Logotyp Sydnärkenytt
02 March 2021
Tipsa: 073-094 57 58

När svenskar faller så står Falla

Då var Skid-VM från tyska Seefeld igång och för svensk del kom den största guldchansen direkt när damernas och herrarnas sprint kördes. För herrarna blev sprinten ett stort misslyckande. Att den ständige olycksfågeln Halfvarsson hittade ännu ett sätt förlora på (bruten stav) var väl inte så oväntat.

Viktor Thorn såg riktigt bra ut i kvalet där han hade en topptid, men i kvartsfinalen använde han en ytterst tveksam taktik. Bränna allt krut i mitten av loppet och sen ta helt slut i sista backen. Thorn blev omkörd så det visslade om det. En svensk till semi blev det alla fall i Oscar Svensson.

Till skillnad från sina svenska kollegor verkar Svensson besitta ett helt annat taktiskt sinne och kyla och även om det nu inte räckte till final, med ytterst liten marginal, gjorde han ändå allt rätt i sina lopp.

I semifinalen försvann ett av de främsta guldtipsen ryssen Ustiugov efter att ha åkt ihop med norrmannen Klaebo. De svenska experterna i TV-rutan var ense om att det var norrmannens fel, men ryssen var den som varnades.

Självklart blev det så. Nåväl i finalen var Kläebo bäst och tog ett väntat guld.

För damerna gick det bättre. Fram till finalen alla fall. Tre av fyra svenskor nådde final, endast Hanna Falk missade. Det enda hotet mot ett svenskt guld och medaljfest i finalen var norskan Maiken Caspersen Falla.

Hon tog även kommandot i finalen och drog upp ett högt tempo och fick en liten lucka. De tre svenskorna Stina Nilsson, Jonna Sundling och Maja Dahlqvist såg dock alla vassa ut och gick starkt i sista backen.

Uppe på krönet var det norskan och tre svenskor och det kändes helt öppet. Då sker det som inte får hända. Sundling och Dahlqvist åker ihop och omkull och i samma veva krokar de även i Stina Nilsson som tappar all fart!

Caspersen-Falla kunde därefter i ensamt majestät åka mot ett nytt guld i det som borde blivit en grym upploppskamp. Extremt tråkigt och irriterande.

Självklart bra av Stina Nilsson att ta sig tillbaka till VM och nå upp till toppnivå då hon var skadad innan. Men nej det här var inte starten på VM man önskat sig. Frågan är väl nu om Norge tar varenda guld eller inte, och hur kul vore det?

2019-02-21 16:41
Mats
Nu är du negativ!! Nu får du bassning av Svennis!!!
2019-02-21 21:36
Mats
Nu är du negativ!! Nu får du bassning av Svennis!!!
2019-02-21 21:36
Kommentera
Anders Björks blogg

Anders Björk

Kumlakillen Anders Björk är reporter på Sydnärkenytt. Anders skriver om alla möjliga ämnen som berör honom, även om det största intresset är sport.

Inlägg

En norsk maskin som är ostoppbar Låt oss slippa “Sverige-propagandan” i VM Vintern är bäst under en filt Sur förlust, men silver med guldkant Det är en av vår tids största lögner Löfven lever inte som han lär Jag och internen hade nåt gemensamt Om att Antonio Lindbäck lägger av Den “vinsten” på tipset blev det inget med. Otursgänget Indianerna drabbades igen Hur resonerar Indianerna inför finalen? Trampade nästan direkt på mardrömmen Vem ska bort? Indianerna ska fortsätta att heta Indianerna Osten i affären drog ut på tiden Den tyste norrlänningen dök upp Smög ut bakvägen för att slippa samtal En stackars fågel i Kumlas nattskimmer Padel - från ingenstans till en folkrörelse Håll igen Tegnell Lurad vid 1 april Vakna Kumla Bostäder Skriv positiv lista Missnöjda väljare Byt jobb vid ångest Vi har ett vackert torg Ockeravgift från staten Om Djurgårdens guld Tack “Pepe”, min favorit Känns riktigt tungt Smederna i kvarten Tveksamt om Indianerna går längre än kvartsfinal Slaget vid Poltava Hur är det med gud? Fyra nycklar som krävs för Indianframgång 2019 Bragdguld vid vinst ÖSK åker ur Då var Skid-VM igång När kommer utestället? Skolminnen fram i ljus Vad heter vi? 58 miljoner kr inte nog Ur spår! Blev ingen comeback De borde skämmas Sverige ut i gruppspelet Vår vänförening tar fart “Bästa tv-sporten” En slingrande fobi När jag mötte Löfven Zlatan till VM? Avstår Aftonbladet Bättre än på länge Indianernas läge Spring av planen Min tro kom åter Upp med tian i taket! Bedrövligt i Parken Var är kumlingarna? Inlåst och utlåst Jag vinner aldrig Svara när det ringer Indianer och sponsorer En dålig trend Silvernationen Sverige När kommer modet? Skriver som en kråka Märkliga hockeyregler Oro tog över min kropp Osmakliga kommentarer om fans Kryper vid guld En runda i Viaspåret Helvetesveckan över Redo för Göteborgsvarvet. Eller? Om stöket i skolan Squash en höjdare Henka fick ingen respekt Tiggare förtjänar respekt Om spel och trav Dackarna rätt motståndare Vilka vinner VM? Fotbollen behöver ändra attityd Ingen final för Indianer Legenden knäckte mig Malmö försvarar guldet Det gulsvarta spöket borta Kan Kumla Hockey vända på skutan? Bästa OS? Knappast! Speedwayradio i år igen Bilen som blev stulen Är hockey överklass? Mardrömslaget AIK Mästarna visade klass Varför, Svff? Ingen nörd längre Comeback Superettan-besök Öppet slutspel Tips på sportböcker Golf i olika former
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.