final för Indianer Legenden knäckte mig Malmö försvarar guldet Det gulsvarta spöket borta Kan Kumla Hockey vända på skutan? Bästa OS? Knappast! Speedwayradio i år igen Bilen som blev stulen Är hockey överklass? Mardrömslaget AIK Mästarna visade klass Varför, Svff? Ingen nörd längre Comeback Superettan-besök Öppet slutspel Tips på sportböcker Golf i olika former
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.